Paavi ilmoitti, ettei hänellä ole oikeutta tuomita homoseksuaaleja pappeja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 6

Paluumatkallaan Brasilian vierailulta paavi Francis totesi lehdistötilaisuudessa: "Jos joku on homo ja hän etsii Jumalaa ja on suopea, mikä minä olen tuomitsemaan?"

Paavi Francis on yllättänyt homoyhteisön lausunnollaan paluumatkallaan Vatikaaniin. Hän viittasi katolisen kirkon opetukseen, jonka mukaan homoseksuaaliset teot ovat syntiä, mutta homoseksuaalisuus ei ole. Hänen mielestään homoseksuaaleja ei myöskään pidä marginalisoida, vaan integroida yhteiskuntaan.

"Ongelmana ei ole tämä suuntautuminen. Meidän tulee olla veljiä [keskenämme]. Ongelmana on tämän suuntautumisen lobbaus (käytäväpolitiikka, edunvalvonta), taikka ahneiden ihmisten lobbaaminen, poliittiset lobbausryhmät, vapaamuurareiden lobbausryhmät, hyvin monia lobbausryhmiä. Tämä on pahin ongelma."

Lehdistötilaisuudessa paavilta tiedusteltiin myös paljon julkisuutta saaneesta tiedosta nk. homo lobbysta Vatikaanissa. Paavi vitsaili: "Paljon on kirjoitettu homo lobbysta. En ole Vatikaanissa nähnyt kenenkään kantavan henkilökorttia, jossa ilmoitettaisiin hänen olevan homo."

Näistä lausumistaan huolimatta paavi Francis vastustaa homoavioliittoja ja homojen oikeutta lapsen adoptioon. Aiemmin tässä kuussa hän yhdessä edeltäjänsä Benedict XVI:n kanssa tuomitsi homoavioliitot. Edellinen paavi oli julistanut useasti tuomiotaan homoja kohtaan "Henkilöillä, joilla on syvälle juurtuneita homoseksuaalisia tendenssejä, ei pitäisi ryhtyä papeiksi". Benedict XVI on myös kuvannut homoseksuaalisuutta ihmisluonnon virheeksi.

Uutisen lähde: Gay Star News

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 29.7.2013, 18.12
Eihän tässä mitään kummallista ole. Kristinopin mukaan homoseksuaaliset teot ovat syntiä, mutta homouteen sinänsä ei oteta kantaa.
Eli paavin lausumissa ja vati-kaanin ajatuksissa ei mikään ole muuttunut. Siellä ei ole tapahtunut henkistä kehitystä. Homoseksuaalisuutta pidetään siellä ok-juttuna, kunhan vaan ei elä homona. Niinhän vati-kaani on aiemminkin esittänyt.

Ja paavihan tuli juuri lobbaus-reissultaan Braisliasta, missä hän piti suuret lobbaus-tilaisuudet mm. Rio de Janeiron Copacabana -rannalla.