Paavi tuomitsi homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Paavi Franciscus (kuva: Casa Rosada CC BY-SA 2.0)

Paavi Franciscus sekä Englannin ja Skotlannin protestanttikirkon johtajat ovat tuominneet homoseksuaalisuuden kriminaisoinnin. Paavi toi esiin kantansa puhuessaan toimittajille Etelä-Sudanin vierailunsa jälkeen. 

Paavi kutsui homoseksuaalisuuden kriminalisoivia lakeja synniksi ja "epäoikeudenmukaisuudeksi". 

- Tämä ei ole oikein. Ihmiset, joilla on "homoseksuaalisia taipumuksia", ovat Jumalan lapsia. Jumala rakastaa heitä. Jumala on heidän kanssaan. Tällaisten ihmisten tuomitseminen on syntiä. Homoseksuaalisten taipumusten kriminalisointi on "epäoikeudenmukaisuutta".

Hän lisäsi, että heidän kirkkonsa tulisi toivottaa heidät tervetulleiksi. 

Paavi toi kuitenkin esiin sen, että vaikka katolisen kirkon opin mukaan mieltymys samaa sukupuolta olevaan ei ole synti, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Paavin mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ei tule marginalisoida. Vuonna 2013 paavin viesteistä tulkittiin, että katolinen kirkko olisi muuttamassa linjaansa seksuaalivähemmistöjä kohtaan suopeammaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paavi käsitteli myös parisuhdekysymystä. Hän toisti näkemyksensä, ettei katolinen kirkko voi hyväksyä samaa sukupuolta olevien ihmisten sakramentaalisia avioliittoja. Hän kuitenkin kertoi tukevansa rekisteröityjä parisuhteita ja painotti homoseksuaalisuuden kieltävien lakien olevan ”ongelma, jota ei voida ohittaa”. Myös aiemmin paavi on kertonut suhtautuvansa hyväksyvästi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden säätelemistä lailla.

Paavin kommentteja tukivat Canterburyn arkkipiispa Justin Welby ja Skotlannin kirkon johtaja Iain Greenshields. He matkustivat yhdessä Paavin kanssa Etelä-Sudaniin, jossa he vaativat yhdessä rauhaa sodan koettelemaan maahan. Tämä on ensimmäinen kerta 500 vuoteen, kun näiden kolmen kirkkokunnan johtajat tekivät yhdessä tämänkaltaisen matkan.

3 kommenttia

Kas vaan, eli paavi siis käyutännössä tuomitsi uskontonsa (mielikuvitus)jumalan, joka uskonnossaan Mooseksen suulla kriminalisoi homorakastelun. Ja taitaa mennä se saatanallisia tuomiosäkeitään julistava Paavalikin samaa kyytiä - etenkin kun Paavali itsekin vihapuheisen tuomitsemislitaniansa perään tuomitsee toisten tuomitsijat, eli etenkin itsensäkin.

Toki parempaan päin, jos kristinuskonnon katolilainen suuntautuminen alkaisi tehdä parannusta massiivisista hengellisistä rikoksistaan ihmiskuntaamme vastaan.

paavi tosin ei tainnut Etelä-Sudanissakaan tehdä parannuspuhetta siitä että naiset ovat täysin yhdenvertaisia miesten kanssa - Vatikaanissahan vieläkään naisilla ei ole ääni- eikä edustusoikeuttakaan, liki vihoviimeisenä takapajulana maailmassa.
Itse ainakin aina, jos joku uskovainen tulee höpöttämään uskomuksestaan, pyydän ystävällisesti häntä kertomaan jonkin, naisten suurilla viisauksillaan kirjoittaman kohdan sieltä uskomuskirjasestaan.
Parempi Paavi kuin islam joka haluaa tappaa homoja edelleenkin ja sharia-lakia Suomeen.

Imaami esitti homojen tappamista

Mellunmäen imaamina toimiva Abbas Bahmanpour totesi Ylen Islam-illassa suorasanaisesti, että homoseksuaalisuus on kielletty, ja että siitä seuraa shariassa kuolemanrangaistus. Ohjelmaan keskustelijana osallistunut työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Tarja Filatov (sdp.) ei nähtävästi pitänyt asiaa kummoisena pulmana, koska hän puhkesi nauramaan asiaa käsiteltäessä.

– Islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen moraalisena paheena. Rangaistus annetaan, homoseksuaalinen akti nähdään eli itse penetraatio nähdään neljän todistajan silmin eli ellei ne avoimella jollain torilla tee niin silloin sitä rangaistusta ei tule. Erittäin harvoin, erittäin harvoin rangaistuksia, Bahmanpour kertoi.

Ohjelman juontajat pyysivät täsmennystä siihen, mikä on sharia-lain mukainen rangaistus homoseksuaalisesta teosta.

– Se on kuolemantuomio, Bahmanpour totesi.

Islamin opettaja Ahmad Fadil on sitä mieltä, että Suomessa pitäisi ottaa käyttöön sharialaki:

– Kyllä kyllä, totta kai. Meille sopisi sharia-laki, Fadil kommentoi.

https://www.suomenuutiset.fi/suomeen-sharia-ja-homoilta-henki-pois-demarikansanedustaja-puhkesi-nauramaan/