Moskovan pride 27.5.2007

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 65

Venäjän Duman kansanedustaja Alexey Mitrofanov sanoi tänään ,että viranomaisten pitäisi sallia Moskovan pride. Mitrofanov on liberaalien edustaja ja perustuslakikomitean jäsen. Hän sanoi, etä kieltämisellä on kielteiset vaikutukset Venäjään. Hänen mielestään tätä ryhmää kohtaan on hyvin erilaisia mielipiteitä ja tunteita. Tästä joudutaan taas Strassbourgiin oikeuteen ja se hävitään ja sitten jotkut edustajat eivät saa viisumeja länteen.

Tiistaina klo 14 on lehdistötilaisuus, jossa saadaan tietoa pride-tilanteesta.
(ukgaynews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

65 kommenttia

Moskovan Priden järjestäjät ovat tänään jättäneet viralliset asiakirjat ja anomukset Pride-paraatin järjestämiseksi sunnuntaina 27. toukokuuta. Eilen duuman edustaja Aleksei Mitrofanov ilmoitti osallistuvansa huomiseen lehdistötilaisuuteen, jossa priden järjestäjät kertovat suunnitelmansa.

Aamulla anomus paraatista jätettiin pormestari Luzkovin toimistoon. Luskov on aikaisemmin julistanut, ettei einakaan hänen virka-aikanaan homojen paraatia sallita. Marssi alkaisi klo 15 ja päättyisi klo 17 paikallista aikaa. Erillinen anomus läehtettiin Putinin toimistolle. Siinä haetaan lupaa pienimuotoiseen tapahtumaan (max. 200 henkeä) klo 13-14 Alexandrovskyn puutarhassa lähellä Kremlin muuria. Lain mukaan vain Putin saa päättää tapahtumista siinä puistossa. Putin joutuu nyt ottamaan kantaa. Pääparaatiin odotetaan 5000 ihmistä. Järjestäjä sanoo. että nämä ovat ihmisoikeustapahtumia eivätkä karnevaaleja. Tapahtumiin osallistuu paitsi ulkomaisia myös kotimaisia poliitikkoja ja ihmisoikeusaktiiveja. Myös hetero-osanottajat toivotetaan tervetulleiksi. Yksityiskohdat kerrotaan huomenna klo 13 Helsinki-ryhmän toimistossa.
(ukgaynews)
RIA Novosti kertoi iltapäivällä, että Pietariin tulee Pride-paraati toukokuun 26. päivänä. Siihen arvioidaan osallistuvan 2000 ihmistä. Kaupungin viranomaiset sanovat, etteivät he ole vielä saaneet ilmoitusta.