Seta: Moskovan Pride-kulkue sallittava

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Seta on ilmaissut huolensa Moskovassa ja eräissä muissakin Euroopan maissa, myös Suomen lähialueilla. Seta ry julkaisi 21.3. tiedotteen, jossa tuodaan esiin huoli erityisesti Moskovan pormestarin Yuri Luzhkov aikeesta kieltää Moskovaan suunniteltu pride-kulkue uskonnollisten piirien painostuksen alla.

Seta korostaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat ihmisoikeuksia. ”Euroopan neuvoston jäsenenä ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen allekirjoittaneena maana Venäjän tulee kunnioittaa ihmisten vapaata kokoontumisoikeutta”, toteaa Setan puheenjohtaja Juha Jokela.

Tammikuussa Euroopan parlamentti tuomitsi yksiselitteisesti Euroopassa esiintyvän homo- ja transfobian. Suomella on tulevalla EU-puheenjohtajakaudellaan mahdollisuus vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien turvaamiseen unionin sisä- ja ulkosuhteissa. ”Suomen tulee toimia sen puolesta, että Euroopan ihmisoikeussopimusta ja ETYj:n ihmisoikeusperiaatteita noudatetaan kaikissa Euroopan maissa, myös Venäjällä”, sanoo Jokela.

Taustaa:

Seta ry:n pääministeri Vanhaselle ja ulkoministeri Tuomiojalle esittämä kannanotto liittyen Suomen EU-puheenjohtajuuteen:
www.seta.fi/fi/Kannanotto_EUpuheenjohtajuus_060202.doc

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopan parlamentin homofobian vastainen päätöslauselma:
www.europarl.eu.int/omk/sipade3?PUBREF=//EP//TEXT+TA+P6-TA-2006-0018

Lisää:
- www.seta.fi
- GayRussia / english
- Euroopan parlamentin päätöslauselma homofobiasta Euroopassa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!