Suorasanaista puhetta HLBT-asioista Mumbain filmifestareilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Omk

Osa intialaisesta yhteiskunnasta on yhä kaapissa homoihin, leboihin, biseksuaaleihin ja transseksuaaleihin kohdistuvien ennakkoluulojensa kanssa.

- Jos ne roolit olisivat olleet oikeasti homoja, joita näyttelijät Abhishek Bachchan ja John Abraham esittivät elokuvassani 'Dostana', yleisö ei olisi hyväksynyt filmiä, totesi ohjaaja Tarun Mansukhani puhuessaan festariyleisölle Mumbain kansainvälisen elokuvafestivaalin yhteydessä järjestetyssä paneelissa.

Vuonna 2008 julkaistun Bollywood-elokuvan 'Dostana' ohjannut Mansukhani osallistui panelistina keskusteluun, jonka otsikkona oli "Queering India: Homojen ja lesbojen esittäminen modernissa intialaisessa elokuvassa".

Paneliin kuului myös elokuvatuottaja Onir (tunnettu elokuvastaan 'My Brother Nikhil'), näyttelijä Rajit Kapoor, homoaktivisti Sridhar Rangayan, kolumnisti Aseem Chhabra ja keskustelua ohjasi Rajeev Masand.

- Maamme on täynnä seksiä ja seksuaalisuutta, mutta sisäänrakentuneet pelot ja ajatukset karsivat niiden esittämistä elokuvassa. On erittäin kyseenalaista tulevatko intialaiset elokuvantekijät koskaan ottamaan riskiä tehdä elokuvaa Brokeback Mountainia (2005) vastaavilla linjauksilla lähitulevaisuudessa, sanoi Chhabra.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paneelin HLBT-yhteisön jäsenistä ja aktivisteista koostuva yleisö esitti huolensa elokuvantekijöille homo-roolien käyttämisestä huumorin aiheena elokuvissa.

- Homoja ja transseksuaaleja käytetään usein 'aisapareina' elokuvissa ja yleisön nauraa heille, sen sijaan että nauraisivat heidän kanssaan, sanoi Rangayan.

Onir, jonka oli hankittava rahoitus elokuvalleen "I am" useiden yksityishenkilöiden antamisen pienien summien muodostamana joukkorahoituksena sanoi:

- Tällaisten elokuvien levittäminen ja esittäminen ovat suuria haasteita. Elokuvaani esimerkiksi ei esitetty lainkaan keskisuuressa Chandigarhin kaupungissa Pohjois-Intiassa, koska levittäjät kokivat, että väkijoukot eivät hyväksyisi elokuvaa.

Hindustan Times
Mumbai, October 18, 2011

Dostana IMBD -elokuvatietokannassa
Dostana-elokuvan virallinen sivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!