Kvääristö kertoo lopettavansa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 9
Ennen avajaisia ikkunossa esillä ollut mainoslakana.

Helsingin Kalliossa Kolmannella linjalla toiminut kahvila-baari Kvääristö kertoo Facebookissa sulkevansa ovensa. Kvääristön Facebook-sivulla todetaan, että paikka avasi ovensa 4.6.2022, ja sulkee ne 6.2.2023.

Surullisin mielin joudumme kertomaan, että Kvääristö sulkee ovensa. Kiitos teille kaikille – joukkorahoittajille, asiakkaille, henkilökunnalle, esiintyjille ja muille, jotka olette olleet tekemässä Kvääristöä. Tavoitteemme oli luoda turvallisempi tila Helsinkiin, ja palautteen perusteella siinä onnistuttiin. Kaikki nuo ihanat palautteet auttavat nyt jaksamaan, vaikka olo onkin haikea.

Monissa kommenteissa pahoitellaan toiminnan loppumista ja pohdittu syitä lopettamisen taustalla. Ovien sulkemisen syistä ei toistaiseksi ole kerrottu.

Kvääristön toiminnan käynnistämistä varten varat kerättiin joukkorahoituksella. Kahvila-baaria pyörittäneen yhtiön nimeksi valittiin Queer Group Oy.  Kahvilan perustamisen taustalla kerrottiin olevan pyrkimyksen turvallisen tilan ajatukseen perustuvan tapaamis- ja ajanviettopaikan luominen sen kohderyhmään kuuluville.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

Kahvila-baari-toiminta on toki haastavaa ja eliniät noilla eivät monestikaan ole pitkiä.
Ja syynä tietenkin se, jos liiketoimintakonsepti ei ole toimiva, eli jos
tulot - menot = tappiota, eikä voittoa, kuten toimivalla liiketoimintakonseptilla pitää aina olla. Ja liiketoimintaa pitää sekä suunnitella etukäteen, että seurata koko ajan (oli yritysmuoto sitten mikä tahansa) ja reagoida ajoissa tilanteeseen.

Kapeammalla asiakaskohderyhmällä tietysti pienetkin ongelmat voivat herkemmin keikauttaa "kupin nurin" liiketoiminnassa.
Joskus toimijat unohtavat tai eivät jaksa panostaa mainontaan, somessakin, riittävästi, myös sen alkustartin jälkeen, vaikka uusiakin asiakkaita pitää tavoittaa ja haalia koko ajan.
Toki tietysti myös liiketilojen osalta, vapailla liiketilavuokrausmarkkinoilla voi tulla ylläreitä vastaan myös.

Saa nähdä, valottavatko Kvääristön Queer Group Oy:läiset myöhemmin, mikä tuossa meni pieleen.

- - -

Äskettäinhän Kalliossa meni konkkaan myös Satu Silvon maineikas kasvisruokaravintola Silvoplee, Toinenlinja 3:ssa, eli olisiko tuolla alueella suosio hiipumassa tai kilpailu liian kovaa tms.
Ainakin ravintoloiden hankinta- ja muutkin kustannukset nousivat viime vuodesta, rankan pandemia-ajan päälle vielä.

Kallion alueen kupeeseenhan on viime vuosina kasvanut Konepajan aluekin, ravintolatarjontoineen, sekä toki myös Pasilan Tripla 65 ravintolansa voimin, joihin molempiin on julkisillakin vain hujaus kulkumatkaa. Nuo saattavat nakertaa Kallionkin alueen paikoilta asiakaskysyntää, myös hlbtiq-väen osaltakin - eli ei vain hiivuttaa Helsingin ydinkeskustan tiettyjen alueiden edesmennyttä vetovoimaa.
Tänään töistä tullessani kuljin Kvääristön ohi. Ovessa oli lappu, jossa kerrottiin, että paikka suljetaan lauantaina 4.2. jo klo 22. Mahtaakohan olla niin, ettei se ollut auki sunnuntaina lainkaan? Maanantaisin se ymmärtääkseni on ollut kiinni joka tapauksessa, ja illalla sitten tuli tieto sulkemisesta.