Moskovan pride 27.5.2007 (juttukommentit)

  • 1 / 65
  • vaeltaja2006
  • 14.5.2007 12:40
Moskovan Priden järjestäjät ovat tänään jättäneet viralliset asiakirjat ja anomukset Pride-paraatin järjestämiseksi sunnuntaina 27. toukokuuta. Eilen duuman edustaja Aleksei Mitrofanov ilmoitti osallistuvansa huomiseen lehdistötilaisuuteen, jossa priden järjestäjät kertovat suunnitelmansa.

Aamulla anomus paraatista jätettiin pormestari Luzkovin toimistoon. Luskov on aikaisemmin julistanut, ettei einakaan hänen virka-aikanaan homojen paraatia sallita. Marssi alkaisi klo 15 ja päättyisi klo 17 paikallista aikaa. Erillinen anomus läehtettiin Putinin toimistolle. Siinä haetaan lupaa pienimuotoiseen tapahtumaan (max. 200 henkeä) klo 13-14 Alexandrovskyn puutarhassa lähellä Kremlin muuria. Lain mukaan vain Putin saa päättää tapahtumista siinä puistossa. Putin joutuu nyt ottamaan kantaa. Pääparaatiin odotetaan 5000 ihmistä. Järjestäjä sanoo. että nämä ovat ihmisoikeustapahtumia eivätkä karnevaaleja. Tapahtumiin osallistuu paitsi ulkomaisia myös kotimaisia poliitikkoja ja ihmisoikeusaktiiveja. Myös hetero-osanottajat toivotetaan tervetulleiksi. Yksityiskohdat kerrotaan huomenna klo 13 Helsinki-ryhmän toimistossa.
(ukgaynews)
  • 2 / 65
  • vaeltaja2006
  • 14.5.2007 20:37
RIA Novosti kertoi iltapäivällä, että Pietariin tulee Pride-paraati toukokuun 26. päivänä. Siihen arvioidaan osallistuvan 2000 ihmistä. Kaupungin viranomaiset sanovat, etteivät he ole vielä saaneet ilmoitusta.
  • 4 / 65
  • vaeltaja2006
  • 15.5.2007 14:36
Odotusten mukaisesti Moskovan kaupunginhallitus on kieltänyt tämän vuoden pride-paraatin. Näin kertoi turvallisuudesta vastuussa oleva hallintojohtaja Nikolaj Kulikov. Järjestäjät ja kaupungin hallinnon edustajat tapasivat tänään tiistaina. Tässä tapaamisessa demo kiellettiin. Selityksenä oli , että gay-paraati on vastoin muiden kansalaisten intressejä ja näin ollen vastoin vallitsevia lakeja.
(russland aktuell)
  • 6 / 65
  • vaeltaja2006
  • 16.5.2007 10:14
Eilen oli Moskovassa pride-paraatin järjestäjien lehdistötilaisuus. Poliisikin saapui kuuntelemaan. Tiedostustilaisuudessa oli myös pari journalistia, jotka ilmaisivat inhonsa homoja kohtaan ja syyttivät heitä pedofiileiksi.

Nikolai Bayev, yksi pride-järjestäjistä, sanoi, että pride on erittäin tärkeä ihmisoikeuskampaja koko Venäjälle. Tämä on välttämätön kehityslinja, hän sanoi.

Parlamentin edustaja Alexei Mitrofanov sanoi, että homoparaatin kieltäminen on vaarallinen ennakkotapaus muiden vähemmistöjen ja opposition mielenosoitusten kannalta. Miksi rauhanomainen marssi kielletään. Se ei ole perustuslain vastaista, hän sanoi. Mitrofanov kertoi myös, että popduo Tatu tulee mukaan prideen, joko edeltäviin tilaisuuksiin tai marssiin.

Gayaktivistit sanoivat, että marssi pidetään joka tapauksessa, vaikka se kielletäänkin. Virallinen kieltopaperi tulee perusteluineen tänään keskiviikkona.
(Gayrussia)
Venäjällä ei saa marssia / osoittaa mieltään kuin hallituksen puolesta ja Viroa vastaan. Jälkimmäisestä maksetaan jopa palkkiota Kremlistä.
Tietääkö kukaan, miten viime vuoden ulkomaalaisten marssijoiden viisumeihin suhtaudutaan? Mahtavatko he, jotka nyt yrittävät jälleen päästä mukaan marsille, saada viisumia?
  • 9 / 65
  • vaeltaja2006
  • 16.5.2007 16:42
Viisumiasiasta ei ole missään ollut mainintoja. Kiinnostava kysymys.
-------------
Uutiset tältä päivältä:

Tämän päivän Kommersant-sanomalehdessä Moskovassa on juttu, jossa ortodoksisen kristillisen järjestön edustajat sanovat, että he vuodattavat homojen verta, jos pride-paraati sallitaan Moskovassa.

Saksalainen vihreiden kansanedustaja Volker Beck kiitteli Duman jäsentä Aleksej Mitrofanovia yhteistyöstä pride-järjestäjien kanssa. Hän sanoi lausunnossaan Saksassa, että Venäjän pitää hyväksyä ihmisoikeusvelvoitteensa. Jokaisella pitää olla oikeus kokoontua rauhanomaisesti, vaikka hallitus tai väestön valtaosa olisikin sitä vastaan. Volker Beck hakattiin viime vuonna Moskovassa.

Pride-järjestäjiin kuuuluva Nikolai Aleksejev sanoi, että priden järjestäjät eivät ole saaneet mitään tietoa Moskovan viranomaisilta paraatikiellosta. Tiedot ovat tulleet lehtien kautta. Turvallisuusviranomaiset sanovat ojentaneensa pride-järjestäjille kiellon, mutta se ei ole totta.

Kommersant-lehden mukaan Moskovan pormestarin virasto on saanut viime viikkoina lukuisia kirjeitä kansalaisilta, ja niissä pyydetään pride-paraatin kieltämistä.

Presidentti Putinin toimistossa edelleen käsitellään hakemusta, jonka mukaan Alexandrovskin puutarhassa pidettäisiin pienimuotoinen tilaisuus. Vastaus tulee alkuviikosta.
(gayrussia)
  • 10 / 65
  • vaeltaja2006
  • 16.5.2007 16:52
Saksan parlamentissa Volker Beck on lehdistötiedotteessaan tänään kertonut, että Saksan parlamentti Bundestag keskustelee ensi perjantaina 25.5.2007 homojen ja lesbojen kokoontumisoikeudesta ja sananvapaudesta entisen itäryhmän maissa. Luultavasti Venäjän mielenosoituskielto tullaan tuomitsemaan.

Volker Beck muistuttaa, että jos Moskovassa mielenosoitus kielletään, siitä seuraa tuomio ihmisoikeustuomioistuimessa, kuten kävi Puolalle toukokuun alussa. Vuoden 2006 mielenosoituskielto on jo Strassbourgissa käsittelyssä.
http://www.gruene-bundestag.de/cms/presse/dok/183/183190.htm
  • 11 / 65
  • vaeltaja2006
  • 16.5.2007 19:21
Tänään Regnum-uutistomisto on ilmoittanut, että Pietarin Pride on kielletty. Lakimiehet vielä tutkivat päätöstä, ennen kuin se lähetetään priden järjestäjille.
----------------
Tv-uutiset ovat juri kertoneet, miten suomalaisyhtiö on joutunut vaikeuksiin Pietarin lähellä varastotontillaan. Mielenosoittajiakin kerättiin suomalaisia vastaan miliisin rinnalle. Jotkut mielenosoitukset ovat siis OK.
Niin ja kyseisellä suomalaisyrityksellä ei suinkaan ole voimassa sopimusta kyseisestä alueesta. Paikallinen oligarkki haluaa alueen haltuunsa, joten siinä vaiheessa ei voimassaolevilla sopimuksilla ole mitään merkitystä Venäjällä. Maassa maan tavalla...
  • 13 / 65
  • vaeltaja2006
  • 17.5.2007 22:27
Novosti kertoo, että useat julkiset, poliittiset, uskonnolliset ja kulttuurijärjestöt Pietarissa vaativat homoparaatin kieltämistä. 17 järjestöä on lähettänyt viranomaisille asiaa koskevan kirjeen tänään torstaina. Gay-paraati tai jo pelkkä suunnitelma on häväistys niille miljoonille pietarilaisille, jotka menehtyivät Leningradin piirityksen aikana ja niille, jotka rakensivat kaupungin. Paraati loukkaa heidän kaikkien tunteita. Paraati johtaa sosiaaliseen jännitykseen.

Historia on raskas taakka, kun siihen pitää palata jopa näissä homoparaatiasioissa. Kääntyvät varmaan haudoissaan.
Monet homojärjestöt Pietarissa sanoutuvat irti paraati-aikeista,vaikka paraati sallittaisiin. Keskustelutilaisuudessa LGBT-verkoston koordinaattori sanoi, ettei hän tiedä, keitä on paraatisuunnitelman takana. Yhteistyötä on tarjottu, mutta mitään vastausta ei ole saatu. (Eriseuraisuutta? Sitä on nähty meidänkin vapautuspäivien yhteydessä, vrt. ”mokomakin Pride”)

Priden järjestäjät eivät ole saaneet mitään vastausta paraatianomukseensa. Jos lupaa ei tule, voidaan päivä ja paikka muuttaa. Kyseeseen voisi tulla esim. ns. flash mob linna-aukiolla. Sinne vain kokoonnutaan ”kuin sattumalta” ilman tunnuksia. Missään tapauksessa ei liitytä kaupungin perustamisen muistopäivän karnevaaliin.
(Novosti 17.5.2007)
  • 15 / 65
  • vaeltaja2006
  • 18.5.2007 12:12
Pietarin kaupunginhallituksesta kerrotaan, että gay-paraatia 26.5.2007 ei sallita. Syynä on se, että kaupungin perustamisen juhlat ovat samaan aikaan.
(russland.ru)
Kansainväliset homoaktivistit alkavat kokoontua Moskovaan.
---------------
Englantilainen Peter Tatchell on jo paikalla ja hän avaa konferenssin: ”LGBT-oikeudet ovat ihmisoikeuksia”. Haastattelussa Peter Tatchell sanoi, että on tärkeä antaa psykologista taustatukea. Ulkomaiset vieraat myös vähentävät viranomaisten tukahduttamispolitiikkaa. Esim. pormestari Luzkov on ollut gay-priden suhteen huomattavasti hiljaisempi tänä vuonna kuin vuosi sitten. Pormestari tietää, että maailma seuraa ja paikalla Moskovassa on korkea-arvoisia ulkomaisia tarkkailijoita.

Tatchell yllättyi, että hän sai jälleen viisumin. Joko viranomaisten seuranta on huono tai sitten ei haluta kansainvälistä hälinää. Tänä vuonna englantilainen OutRage-järjestö on kutsuttu vieraaksi Moskovaan. Pridessä ei ole ksymys vain homojen oikeuksista vaan mielipiteen- ja kokoontumisoikeuksista yleisemmin. Homojen oikeudet ovat uusi asia perinteisille venäläisille ihmisoikeusjärjestöille.

Peter Tatchell sanoo, että osallistuminen prideen voi olla vaarallista. Kimppuun voidaan käydä ja poliisi voi pidättää. Mutta vapautta ei tule ilman ihmisiä, jotka ottavat riskejä ja jotka uhmaavat viranomaisia.

Tatchell lähetti pormestari Luzkoville terveisiä. Homofobia on inhottavaa ja aiheuttaa erimielisyyksiä. Se ei sovi suuren kaupungin kuten Moskovan pormestarille. Putinille hän lähetti myös terveisiä: Putin sanoi äskettäin että hän kunnioittaa kaikkien venäläisten oikeuksia. Nyt on aika puhua homofobiaa vastaan ja gay-ihmisten ihmisoikeuksien puolesta. Venäjän presidentin tulisi muistuttaa Moskovan paikallisia viranomaisia perustuslaista, kun he kieltävät pride-marssin.
---------------
Myös Vladimir Luxuria on saapunut Moskovaan. Vladimir aikoo liittyä sunnuntain marssiin. Lauantaina hän puhuu kansainvälisessä konferenssissa. Lehdistö on ollut hyvin kiinnostunut ensimmäisestä transgender- kansanedustajasta.

Luxuria kertoi haastattelussa eilen, että hän tietää, mitä väkivalta tarkoittaa. Hän sai kokea sitä nuoruudessaan. Hän kertoi myös Moskova-vaikutelmistaan. Ensimmäiset 6 tuntia hän odotti viisumia. Hän oli saanut virheellistä tietoa Italian parlamentin matkatoimistolta. Hän toimii parlamentin kulttuurikomissiossa ja niinpä hän Moskovassa tutustui torstaina kulttuurinähtävyyksiin.

Vladimir sanoo, että hän pelkää sunnuntain tapahtumia. Hän on juuri uusinut nenänsä ja se voi olla vaarassa. Hän itse tuli ulos 16-vuotiaana, ja vaikka hänelle naurettiin, hän jatkoi johdonmukaisesti samalla linjalla.
---------------
Viime sunnuntaina saksalainen kansanedustaja Volker Beck kertoi aikeistaan tulla Moskovaan, jos viisumi tulee. Hän sanoi, että on tärkeä olla tukemassa venäläisiä näin vaikeassa tilanteessa. Viime vuonna Beckin kimppuun hyökättiin, ja turvamiehet vain katselivat sivustalla. Tv-kamerat seurasivat tapahtumaa.
  • 17 / 65
  • vaeltaja2006
  • 25.5.2007 18:42
Homot ja lesbot uhmaavat mielenosituskieltoa Moskovassa
---------------
Sunnuntaina hmot ja lesbot aikovat osoittaa mieltään syrjintää vastaan. Pride-järjestäjä Nikolai Aleksejev sanoo, että homot ja lesbot ovat samanlaisia kansalaisia kuin kaikki muutkin. Kaupungin viranomaiset ovat tyrmänneet useita mielenosoituslupa-anomuksia. Mielenosoitukseen on tulossa monia ulkomaisia parlamentaarikkoja. Saksalainen Volker Beck sanoi, että homojen ja lesbojen on saatava kokoontumisoikeus. Muuta vaihtoehtoa ei ole.

Mielenosoitus pidetään toukokuun 27. pnä. Tasan 14 vuotta sitten homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistettiin Venäjän laista. Äskettäisen riippumattoman mielipidetutkimuksen mukaan 4/5 kansasta vaatii homoparaatin kieltämistä. Hallituspiireissäkin tilanne on huono. Putin pitää homoutta väestöllisenä ongelmana.
(russland online)
---------------
Joissain läntisissä kaupungeissa suunnitellaan viikonlopuksi mielenosoituksia Venäjän edustustojen eteen. Berliinissä se järjestetään maanantaina.
Pride-tapahtumiin osallistuminen jakaa mielipteitä sekä Suomessa että Venäjällä. Nimimerkki Poraliike on jo pitkään paheksunut vieraiden maiden asioihin puuttumista. Venäjällä suuri määrä homoja ei halua kuulla puhuttavankaan Moskovan Pride-marssista. Uutistoimisto AFP:n raportista:
----------------
Sunnuntain marssi jakaa mielipiteitä. Nikolaj Aleksejevin mielestä nyt halutaan, että homoja ja lesboja kohdellaan kuin muitakin kansalaisia. Aleksejev on Venäjän homojen ainoa julkisuudessa näkyvä hahmo.

QGuys.ru:n dating-palvelun ylläpitäjä Alexander Khodorkovsky sanoo, että Venäjä ei ole vielä valmis kohtaamaan homomielenosoitusta. Viime vuoden tapahtumat vain lisäsivät homofobiaa. Moskovan viranomaiset ova hylänneet monta paraatihakemusta. Silti noin 100 henkeä aikoo osoittaa mieltään, mukana viisi parlamentaarikkoa Italiasta, Itävallasta, Saksasta ja Hollannista.

Alexander Kukharsky, Venäjän vanhimman gay-lakimiesjärjestön johtaja, sanoo, että nyt provosoidaan puolin ja toisin. Olga, 18-vuotias opiskelija on sitä mieltä, että pitäisi tukea ihmisiä, jotka haluavat enemmän vapautta. Hän ja hänen tyttöystävänsä aikovat katsoa paraatia etäämmältä. Osallistumienn olisi vaarallista. Sosiologi Igor Kon on seksuaalisuuden asiantuntija ja hä sanoo. että opportunistinen enemmistö haluaa odottaa, että Venäjä kehittyy tässä asiassa.
  • 19 / 65
  • vaeltaja2006
  • 26.5.2007 12:16
Gayrussia kertoo tänä aamuna, että Moskovassa on oltu hiljaa: ei ainoatakaan julkista kannaottoa. Sää on aurinkoinen ja tänään odotetaan 200 osanottajaa LGBT-konferenssiin.

Aleksei Davidov on vastuussa Priden mediayhteistyöstä. Käytössä on kaksi puhelinlinjaa ja puhelimet soivat koko ajan. 120 journalisstia on jo akkreditoitunut 60 eri mediaorganisaatiosta. Kiinnostus on suurempi kuin vuosi sitten. Kaupungintalolla ollaan niin hiljaa, että on alettu epäillä, että marssi sittenkin sallitaan. Onko Kreml antanut määräyksiä? Moskova on anonut 2014 talviolympialaisia. Päätös tehdään parin kuukauden kuluttua. IOC on alkanut kiinnostua kisapäätöksissään kaupunkien moni-ilmeisyydestä.

Pride-järjestäjä Nikolai Aleksejev sanoo, että jos huomenna tulee rähinä, se ei ole hyväksi maan maineelle. Viime vuoden mellakan näki televisioistaan miljadi ihmistä.

Tverskaja, katu, jossa on kaupungintalo ja pormestarin päämaja, peitettiin eilen illalla pride-tarroin. Tänään on konferenssi ja klo 15 Suomen aikaa lehdistötilaisuus. Konferenssi pidetään Moscow Swissohotellissa. paikka on kallis, mutta se on ainoa turvallinen paikka. Kaikkialla muualla kongressipaikoilla ja hotelleissa on kieltäydytty palvelemasta. Swissohotelli on ainoa Moskovassa, joka ei syrji millään tavalla. Koska viranomaiset kieltäytyvät turvajärejstelyistä, hotelli hoitaa turvamiehet paikalle.

Viime vuonna päätösjuhla oli tarkoitus pitää 3 Monkeys –klubilla ja esiintyjäksi oli saatu Desireless. Kaksi tuntia ennen tilaisuutta omistaja kieltäytyi yhteistyöstä. Kaikki peruutettiin. Laskut jäivät käsiin. Ja nytkään ei olla tervetulleita klubiin, jonne Los Angelelsista on saapunut pop-lauluryhmä tATu. Bisneksen tekijät kammoavat Prideä. Perusoikeuksia saa polkea, kunhan vain heidän lompakkonsa paisuvat.

Paikallinen anti-pride-henkilö on Qguysin omistaja Alexey Khodorkovskiy. Hän ei tietenkään tarvitse prideä. Hänellä on monta yhtiötä ja asuu sekä USAssa että Venäjällä. Gay Pride Moskovassa haittaa hänen bisnestään. Viime vuonna hän oli järjestämässä gay-viikkoja huhti- ja toukokuussa. Tialisuudet kuitenkin peruttiin turvallsiuusuhkan vuoksi. Kaksi klubia joutui nationalistien hyökkäyksen kohteeksi ja kolmas poltettiin. Nyt he vaativat, että ei saa näkyä. Venäjä ei ole ”valmis”.

Kaikki pride-tilaisuudet vaativat vahvoja turvatoimenpiteitä. Lehdistötilaisuudessa muutama päivä sitten väliin tuli 5 protestoijaa. Heidät saatiin pois turvamiesten avulla.

Aktivisteja on tullut Moskovasta, Pietarista, Voronezista, Lipetskistä, Omskista, Kaliningradista, Ivanovosta ja Tveristä, samoin Valko-Venäjältä ja Ukrainasta. Merkittävä vieras tulee olemaan ortodoksinen arkkkipiispa Aleksiu. Hän ottaa osaa konferenssiin ja puhuu siellä. Hän on lähtenyt kirkosta. Hän aikoo osallistua huomiseen marssiin ja siunata sen osanottajat.
---------------

Moskovan englanninkielinen uutiskanava löytyy osoitteesta:
http://wwitv.com/t1/b1527.asx
  • 20 / 65
  • vaeltaja2006
  • 26.5.2007 20:35
Gayrussian blogissa kerrotaan Moskovan tunnelmia (vapaasti suomennettuna):

Päivän konferenssissa aloituspuheen piti Peter Tatchell Englannista. Aamupäivä oli omistettu venäläisille puheenvuoroille. Entinen arkkipiispa oli paikalla. Tällä hetkellä virassa olevalta piispalta kuultiin jo aikaisemmin keväällä, että ”homojen veri tulee virtaamaan”. Jos homojen oikeudet ovat retuperällä Venäjällä, tilanne on vielä pahempi Valko-Venäjällä.

Pormestarin toimisto ei peräänny paraatikiellosta. Jälleen tulee yksi tapaus lisää Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Venäjä vapaaehtoisesti liittyi Euroopan neuvostoon, mutta ei noudata sen sääntöjä.

Huomiseksi suunnitellaan jonkinlaista väen kokoontumista kaupungintalon eteen, ja yritetään luovuttaa jonkinlainen protestikirje. Poliisin päällikkö on luvannut lopettaa kaikki provokaatiot. Miten? Useita ulkomaisia poliitikkoja on mukana, samoin tv-kamerat. Toivottavasti poliisi pitää vastamielenosoittajat etäällä, koska ne ovat niitä, jotka provosoivat. Nyt oluelle.
-------------

Tällä talousuutisten tv-kanavalla on määrävälein yleisuutiset
http://wwitv.com/t1/7538.asx
Ääriliikkeet homojen kimpussa

Eilen nationalistit, kommunistit ja militantit uskonnolliset osoittivat mieltään homomielenosoitusta vastaan. Noin 200 ihmistä järjesti keskustassa ”marssin Venäjän puolesta”. Lipuissa oli kommunistisia symboleja ja ikonit heiluivat ilmassa. Toisessa osassa kaupunkia neonatsit osoittivat mieltään homoparaatia vastaan.

Homoparaati on kielletty, mutta järjestäjät valmistautuvat siihen. N. 200 henkeä aikoo kokoontua pormestari Luzkovin toimiston eteen kaupungintalolle jättämään kansainvälisten parlamentaarikkojen allekirjoittaman vaatimuksen mielenosoituksen sallimiseksi. Poliisi on ilmoittanut lopettavansa provokaation kaikin käytettävissä olevin keinoin.

UkGayNews kysyy: missä ovat Venäjän ihmisoikeuskampanjoijat. He eivät osoittaneet myötätuntoaan viime vuonna eivätkä tänä vuonna. Ludmila Alekseeva Moskovan Helsinki-ryhmästä ja Lev Ponomarev Human Rights –liikkeestä pysyivät pois eilisistä tilaisuuksista. Vain Human Right Watch oli mukana eilen. Heidän kaksi edustajaansa tekevät havaintoja ja raportoivat. http://ukgaynews.org.uk/Archive/07/May/2701.htm

Kuva eilisestä lehdistötilaisuudesta. Paikalla oli 100 journalistia ja yht. 26 tv-ryhmää
http://ukgaynews.org.uk/Archive/07/May/2602.htm

Kirje pormestarille yritetään luovuttaa klo 11 Suomen aikaa.
  • 22 / 65
  • vaeltaja2006
  • 27.5.2007 10:50
Moskovan Pride on palkannut yksityisen yhtiön ja 6 turvamiestä suojelemaan ulkomaisia vieraita siltä varalta, että poliisi ei anna suojaa. Tv-ryhmät on jo kutsuttu paikalle, ja mielenosoittajat ovat suunnitelleet oman strategiansa, jotta heitä ei heti pidätettäisi. Sensaationa voidaan pitää sitä, että yksi Venäjän Duuman jäsen on mukana, Aleksej Mitrofanov, 45. Hän on Duuman perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Hän on tv:ssä viime aikoina moneen otteeseen puolustanut homojen oikeuksia. Venäjän ihmisoikeusjärjestöt eivät osallistu tapahtumaan, ksoka järjestöissä on sisällään oma homofobiansa.

Eilen oli huhuja, että mellakkajoukot ovat saaneet määräyksen olla hyökkäämättä homo-mielenosoittajien kimppuun. Metroaseman tienoilta on jo tullut tieto, että poliisit ovat siellä toimintavalmiudessa.

Turvayhtiäö, jonka piti suojella mielenosoittajia, on ilmoittanut puoli toista tuntia sitten, että sopimus puretaan. He ovat saaneet bisnekseen haitallisesti vaikuttavia uhkauksia.

Ulkomaiset vieraat ovat jo matkalla kokoontumispaikalle. Saksalainen Volker Beck pääsee lähetystön autolla. Italialaiset edustajat ovat jo matkalla. Vladimir Luxurialla on mukanaan lippu "MOCKBA Pride". Lauluyhtye tATu ja Duuman jäsen ovat myös matkalla.

Venäläisten nettisivusto pitää blogissaan kaikki ajantasalla. Viimeisimmät tiedot ovat tulleet 15 min sitten.
  • 23 / 65
  • vaeltaja2006
  • 27.5.2007 11:54
Useita pidätyksiä

Poliisi pidätti useita aktivisteja, mm. Nikolaj Aleksejevin. Hän on tällä hetekllä Tverskoyan poliisiasemalla. Samassa paikassa on Nikolai Khramov Venäjän radikaaleista, ja Alexey Davidov, toinen priden pääjärjestäjistä. Myös Volker Beck pidätettiin ja pantiin bussiin kaupungintalon edessä huolimatta diplomaattisesta koskemattomuudesta. Beckilä oli ollut ongelmia viisumin saannissa.

Duuman jäsen Mitrofanov oli yrittänyt estää pidätyksiä, mutta ei onnistunut ruuhkassa. Hänen seurassaan on tällä hetkellä Luxuria turvassa.
(klo 11.35)
--------------
Nyt lähdemme aurinkoiseen luontoon piknikille. Jos joku aikoo osoittaa mieltä Venäjän suurlähetystöllä, kertokaa. Tuon lippuja.

Näyttääköhän Moskovan uutiskanava mitään?
http://wwitv.com/t1/7538.asx
Poliisi pidätti Moskovassa homoparaatin järjestäjän
Julkaistu 27.05.2007, klo 13.07 (päivitetty 27.05.2007, klo 13.43)

Venäjällä poliisi on pidättänyt Moskovan homoparaatin järjestäjän ja parikymmentä muuta homojen oikeuksien puolustajaa Moskovan pormestarin toimiston ulkopuolella.



Muutamia kymmeniä homoaktivisteja oli saapunut paikalle ojentamaan pormestari Juri Luzkoville yli 40 europarlamentaarikon allekirjoittaman vetoomuksen paraatin sallimisen puolesta. Myös saksalainen kansanedustaja ja italialainen euroedustaja pidätettiin.

Paikalle saapui myös kymmeniä äärioikeistolaisia homoparaatin vastustajia.
He hakkasivat ja potkivat homomielenosoittajia ennen kuin poliisi erotti ryhmät toisistaan. Myös useita äärioikeistolaisia pidätettiin.

Viranomaiset ovat kieltäneet homoparaatin ja kiristäneet turvatoimia kaupungissa. Vuosi sitten järjestetyn paraatin yhteydessä poliisi pidätti yli sata ihmistä ja äärioikeistolaiset pahoinpitelivät useita paraatin osallistujia.

Homoseksuaalisuus laillistettiin Venäjällä vasta 14 vuotta sitten.

Lähde: AFP, Ria Novosti, Eho Moskvi, YLE Uutiset
Venäjän arvostus silmissäni on laskenut viimeaikaisia uutisia seuratessa. Nyt alkaa Venäjä mielessäni jo sijoittua "barbaarit" -lokeron alle.

Venäläiset pitävät itseään sivistysmaana. Millä perusteella???
Sillä perusteella, että nämä Venäjän hallintoa epäedullisesti käsittelevät asiat pääsevät ylipäätään ulos maasta.

Selkeästi halutaan silitellä kansallismielisten hiuksetonta päätä. Nämä samat nutipäät toimivat rangaistusretkikuntina tsetseeneille ja muille Etelä-Venäjän asukkaille.

Selkeästi Pride-aktiivit ovat joutuneet pelinappuloiksi paljon suuremmassa pelissä kuin mitä he pystyvät käsittämään.
Minun kumppanini oli kerran pirihöyryissä junaradalla ja uhosi, että veturi pysähtyy hänen nyrkkiinsä. Sama suuria kuvitteleva asenne on homoaktiiveilla ilman mitään huumeita. Venäjä ei ole sellainen maa, että siellä junaa pysäyteltäisiin turhan takia.

Sivistysvaltio Suomen pelinappuloita taas vieläkin etsitään Huhtiniemestä.
  • 28 / 65
  • vaeltaja2006
  • 27.5.2007 17:45
Saksassa vihreät ovat olleet raivoissaan oman kansanedustajnsa Volker Beckin kohtelusta Moskovassa. Puolueen puheenjohtaja Claudia Roth vaatii Angela Merkeliä nostamaan nämä jatkuvat ihmisoikeusloukkaukset pöydälle G8-huippukokouksessa 8.10. kesäkuuta. Roth sanoi, että on sietämätöntä, että Beckiä ei suojattu, vaan päinvastoin otettiin kiinni, kun hän oli luovuttamassa 43 EU-kansanedustajan vetoomusta kaupungintalon edustalla. ”Venäjä on mailien päässä demokratiasta”. Myös muu Saksan vihreiden johto pitää välikohtausta Moskovassa ei-hyväksyttävänä.

Poliisi pidätti noin 20 ihmistä. Nationalistit ja ääriortodoksit huutelivat kapungintalon edustalla: ”Kuolema homoille”. Volker Beck itse yrittää nyt saada Saksan hallitukselata apua kolmen edelleen pidätettynä olevan pride-järjestäjän vapauttamiseksi. Viranomaiset kuvaavat pidätyksiä turvallisuustoimenpiteiksi. Mutta vapaaksi ei myöskään päässtetty ja passit otettiin pois.
(Süddeutsche Zeitung)

UkGayNews on kerännyt lisää tietoa tapahtumista. Ilmeisesti pride-järjestäjät joutuvat huomenna oikeuteen ja siitä voi tulla 30 päivän vankeus. Poliisiaseman lähistöllä on kuulemma edelleen joukkioita, jotka etsivät uhreja omiin rankaisutoimiinsa.
------------
Poraliike on siinä oikeassa, ettei näillä toimenpiteillä Venäjää muuteta.
Kuinkahan julkisuudenkipeitä nuo homomielensosoittajat ovat? Jokainen yrittää saada itsensä historiaan.

Menee ja tekee "Harvey Milkit"! Mitä hyötyä on, kun/jos vammautuu pysyvästi selkkauksessa?
Nämä Gandhia leikkivät unohtavat sen, että Gandhilla oli 300 miljoonaa kannattajaa valmiina sotimaan vaikka seuraavat tuhat vuotta.
Pora-liike kirjoitti: Sivistysvaltio Suomen pelinappuloita taas vieläkin etsitään Huhtiniemestä.

Eipä tainnut Huhtiniemestä löytyä niitä väitettyjä teloituksen uhreja, joita siellä huhun mukaan olisi olemassa. Vaikka niitä nyt ihmeen kaupalla sattuisi löytymäänkin, niin en ehkä lähtisi vertaamaan sodan aikana tapahtuneita toimia nykyisiin Venäjän tapahtumiin.
Peetu78 kirjoitti: "Eipä tainnut Huhtiniemestä löytyä niitä väitettyjä teloituksen uhreja, joita siellä huhun mukaan olisi olemassa. Vaikka niitä nyt ihmeen kaupalla sattuisi löytymäänkin, niin en ehkä lähtisi vertaamaan sodan aikana tapahtuneita toimia nykyisiin Venäjän tapahtumiin."

Uhrit on ilmeisesti siirretty Huhtiniemestä muuanne. Tärkeämpää kuin tietää, että monta on teloitettu, on tietää miksi on teloitettu.

Sodan aikana ei Suomessa kyselty demokratian eikä ihmisoikeuksien perään, van asiat saneli pakko ja välttämättömyys. On kovin helppoa oman kodin mukavuudesta tuomita vaikka Huhtiniemen tapahtumia. On myös helppoa oman lämpöisen kahvikuppinsa äärestä tuomita Venäjän hallinnon toimia.

On kuitenkin selkeästi niin, että Venäjä rikkoo kokoontumisvapautta vastaan ja että Venäjä on demokratuuri. Vähän niin kuin Suomi rikkoi SmashAsemin yhteydessä kokoontumisvapautta vastaan. Onko se parempi vertaus kuin Huhtiniemi?

(Minusta Arhinmäki halusi edistää omaa radikaalin imageaan ja päästä eduskuntaan järjestämällä tarpeettoman provosoinnin poliisia vastaan. Täysin viattomat sivulliset joutuivat kärsimään Arhinmäen uhosta. Nyt voidaan tietysti käydä debattia siitä, että onko Arhinmäki oikeiston lahjoma petturi, jonka tarkoitus on johtaa kaikki globalisaatiokritiikki kaaokseen ja sekasortoon tai muuten huonoon valoon.

Italiassa taasen demokratuuri toimi suoraan niin, että poliisin järjestämiä hulinoitsijoita lähti poliisiautolta mielenosoittajien keskuuteen agitoimaan mellakkaa niin että mielenosoitus voitaisiin tukahduttaa

Bulgariassa oli sosialistiaikana täysin laillinen hallituksenvastainen mielenosoitus. Mielenosoitukseen osallistui satoja poliiseja jotka huusivat eläköötä hallitukselle niin että hallituksen vastustajien protesti jäi poliisien mielenosoituksen jalkoihin

Suomessa vappumarssilla poliisit kulkivat anarkistien osaston vierellä näkyvästi jonossa. Ihan kuin olisi kävellyt vankilan käytävää koko matkan. Tämä on intimidaatiota, häirintää.).
Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoissasi ja annoimme sinulle juotavaa? Milloin me näimme sinut kodittomana ja otimme sinut luoksemme, tai alasti ja vaatetimme sinut?
  • 34 / 65
  • vaeltaja2006
  • 27.5.2007 20:27
Spiegel kirjoittaa, että natsipieksijät hakkasivat jälleen homoja ja lesboja. Siinä olivat natsit ja radikaaliortodoksit rinta rinnan. Aleksej sanoi haastattelijalleen, että puhutaan hiljaa, koska kaikkialla kuhisi uusnatseja. ”Kuolema homoille” ja ”Moskova ei oli Sodoma” –huudot kaikuvat kaljupäiden joukoista. He ovat luvanneet puhdistaa Moskovan kadut. ”Nuo eivät ole ihmisiä, he ovat turmeltuneita. He ovat ihmisiä vasta, kun pyytävät syntinsä anteeksi”, sanoo partainen mies mustassa hupussa. Rautainen kunniamerkki rinnuksissa ja taistelusaappaaat jalassa. Pappi siunaa heidät, sitten lauletaan virsi. Kulkueessa on ristejä ja ikoneja. He sanovat olevansa matkalla taisteluun hyvästä ja pahasta.

Aukiolla kaupungintaloa vastapäätä kokoontuu monta sataa skinheadia ja ortodoksiradikaalia. T-paidassa lukee: ”Meidän täytyy turvata tulevaisuutemme”. Poliisin suuroperaatiosta huolimatta he pääsevät kenenkään estämättä noin 50 homoaktivistin keskelle. Skinheadit käyvät mielenosoittajien kimppuun,. repivät sateenkaariliput ja hakkaavat.

Aleksej on Twerskaja-kadulla. Skinheadit huutavat: ”Venäjä ilman homoja”. Aleksej huutaa takaisin jolloin kolme skinheadia käy hänen kimppuunsa. He potkivat maassa makaavaa Alekseita, ennen kuin poliisi tulee väliin.

Poliisi ei suojaa aktivisteja. Ryhmät sekoittuvat ja Human Right Watchin edustajan mielestä se on tarkoituskin. Aleksei pyyhkii verta kasvoiltaan. Ystävät yrittävät estää lisähyökkäykset. ”Haluatko lisää” huutavat pahoinpitelijät muutaman metrin päässä täysin vapaina. Taas alkaa virsi. Aleksej makaavielä maassa.- Vanhempi mies kumartuu häntä kohti: ”Katsokaa häntä. Ei se ole ihminen”.
Pora-liike kirjoitti: On myös helppoa oman lämpöisen kahvikuppinsa äärestä tuomita Venäjän hallinnon toimia.

Mitäpäs me oikein muutakaan voimme kuin tuomita tapahtumat Venäjällä? Pitäisikö sitten ennemmin ollla hiljaa ja vaieta asiat kuoliaiksi? Siitähän tosin Suomessa on olemassa pitkät perinteet jo aiemmilta vuosikymmeniltä.
Kolme Moskovan gay-priden järjestäjää on pidätettynä odottamassa oikeuden käsittelyä. Heidät on sirretty toiselle poliisiasemalle. Saksalainen Volker Beck on koko illan yrittänyt hankkia heille Saksasta ja Venäjältä tukea ja lakiapua. Asia on oieudessa klo 10 Suomen aikaa. ”Päätekijänä” Nikolajev saanee 15 päivän vankeustuomion. Syyttäjä on tietävästi vaatinut sellaista rangaistusta. Helsinki ryhmän johtaja Ludmila Alekejeva on ollut yuhteydessä poliisiin ja lakimieheen.

Yöllä Aleksejev on ollut puhelimitse yhteydessä Volkeb Beckiin ja Italian Marko Cappatoon. He sanoivat, että näyttää selvälstä, että poliisi ja oikeus saavat ohjeensa Kremlistä. Venäjän viranomaisille on todennäköisesti kerrottu, että Länsi-Euroopassa alkaa kmapanja Venäjää vastaan talviolympialaisasiassa 2014. Joidenkin meppien kesken on jo puhuttu europarlamentin aloitteesta, jollla Moskovan pormestarilta kiellettäisiin pääsy Länsi-Eurooppaan.
(UkGayNews)

Eilen oli Roomassa 80 ihmisen mielenosoitus Venäjän edustustolla.
Gay-aktivisti Tatchellin tilanne

Tv:ssä näytettiin, miten ääriliikkeen nuori mies iski Tatchellia silmään. Tatchell kertoi, että homovastustaajat soluttautuivat nopeasti gay-mielenosoittajien sekaan ja alkoivat hakata. Poliisi ei tehnyt mitään estääkseen hakkaamisen. Kun hänen kimppuunsa oli hyökätty, poliisi pidätti hänet, mutta ei päälle hyökännyttä. Moskovan poliisi antoi hyökkääjille vapaat kädet toimia. Monet poliisit olivat yhteisytössä hyökkääjien kanssa. He keskusstelivat keskenään. Osa hakkaajista saattoi olla poliiseja siviiliasuissa. Kun Tatchell oli pidätetty, hän joutui bussiin, jossa poliisit haukkuivat häntä. Häneltä kysyttiin, onko hän gay. Hän vastasi myöntävästi. Poliisit sanoivat, että mennään kamarille. siellä meillä onkin hauskaa teidän kanssanne. Pian samaan bussiiin tuotiin Italian meppi Marko Cappato, Ottavio Marzocchi europarlamentin hallinnosta ja kaksi Moskovan transgenderaktivistia.

Myöhemmin tatchell vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hän sai ensiavun silmäänsä. Hän sanoi, että silmä paranee parissa viikossa. Max Anmigechean ILGA-Europesta avusti häntä sairalassa. Sen jälkeen tehtiin virallinen ilmoitus poliisille. Tutkiva poliisi oli asiallinen ja ammattimainen. Tatchell pääsi poliisiasemalta, mutta hänen on käytävä siellä tänään maanantaina klo 14. Kun he lähtivät poliisiasemalta, kananmunat lentelivät. Ortodoksipapin kaapuun pukeutunut mies ja muutama neonatsi yritti hyökätä kimppuun. Polisi ei tehnyt aluksi mitään, mutta otti siiten kiinni 2 hyökkääjää, kun ympärillä hyöri lehtimiehiä. Tuntien ajan pienet jengit haravoivat lähistön seutuja löytääkseen lisää hakattavia. Pieni määrä hyökkääjiä pidätettiin tapahtumien kuluessa, mutta heidät päästettiin yleensä nopeasti menemään.
---------------

Lauluyhtye tATu

He tulivat kaupungintalolle duuman jäsenen kanssa autolla. Kun noustiin autosta, alkoi tapahtua ja he pakenivat takaisin autoon ja katselivat läheisestä ravintolasta taphtumien kulkua.

(UkGayNews)
Peetu78 kirjoitti:"Mitäpäs me oikein muutakaan voimme kuin tuomita tapahtumat Venäjällä? Pitäisikö sitten ennemmin ollla hiljaa ja vaieta asiat kuoliaiksi? Siitähän tosin Suomessa on olemassa pitkät perinteet jo aiemmilta vuosikymmeniltä."

Vaikeneminen on kultaa.
On ilmeisesti olemassa jonkinlainen kampanja saada Venäjän kansainvälinen maine mustamaalatuksi.
Joko Venäjällä on harvinaisen typerä hallinto, jolloin kansainvälinen talouspolitiikka ja muut röyhkimykset ottavat pian maan omaksi leikkikalukseen, kuten siis Suomessa on tapahtunut TAI maassa on älykäs ja tapahtumien tasalla oleva hallinto, jolloin ohjat pysyvät Venäjällä.

Veikkaan jälkimmäistä.

Siksi Venäjästä pitää tuoda kaikenlaista ikävää esille. Että NATO:n ohjuspuolustusjärjestelmän rakentaminen jäisi huomaamatta. Että suomalaiset saataisiin peloteltua NATOon. Mitäpä jos tällä kertaa tehtäisiin toisin?

Ei pidä mennä halpaan. Meillä globalisaatio, heillä pride. Kummassakin tapauksessa aiheesta mielenosoittaminen on käytännössä kiellettyä. On olemassa syy miksi heillä pridestä on tullut kipupiste ja meillä globalisaatiosta.
Pora-liike kirjoitti:

> "On ilmeisesti olemassa jonkinlainen kampanja saada Venäjän kansainvälinen maine mustamaalatuksi. "

Tarkoitatko, että tällainen kampanja toimii Venjäjän sisältä päin, päätarkoituksena "tehdä Venäjä ulos päin epämiellyttäväksi"?
Tarkoitan, että länsimailla on jatkuvasti omia intressejään Venäjää kohtaan ja länsimaat yrittävät kaikin tavoin soluttautua Venäjän yhteiskunnalliseen elämään. Se ei sinällään ole väärin eikä huolestuttavaa. Mutta ihmisoikeuskysymyksistä tulee suurvaltapolitiikan pelinappuloita. Herkästi arvioidaan Venäjä pelottavaksi, mystiseksi, arvaamattomaksi jotta voitaisiin hyväksyä uusia asehankintoja Venäjän rajalle tai liittyminen NATOon. Uutistarjonta Venäjältä on pelkoja lietsovaa.

Venäjällä ei tykätä salaseuroista. Lännessä on ihan sama, jos vaikka Yhdysvalloissa kokoontuisi ääri-islamilainen solu vailla poliittisia ambitioita niin se oitis kiinnostaisi viranomaisia, olivat he kuinka vilpittömiä tahansa. Suomessa suhdaututaan paranoidisesti turkistarhauksen vastustamiseen. Ei niin että tällaiset pienet seurapiirit olisivat vaarallisia tällä hetkellä, mutta maan jouduttua uhatuksi ne voivat muuttua vaarallisiksi.

Suomi on joutunut paljolti suurvaltaintresseistä syrjään, siksi täällä on jonkinlainen poliittinen suojasää. Turha tuntea oloansa kuitenkaan kovin leppoisaksi, uutta rautaesirippua rakennellaan. Olisi kiva olla tällä kertaa Venäjän puolella.
  • 41 / 65
  • vaeltaja2006
  • 28.5.2007 16:28
Päivän tapahtumia:

Aamulla kerrottiin, että pride-marssin vastustaja, joka on lyönyt englantilaista Peter Tatchellia, on saanut syytteen.

Rooman pormestari on sanonut, että se, mitä tapahtuu Moskovassa, jättää sanattomaksi. Paha merkki hyökätä rauahllisesti oikeuksiensa puolesta mieltään osoittavien kimppuun.

Lontoon pormestari Ken Livingstone kirjoittaa Moskovan pormestarille ja kehotta lopettamaa npride-paratien kiellot.

Nikolaj Aleksejev vapautettiin oikeudessa puolen päivän aikaan, mutta asia jatkuu 9. kesäkuuta. Aleksejev kiitteli lännen painostusta Moskovan suuntaan ja erityisesti Saksan presidenttiä.

Noin 200 ihmistä oli Venäjän lähetystön edessä Berliinissä osoittamassa mieltään tänään iltapäivällä. Vihreiden puheenjohtaja Claudia Roth sanoi mielenosituksessa, että ”Venäjä polkee ihmisoikeuksia. Putin ei ole mikään aito demokraatti”. Tilaisuudessa oli mukana parlamentin varapresidentti Petra Pau ja Berliinin vasemmiston aluejohtaja Klaus Lederer.
  • 43 / 65
  • vaeltaja2006
  • 28.5.2007 22:02
Gayaktivistin syytettä urakoitiin koko yö

Focus kertoo oudosta oikeusnäytelmästä, kun homoaktivisti oli Moskovassa oikeudessa maanantaina aamupäivällä. Rouva tuomari mustassa kaavussaan sanoi, että hän ei tiedä mitään Aleksejevin kiinniotosta. Tuomarin mielestä hän on ollut vapaalla jalalla koko ajan. Tuomari Tatjana Newerowa välttää kaikkea katsekontaktia. Asianajaja koettaa sanoa: ”Teidän arvoisuutenne, minun toimeksiantajani oli 24 tuntia vangittuna. Miliisi toi hänet tänne”. Tuomari tuijottaa vain pöydän pintaa. ”Minä en tiedä mitään eikä asia minulle kuulukaan. Mutta nyt hän on vapaa. Kaikesta muusta ovat muut tuomioistuimet vastuussa”. Asianajaja käy kuumana. ”Teidän täytyy tietää, että hän on ollut kaiken aikaa vangittuna. Teidän täytyy viedä se asiakirjaan”. Tuomari katsoo sivuun: ”Sillä asialla ei ole mitään tekemistä tämän meidän prosessimme kanssa. Pysykää asiassa”.

Parin metrin päässä todistaja-aitiossa istuu saksalainen kansanedustaja Volker Beck tulkkinsa kanssa. Hän pudistelee epäuskoisesti päätään, kun tulkki kääntää edellisen sananvaihdon. Asianajaja Alexander Ostrowski vie tuomaria kohti nipun valokuvia: ”Näistä valokuvista näkee, että Aleksejev on syytön. Anon, että voin käyttää kuvia todistusmateriaalina.” Tuomari poistuu 5 minuutiksi. ”Puolustusanomus hylätty”. Tuomari Tatjana Newerowan perustelu tulee niin hiljaa ,ettei kukaan kuule.

Volker Beck on nyt todistajapulpetissa. ”Miliisi huusi kovaa, aggressiivisesti ja piti joitakin meistä kiinni. ja ravisteli meitä”. Asianajaja kysyy: ”Herra Beck, tuliko aggressio viranomaisten taholta”. Tuomari puuttuu asiaan, vihdoinkin selkeällä äänellä: ”Kysymys peruutetaan. On kysymys syytetyn väärästä käyttäytymisestä, ei miliisin”.

Asianajaja väittää, että miliisin protokolla on väärä. Hän pitää kahta paperia ilmassa. ”Näissä kaksi alempiarvoista miliisiä kertoo, miten he ottivat Aleksejevin kiinni. Todellisuudessa kiinniottajat olivat korkea-arvoisia poliiseja, tähtiä kauluksessa, se näkyy kuvissa.” Tuomari tuiijottaa pöytää: ”Tässä asiassa tämä tuomioistuin ei ole vastuussa, täällä puhutaan syytetyn käyttäytymisestä. Miliisin toiminnasta on valitettava toiseen tuomioistuimeen”. Asianajaja pudistelee päätään: ”Tämä on kuitenkin ratkaiseva asia”.

Aleksejev puolustautuu, että hän ei ole kiinnioton yhteydessä sanonut sanaakaan eikä ole vastustanut kiinniottoa. Tuomatri keskeyttää: ”Siitä ei olekaan kysymys teidän sytteessänne”. Aleksejevilla menee melkein pasmat sekaisin. Kiinnioton jälkeen ensin syytettiin kokoontumisoikeuden rikkomisesta, sitten virkavallan vastustamisesta, Illalla sanottiin, että jos hän pitää suunsa kiinni eikä herätä huomiota, hän selviää muutaman päivän arestilla. Sitten maailman lehdistö kirjoitti tapauksesta ja ulkomaiset hallitukset protestoivat. Maanantaiaamuna kaikki oli toisin. Syyte koski liikenteen häirintää. On astuttu ajoradalle määräysten vastaisesti. Siitä voi tulla 15 päivää arestia.

Volker Beck puolustaa: ”Aleksejev oli tuskin metrin päässä minusta ja näin hänet koko ajan. Minä seisoin raatihuoneen edessä. Ei hän ollut ajoradalla. Olimme siinä täysin rauhallisina, ei plakaateja, ei lentolehtisiä, ei edes t-paidoissa tekstejä. Halusimme vain luovuttaa kaupungintalolle vetoomuksen. Yhtäkkiä tuli miliisi, alkoi tökkiä ja työnsi poliisin linja-autoon”. Toinen todistaja sanoo, että miliisi esti pääsyn ajoradalle. Sinne ei parhaalla tahdollakaan olisi päässyt.

Tuomari poistuu kahdeksi minuutiksi, Istunto pídetään 9. kesäkuuta. Perustelusta kukaan ei saa selvää. Venäjän tv:ssä oikeudenkäynnistä ei ole mitään mainintaa. Sen sijaan Gasprom-NTW:ssä oli lyhyt raportti Peter Tatchelista, joka sai iskun silmäänsä. Raportin lopussa sanottiin, että mies on muuallakin maailmassa ollut mukana kähinöissä.
Asia on toki ehdottoman vakava, mutta tuo venäläinen oikeudenkäyntitapa meinasi pyrskäyttää aamukahvit komeasti näppäimistölle. Tuo toimisi jopa sketsinä.
Joo, ihan kuin Suomessa Kuokkavierasjuhlissa, EuroMaydayssä ja SmashAsemissa.
  • 46 / 65
  • vaeltaja2006
  • 29.5.2007 14:38
Englannin vihreä puolue vaatii Moskovan pormestarille matkustuskieltoa Euroopan unionin alueelle. Syynä on Moskovan pridekielto ja kovakourainen poliiisitaktiikka. Vihreät syyttävät Moskovan poliisia ja OMONin erikoisjoukoja. Tällainen matkustuskielto on voimassa Valko-Venäjän presidentille.
Moskovan tapahtumat on huomattu myös EU-komissiossa. Komission tiedottaja sanoi tiistaina, että komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja ulkoasiain komissaari Benita Ferrero-Waldner ovat kiinnittäneet asiaan huomiota. Europarlamentin liberaaliryhmän päällikkö Graham Watson vaati, että G8-kokouksessa Putinilta kyysytään, haluaako hän Venäjän sitoutuvan Euroopanneuvoston arvoihin.

Saksan Moskovan suurlähetystön keräämässä lehdistöraportissa kuusi kirjoitustakahdestakymmenestä sisälsi homovastaista kiihotusta.

Moskovan metropoliitta Kiril varoittelee edelleen hyvän ja pahan välisen rajan hämärtämisestä. ”Muuten avataan antikristukselle ovia”.

Epäillään, että ensi vuonna Volker Beck on persona non grata.
(kultur.russland)
  • 48 / 65
  • vaeltaja2006
  • 30.5.2007 20:13
Saksan liittopäivien puheenjohtaja Dr. Norbert Lammert on tänään lähettänyt kirjeen kollegalleen Venäjän duumaan. Kirjeessä sanotaan, että Saksan parlamentti on tyrmistynyt siitä, että saksalainen kansanedustaja Volker Beck pidätettiin Moskovassa viikonloppuna. Vaikka Moskovan poliisi ilmoittaa, että kyseessä oli suojelutoimenpide, siinä on kuitenkin käytetty väkivaltaa. Lammert kirjoittaa, että kirjeen jättäminen pormestari Luzkoville kuuluu vapaan mielipiteenilmaisun piiriin. Lammert pyytää, että duuman vähemmistöjen ihmisoikeuksia käsittelevä valiokunta syventyisi tähän tapaukseen.
(Deutscher Bundestag)
--------------

Kommentti: Viime vuonna kristillisdemokraattien kansanedustaja (Venäjä-suhteiden valtuutettu) moitti Volker Beckiä siiitä, että hän meni Moskovaan kiellettyyn mielenosoitukseen. "Oma syy", oli kansanedustajan kommentti. Hän sai sapiskaa puoluetovereiltaan. Eikö ihmisoikeuksia tarvitse toteuttaa Venäjällä, kysyttiin. Nyt ei ole kuulunut mitään moitteita.

Viikonloppuna Volker Beck on Riiassa.
Uskovaisille aisat ja tapahtumat ovat luonteeltaan " kosmisia". Omaa tärkeyttä korostetaan koko ajan.
  • 53 / 65
  • vaeltaja2006
  • 22.6.2007 15:33
Moskovan Priden jälkimaininkeja: Venäjän duuman jäsen outattiin

Venäjän kansallisella tv-kanavalla keskusteltiin torstaina homoista. Mukana oli gayaktivisti Nikolaj Aleksejev ja duuman äärihomofobi Alexander Chuev. Aleksejev kertoi 90-luvulla olleen yleisessä tiedossa, että Chuev on homo, mutta parlamenttiin päästyään hän piiloutui äärihomovastaisuuteen. Tv-ohjelma on laajalti katsottu ympäri Venäjän. Keskusteluohjelmassa Chuev syytti homoja, että he tuovat lännestä vaikutteet, joilla yritettään saada Venäjä polvilleen. Chuev toimii aktiivisesti, jotta homopropaganda kiellettäisiin Venäjällä.

Tämä oli ensimmäinen outtaus Venäjällä. Chuev uhkasi oikeudenkäynneillä ja homoaktivistien vainolla. Aleksejev sanoi olevansa valmis oikeudenkäyntiin. Venäjän parlamentissa on monia hopmoja, mutta he eivät tule ulos pelätessään poliittisen uransa loppua.
(Gay Russia)
Melko alhaista, kummaltakin.
Toisaalta, McCarthykin harrasti samansukupuolisia suhteita.

“We reached the most important thing during this TV show”, Mr Alexeyev told GayRussia.

“We showed all hypocrisy of the representatives of the present Russian authorities.

“They have secret homosexual relationships but at the same time they do all their best in order to slander gays and lesbians.

"I am ready to prove at any court or prosecution office that deputy Chuev is gay and to produce corresponding proofs.”

This is the first time a politician has been outed in Russia.
http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-4709.html
Aika mielenkiintoista. Ei tietenkään voi olla avoin, koska yhteiskunnan kulttuuri-ilmasto on vihamielinen. Tässä tulee esiin se tosiasia, että homot ovat aktiivisia yhteiskunnan jäseniä, jotka rakentavat yhteiskuntaa, mutta heidät halutaan pakottaa väärään ja valheelliseen rooliin. Tätä olen aina vastustanut: mustamaalaamista! Jotta tilanne olisi toinen, tarvitaan tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Silloin uraa voi luoda homona tai lesbona.
Enter, yhteiskunnassa asiat lähtevät liikkeelle yleensä yksilöiden aloitteista ja toimista. Kuinka tai millä toimilla sinä itse aiot luoda nykyista tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa?
Etkö voisi Juhani omalta osaltasi ajaa sateenkaariyrittäjien asemaa? Meillä on kansanedustaja Vihreillä. Kannattaisi vaatia jonkinlaisia etuja ja tukia. Try it!
OK mä teen jotakin!(V...u mä oon koko ajan yrittänyt lobata kansanedustajia ja ammattiliittoja!)
Enter kirjoitti: "OK mä teen jotakin!"

Konkretisoisitko niitä asioita, joita SINÄ olet ajanut?
Poris.

Olisi mielenkintoista tietää, mistä tuon McArthyn bongasit...
FBI:n J. Edgar Hooverhan toki asusteli miespuolisen avustajansa kanssa ja tykkäsi pukeutua tytöksi, mutta sehän jo tiedetään.
Missä McArthyn todisteet???

Olisikohan mennyt puurot ja vellit vähän sekaisin...
  • 61 / 65
  • vaeltaja2006
  • 24.6.2007 10:47
Viimeinen oikeudenkäynti Moskovan priden aktivisteja vastaan oli toissapäivänä moskovalaisessa oikeudessa. Syytettynä oli Sergey Konstantinov. Poliisi syytti häntä liikenteen häiritsemisestä ja aggressiivisuudesta pidätystilanteessa. Oikeudelle esitettiin valokuvia ja monia todistuksia, joista kävi ilmi, että syytteet olivat perustettomia. Silminnäkijät kerotivat, että ei oltu ajoradalla, eikä ollut mitään aggressioita Konstantinovin suunnalta. Todisteet eivät kelvanneet. Sen sijaan todisteiksi kelpasivat poliisien näkemykset, vaikka poliisi ei edes osannut sanoa, millaiseen asuun Konstantinos oli pukeutunut pidätyshetkellä. Uutistoimistojen valokuvat eivät kelvanneet todisteiksi.

Tuomio: 1000 ruplaa sakkoja.

(GayRussia)
  • 62 / 65
  • vaeltaja2006
  • 25.6.2007 17:09
Ylihuomenna Moskovassa on tarkoitus järjestää EU-edustuston lähellä mielenilmaus, jolla halutaan, että Moskovan pormestarille Luzkoville on määrättävä EU:n alueelle tulokielto.
  • 63 / 65
  • vaeltaja2006
  • 27.6.2007 21:13
Mielenosoitus Luzkovin matkustuskiellon puolesta


Jo muutaman minuutin päästä mielenilmauksen alkamisesta poliisi ajoi pois mieltään osoittaneet aktivistit. Heitä oli n. 25. Viranomaiset olivat jo eilen ja aamulla varoittaneet, että paikalla alkaa rakennustyö ja mielenilmauksen turvallisuutta ei voida taata.

Alun perin mielenilmausluvan hakivat sellaiset henkilöt, joiden nimet eivät ole liittyneet pride-tapahtumiin. Mielenosoituslupa tuli nopeasti. Vähitellen viranomaiset kuitenkin saivat selville, että kyseessä on gay-aktivistien mielenilmaus, ja heti alettiin mielenosoitukselle löytää kieltämisperusteita. Mielenosoituspaikalle oli ilmaantunut pari kuoppaa, mutta mitään rakennuskoneita ei ollut. Nyt seurataan, täytetäänkö kuopat parin päivän sisällä.

Vastamielenosoittajiakin oli jo saapunut paikalle.

(gayrussia, konekäännöksestä suomennettu)
Huomenna moskovalaisessa oikeudessa käsitellään Moskovan Priden kokoontumiskieltoa. Elokuussa alempi oikeusistuin totesi paraatikiellon lailliseksi. Paraatin järjestäjät saivat kesäkuussa sakkorangaistuksia liikenteen häiritsemisestä. Seuraava oikeusaste on Strassburgissa.
(Gayrussia.ru)
Kolme päivää sitten oikeus totesi, että Moskovan pride-kielto oli laillinen. Gayrussia kertoo, että oikeudessa tuomarina oli sama ihminen, joka ei kertaakaan ole tehnyt päätöstä viranomaisten näkemyksen vastaisesti.

Samaan aikaan moskovalaisessa lehdessä on paljastettu kirjeenvaihtoa, josta käy ilmi, että Euroopan neuvostosta Terry Davis on tammikuussa ottanut yhteyttä Venäjän hallitukseen ja toivonut, että kesän 2007 priden suhteen voitaisiin tehdä jonkinlainen kompromissi. Sen jälkeen maaliskuun alussa ulkoministeri kirjoitti Moskovan pormestari Luzkoville, ja pyysi että tässä arassa aiheessa voitaisiin löytää kompromissi, joka muun Euroopan silmissä näyttäisi kohtuulliselta. Kuitenkin Luzkov oli jo maaliskuulla alkanut selvitellä, miten parhaiten estetään gay-provokaattorien toiminta Moskovan kaduilla. Ja tällä tavoin päätettiin kuukausi ennen, että tarvitaan OMON ja120 ylimääräistä polisiia pitämään homot kurissa. Vastauksessa ulkoministerille kaupungin edustaja sanoi, että Eurooppa yrittää nyt muuttaa väkipakolla ja seksuaalivähemmistöjen avulla venäläistä näkemystä ihmisoikeuksista.

Kirjeet on GayRussian sivulla nähtävillä.
http://www.gayrussia.ru/en/news/detail.php?ID=9806