Miss Gay Finland 2013 -finalistit on valittu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 33
Finalistit: Eppu Syrjänen, Heini Rasinen, Jennimari Jokiperä, Kaisa Varkila, Ksenia Lelesh, Leena Luuri, Mira Anton, Riikka Tuominen, Sallamaari Heikkinen ja Sanna Reinikainen (kuvat: Tuula Ylikorpi)

Vuoden 2013 Miss Gay Finland -kilpailun kymmenen finalistia on valittu. Miss Gay Finland valitaan ravintola dtm:ssä Helsinki Pride -viikon keskiviikkona 26. kesäkuuta.

- Homonaiset ovat hyvin erilaisia niin ulkonäöltään kuin elämäntyyleiltään. Kilpailu haluaa osaltaan tehdä näkyväksi tätä upeaa moniäänisyyttä ja kannustaa olemaan rohkeasti oma itsensä. Tärkeintä ei ole voitto, vaan yhteisöllinen hauskanpito, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

Järjestäjät kertovat, että hakemuksia kilpailuun tuli runsaasti eri puolilta Suomea. Nuorin hakijoista oli 18 ja vanhin 40. Kilpailuun saivat hakea kaikki täysi-ikäiset homo- ja biseksuaalit naiset iästä, mitoista ja tyylistä riippumatta. Finaaliin valittiin ennen kaikkea erilaisia persoonia. Järjestäjien mukaan Miss Gay Finlandiksi haetaan persoonallista, avointa ja sydämellistä homonaista, joka haluaa omalla tavallaan edustaa homonaisten upean kirjavaa joukkoa.

Ehdokkaat on esitelty kilpailun verkkosivuilla osoitteessa http://www.missgayfinland.fi/finalistit-2013.html

Ravintola dtm lahjoittaa 300 euroa voittajan valitsemalle Setan jäsenjärjestölle. Suosituin lahjoituskohde oli Sateenkaariperheet ry.

Miss Gay Finland seurueineen osallistuu lauantaina 30.6. järjestettävään Pridekulkueeseen sekä puistojuhlaan. Finalistit ottavat osaa myös Tahdon 2013 -kampanjaan.

Historian ensimmäisen Miss Gay Finlandin valitsevat kuvataiteilija ja toimittaja Rakel Liekki, yksityisyrittäjä ja Health Coach Yazka Love sekä dtm:n ravintolajohtaja Markku Valtanen. Kommentaattorina ja illan esiintyjänä nähdään automies Klude eli näyttelijä ja drag king -taiteilija Minna Kivelä. Juontajana, raadin neuvonantajana ja kilpailijoiden tukena toimii tapahtumia erityisesti homoyhteisön naisyleisölle pitkään järjestänyt Kristiina Puukko.

Tuomariston valitseman voittajan lisäksi yleisö valitsee oman oman suosikkinsa tekstiviestiäänestyksellä.


Pride-viikolla valitaan myös Mr. Gay Finland.

Miss Gay Finland 2013 -finalistien ryhmäkuva. Kuva: Tuula Ylikorpi.

www.missgayfinland.fi
Finalistien esittelyt / missgayfinland.fi
Mr. Gay Finland -ehdokkaat on julkistettu

33 kommenttia

Täh? Eppu Syrjänenhän on poika. Miks poika osallistuu homomissikisaan? :o
Ei kai nyt sentään?

Vakavasti: eivät sukupuolten väliset erot niin mahdottoman isoja aina ole.