Homomyönteisyyden mainostamista Kiinassa ei ollutkaan kielletty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Brittiläisen Kolumbian matkailuministeri on joutunut noloon asemaan ministeriön erehdyttyä kieltämään Kanadan homomyönteisyyden mainostamisen Kiinaan suunnatussa markkinoinnissa. Ministeri Pat Bell oli ollut siinä uskossa, että Kanadan ja Kiinan välille saatu sopimus Kanadasta ”hyväksyttynä matkakohteena” olisi kieltänyt gay-ystävällisyyden markkinoinnin. Näin ei lopulta kuitenkaan ollut.

Kohu nousi kirjasesta “Kuinka markkinoit liiketoimintaasi Kiinaan”. Siinä kiellettiin kasinoiden, uhkapelin ja gay-matkailun markkinointi. Brittiläisen Kolumbian matkailuministeri oli aluksi puolustanut muotoilua ja sanonut rajoituksen kuuluneen sopimukseen, jonka pääministeri Harper oli tehnyt Kiinan kanssa viime vuonna. Kirjassa väitettiin, että linjaus tulee Kiinan kansallisesta turismihallinnolta. Tieto ei pitänyt paikkaansa.

Ottawassa liittovaltiotason matkailuministeri Maxime Bernierin edustaja tervehti länsirannan provinssin matkailuministerin kannanmuutosta, ”koska tällaista rajoitusta ei ollut”. Ministerin edustaja kieltäytyi spekuloimasta sillä, mistä neuvottelujen aikana oli keskusteltu.

Brittiläisen Kolumbian Kiina-markkinoinnin ohjeistuskirja vedettiin tällä viikolla netistä korjaamista varten.

Asian teki piinallisemmaksi se, että matkailuministeri Bell on juuri vienninedistämismatkalla Kiinassa provinssipääministeri Christy Clarkin kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kiinan ja Kanadan välinen “hyväksytyn matkakohteen” sopimus kiinalaisturismin helpottamisesta Kanadaan saatiin aikaan varsin myöhään. Schengen-alueen ja Kiinan vastaava sopimus tehtiin 2003. Hanketta viivästytti myös Kanadan pelko turistien jäämisestä maahan. Kanadassa ei ole julkishallinnollista osoite- ja väestörekisteriä ja suuriin kiinalaisten siirtolaisten yhteisöihin voi helposti piiloutua vuosikausiksikin.

Uutinen Times Colonistissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!