Pohjois-Karjalan huomattava maakuntavaikuttaja Yrjö Laakkonen ärsyyntyy homoaihepiiristä. Helsingin Sanomien julkaisemassa (2.3.14/Sunnuntai, C1-C5) laajassa henkilökuvassa Laakkosesta piirtyy monia kuvia, yksi niistä on kansanomainen arvokonservatiivi. Esímerkiksi homourheilijoista puhuminen ärsyttää häntä. Mutta Laakkonen osoittaa samalla jonkinasteista hyväntahtoisuutta, kunhan homot pysyvät poissa silmistä:
- Onhan niitä varmaan aina ollut, niin olis hiljoo. - Piruko niistä puhua. Antas olla. Nyt jos kaapista tulloo ulos uimari, sama, kunhan ei miun selkään hyppöö, sanoo Laakkonen Anssi Miettisen (HS) kirjaamassa tekstissä.
Suomen presidenteistä Laakkonen kaipaa Urho Kekkosta. Häntä sieppaa se, että Tarja Halonen oli seksuaalista tasa-arvoa ajavan Setan entinen puheenjohtaja.
- Kekkonen oli hyvä residentti. Ties, kuka on residentti. Jokainen ties. Tiesiköhän Halosen aikana, Laakkonen heittää keskustelussa.
Nykyisen presidentin Laakkonen jättää arviotta. Kansalliseen kokoomukseen hän suhtautuu kuitenkin varauksellisesti.
- Väärät hevoset tuli. Olis pitänyt olla aikamiehet pelissä, hän sanoo.
Laakkonen kertoo aina äänestäneensä kokoomusta, mutta ei ehkä enää. Hän ei kuitenkaan yksilöi arvosteluaan, paitsi maininnassa hallituksen lamalääkkeistä. Sellaisiksi olisi pitänyt antaa veronalennuksia.
Tämä maakuntavaikuttaja ehkä käy esimerkistä ilmiöstä, jossa kokoomusta tukeneet arvokonservatiivit kallistuvat nyt keskustan suuntaan. - Sipilähän tuo taitaa olla ihan tolkun mies. -Katotaan, pohtii Yrjö Laakkonen.
Jutussa Yrjö Laakkonen tarjotaan esimerkkinä Suomen maakuntien taustavaikuttajista ja suuromistajista. Turun Ketosten ja Mikkelin Tikkojen tapaan hän hallitsee myös maakuntalehteä, Karjalaista. Sitä julkaisevan yhtiön puulla ja autokaupoilla rikastuneet Laakkoset saivat valtaansa kuitenkin vasta 1986.
Toimittaja Anssi Miettinen toteaa, että kaikki Suomen maakuntasatraapit eivät ole yhtä suorapuheisia kuin Yrjö Laakkonen. He kaikki kuitenkin käyttävät kotikaupungeissaan valtaa. Heistä on kaupungeille hyötyä, mutta toisaalta sukuja varotaan suututtamasta, koska muuten elämä voi käydä vaikeaksi.