The Sims 4:n Häätarinoita-lisäosaa ei julkaista Venäjällä ns. homopropagandalain vuoksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Pelijulkaisija EA (Electronic Arts) ja pelikehittäjä Maxis kertovat, ettei The Sims 4 -pelin Häätarinoita-lisäosaa julkaista Venäjällä. Päätös liittyy Venäjällä vuonna 2013 voimaan tulleeseen lakiin, joka kieltää esittämästä muunlaisia suhteita vertaisina heterosuhteisiin nähden.

Helmikuun 17. päivä julkaistavaan rakkaustarinoita ja pariskutia sisältävään Häätarinoita-lisäosaan kuuluu myös Dominiquen ja Camillen hääkutsu. Pelin taustalla oleva tiimi kertoo moninaisten tarinoiden kertomisen olevan olennainen osa peliä. Parin tarinan ohittaminen olisi ollut tinkimistä arvoista, joissa kunnioitetaan jokaisen vapautta olla laisensa sekä rakastaa ketä haluaa ja kertoa sellaisia tarinoita kuin haluaa. Lisäosaan ei haluta tehdä muutoksia hyväksynnän saamiseksi. 

Jo vuonna 2014 The Sims 4 -pelille määrättiin Venäjällä ikärajaksi 18 vuotta. Tuolloin kerrottiin, että peli ei tulisi lainkaan Venäjän markkinoille ikärajoituksen vuoksi.

The Sims 4:ään lisää sukupuolen moninaisuutta

Maxisin pelikehittäjät ovat PC Gamer -julkaisun mukaan myös kertoneet, että tulevaisuudessa pelaajalle annetaan mahdollisuus valita hahmostaan käytettävät persoonapronominit vapaasti. Pronominien he/him/his, she/her/hers ja they/them/their lisäksi pelaaja voi kirjoittaa haluamansa pronominit itse ja kuvata niiden käyttöä esimerkkilauseilla.

Ominaisuuden julkaisun ajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

Vuonna 2016 kerrottiin, että pelissä poistettiin sukupuolirajoitukset, jonka jälkeen esimerkiksi "miespuolinen" hahmo voi olla pitkätukkainen ja käyttää mekkoa, ja "naispuolinen" hahmo voi käyttää mustaa pukua. Pelivalmistaja kertoi tuolloin varmistavansa näin, että pelaajat voivat luoda hahmonsa sellaiseksi, johon nämä voivat samastua. Päivitystä oli valmisteltu yli vuoden verran yhteistyössä GLAAD-järjestön kanssa. Jo pelin aiemmissa versioissa esimerkiksi parisuhde samaa sukupuolta olevien hahmojen välillä oli mahdollinen

Elämäsimulaattoripeli

The Sims 4 on tietokoneilla ja pelilaitteilla käytettävä elämäsimulaatiopeli, joka julkaistiin vuonna 2014, jossa pelaajan tehtävänä on huolehtia pelihahmojensa tarpeista ja menestyksestä. Peruspelin lisäksi on mahdollisuus hankkia erilaisia laajennuksia ja lisäosapaketteja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Nyt kerrotaan, että Häätarinoita-lisäosa julkaistaan sittenkin myös Venäjällä, sisällöltään sellaisenaan ja ilman muutoksia. Mukana siis olisivat myös samaa sukupuolta olevan parin häät. Joissain paikoissa on arvioitu, että lähinnä markkinoinnissa paikalliset olosuhteet saatetaan ottaa huomioon.