Toimiva avioliitto on hyväksi terveydelle

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti
  • 7

Toimivan ja onnellisen avioliiton katsotaan äskettäin julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan takaavan kumppaneille muita paremman terveyden.

Onnellisella avioliitolla on nyt osoitettu tutkitusti merkittäviä terveyshyötyjä, niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella kummalekin puolisoista. Sama tutkimus osoittaa, että parit jotka vain asuvat yhdessä, ilman kunnollista tunnetason suhdetta ja myös ne parit, joilla on epäonnistunut avioliitto, voivat kokea liittonsa vaikuttavan terveyteen haitallisesti.

Toimivan avioliiton hyötyihin kuuluvat tutkimuksen tulosten mukaan pidempi elämä, vähemmän sairastuvuutta, sydänvikoja ja aivohalvauksia. Parisuhde auttaa vapautumaan nopeammin arkipäivän henkisistä paineista. Siitä seuraa alentunutta stressiä, vähäisempää huolestuneisuutta. Tarkkaavaisuus on myös parempi, mikä auttaa välttämään onnettomuuksia ja vammoja.

Kuinka sitten saavuttaa onnellinen avioliitto. Siihen on uutisessa myös muutama neuvo. Osoita kumppanillesi kohteliaisuuksia ja kommunikoi. Pariskunta, joka keskustelee ongelmista, kokee niitä myös vähemmän. Älä ikinä osoita kumppanillesi hylkäämistä tai mitätöi häntä ihmisenä.

Onnellisesta avioliitosta haittana on (ainakin Amerikassa), että kumppaneilla paino nousee seurauksena hyvästä ruuasta. Siis silloinkin tulisi huolehtia terveellisestä dietistä ja liikunnasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

**********

Australiassa edellä kerrottuun tutkimukseen vedoten organisaatio nimeltä Australian Marriage Equality (AME) vaatii homoavioliittokiellon kumoamista tällä(kin) perusteella. "Kun samaa sukupuolta olevien parien sallitaan avioituvan, merkitsee se terveempiä ihmissuhteita, terveempiä perheitä ja terveempiä yhteisöjä."

Uutinen toimivan avioliiton terveyseduista
Uutinen Australiasta vaatimuksista homoavioliitoista myös terveysperusteella

7 kommenttia

Onnellinen ja toimiva parisuhde ylipäätään - myös siunaamaton liitto voi toimia. Outoa ajattelua Ausseilta...
Yhdenvertaisuus tässä asiassa tuo tietyn yhteiskunnallisen statuksen, mutta tuskin suhteeen toimivuuteen vaikuta. Hyvä ja toimiva suhde (..tai "muija paksuna") johtaa avioliittoon - se on ikäänkuin viimeinen silaus jo toimivalle suhteelle.
  • 2 / 7
  • Onnellinen mies
  • 8.7.2011, 22.49
Toki noinkin. Toisaalta voisi lähteä liikkeelle myös tästä: Tutustuu itseensä ihmisenä. Päivittää ihmis- ja elämän arvot nykyaikaan. Toimii ketkuilematta ja metkuilematta elämässään niin, että voi arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa itseään aina ja kaikkialla. Oivaltaa ja oppii arvostamaan syntymässään ilmennyttä sukupuoltaan ja elämänsä aikana muodostunutta seksuaalista suuntaustaan. Antaa itselleen ja toisille tilaa elää elämäänsä, vaatimatta senkummemmin itseltään kuin toisiltakaan täydellisyyttä ihmisenä. Silloin elämänvuosiin ja ihmissuhteisiin jää kasvun, kehittymisen, vankistumisen ja voimistumisen varaa.

Nykyaikana tietoa on saatavana ja taitoa hankitun tiedon käyttöön löytyy ihmisestä itsestään. Arvostamalla, rakastamalla ja kunnioittamalla itseään välttyy myös kulkemasta niin henkisesti kuin hengellisestikin menneen maailman arvoihin jämähtäneiden talutushihnassa.

Onnea elämään miehet ja naiset!