YLE:n uutinen Gatelyn kuolemasta muutettu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

YLEn sivulta on pyyhitty pois maininta Gatelyn homoseksuaalisuudesta. Aamupäivällä asia oli sanottu selkeästi. Nyt jäljellä on vain: "Gately lomaili Mallorcalla pitkäaikaisen kumppaninsa Andy Cowlesin kanssa." Myös kommentit on poistettu.

Vuonna 2009 Suomessa ilmeisesti ei voi suoraan lausua sanaa "homoseksuaali" tai "homo", vaikka on yleisesti tiedossa että joku elää tai eli avoimesti homona. Onko siinä jotain epäasiallista? YLE kumartuu homofobikoille?

http://yle.fi/uutiset/viihde/2009/10/boyzone-laulaja_stephen_gately_on_kuollut_1072238.html


Kommentti: YLEn sivuilla, erityisesti uutisissa esiintyy hyvin harvoin sana 'homo' tai 'homoseksuaali'. Nyt ilmeisesti selvisi syy.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Hyvät hyssykät sentään...kuinka monta hetero-jotain kuolee vuosittain?
Ilmeisesti sanoja "heteroseksuaali" tai "hetero" ei myöskään saa sanoa?

Minusta on pikemminkin kummallista että tuo etuliite ylipäätään pitää liittää ja ilmeisesti vain homoihin. Tuo "status" tulee lukialle tai pitäisi tulla selväksi uutisessa henkilön taustoja selvitellessä, esim. parisuhde, jos tuolla on nyt itse uutiselle ylipäätään mitään merkitystä?
Hesari kertoo mielestäni asian avoimesti ja tyylikkäästi. Kertoo myös pariskunnan naimisiin menosta. On tämä aihe vielä sen verran "uutta", että se on syytä mainita.

Poikabändin kuvioista kerrottaessa pitäisin tärkeänä kertoa myös piirteistä, joita tavallisesti piilotellaan tms. Jotkin asiat selittyvät vasta sen kautta, että tiedetään henkilön olleen vaikkapa homo.

Heteron tarinaa kerrottaessa melkein aina puoliso jne. tulevat automaattisesti oletusarvoina mukaan. Jos joku tekee hetero-olettamuksen homosta, silloin uutinen on ollut epätarkka.