Homoavioliitto takaa paremman mielenterveyden myös myöhemmällä iällä

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti
  • 9

Myös yli viisikymppiset homomiehet voivat parantaa henkistä hyvinvointiaan menemällä homoavioliittoon.

Amerikkalaistutkimuksessa, johon JNSTO jo aikaisemmassa uutisessaan viittaa, todetaan homoavioliiton parantaneen selvästi homomiesten henkistä hyvinvointia. Tuossa tutkimuksessa haastateltiin 1211 homomiestä 12 kuukautta sen jälkeen kun homoavioliitot laillistettiin Yhdysvalloissa Massachusettsin osavaltiossa. Tuloksissa todetaan lääkärillä käyntien myös mielenterveysasioissa vähentyneen tilastollisesti merkittävästi.

Tutkijoiden johtopäätös: Poliittiset ratkaisut, joilla vahvistetaan saman sukupuolisten parien suojaa, saattavat olla vaikuttavia alentamaan homomiesten sairaanhoitopalvelujen käyttöä ja kustannuksia.

Advocate-lehti toteaa yli viisikymppisten amerikkalaisten miesten joukossa olevan stressiä ikääntymisestä, heidän seksuaaliseen suuntautumiseensa kohdistuvasta syrjinnästä ja useista henkilökohtaisista menetyksistä AIDS-epidemian seurauksena. Heille huolta aiheuttavat myös taloudellinen pärjääminen ja riippumattomuus.

Sitoutunut parisuhde, virallistettuna tai ilman, toimii myönteisesti vanhempien homomiesten stressin vähentäjänä ja terveyspalveluiden tarpeen pienenemisenä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimus suosittaa sitä, että yleisen terveyden huollon tulisi kiinnittää enemmän huomiota yli viisikymppisten homo- ja biseksuaalisten miesten mielenterveyden tukemiseen.

Homoavioliitto hyödyllinen myös vanhempien homomiesten mielenterveydelle
Ranneliike.net: Samasukupuolisten liittojen salliminen parantaa kohderyhmän terveyttä
Effect of Same-Sex Marriage Laws on Health Care Use and Expenditures in Sexual Minority Men

9 kommenttia

Amerikkalaisessa tutkimuksessa oli tutkittu homoavioliiton vaikutuksia vain homomiehiin. On mielestäni varsin selvää, että tulokset ovat identtisiä koskemaan myös lesbonaisia.
Eiköhän rekisteröity parisuhde aja saman asian?