Sukupuolirajoitukset poistettiin The Sims 4 -pelistä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

The Sims 4 -pelin sukupuolirajoitukset on poistettu.

Pelijulkaisija Electronic Arts (EA) kertoi, että uusilla pelaajilla ei ole enää sukupuoleen liittyviä rajoitteita, kun nämä muokkaavat pelihahmoa; jatkossa esimerkiksi "miespuolinen" hahmo voi olla pitkätukkainen ja käyttää mekkoa, ja "naispuolinen" hahmo voi käyttää mustaa pukua.

- Voitte nyt ensimmäistä kertaa mukauttaa simejänne ilman aiempia sukupuolirajoituksia. Tämä tarkoittaa, että pelaajat voivat luoda fyysiseltä olemukseltaan, kävelytyyliltään ja ääneltään minkälaisia simejä tahansa, sukupuolesta riippumatta, kerrotaan asiaa koskevassa tiedotteessa.

Kaikkiaan yli 700 hahmojen ominaisuutta on jatkossa käytettävissä sukupuolesta riippumatta.

EA kertoo varmistavansa näin, että pelaajat voivat luoda hahmonsa sellaiseksi, johon nämä voivat samastua. Päivitystä on valmisteltu yli vuoden verran yhteistyössä GLAAD-järjestön kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- The Sims on monimuotoisen tiimin kehittämä, ja sitä pelaa varsin kirjava pelaajajoukko. Siksi meille on hyvin tärkeää, että pelaajilla on vapaus olla luovia ja ilmaista itseään peliemme kautta. Haluamme, että kaikki pelaajat voivat luoda hahmoja, joihin he voivat samaistua, ja valita simien sukupuolen, iän, etnisen taustan, vartalotyypin ja muut ominaisuudet vapaasti tehokkailla työkaluilla, todetaan tiedotteessa.

Pelin idea on luoda omia sim-hahmoja perheeksi. Simeille määritellään nimi, sukupuoli, ikä, ihonväri, pään ulkonäkö, asu ja luonteenpiirteet. Pelaaja pitää sim-hahmojen erilaisista tarpeista huolta, ja hahmot voivat opetella erilaisia taitoja. Mikäli pelaaja ei huolehdi hahmoistaan, tulee ongelmia. Hahmot ovat sosiaalisia, ja sukulaisten lisäksi näillä on ystäviä ja suhde voi edetä yhteiseen petiin, naimisiin ja lastenhankintaan.

Pelissä myös samaa sukupuolta olevat hahmot ovat voineet solmia parisuhteen keskenään ensimmäisen version ilmestymisestä lähtien, ja vuodesta 2009 lukien nämä ovat voineet avioitua.Venäjän federaatio on kieltänyt The Sims -pelin neljännen osan alle 18-vuotiailta pelin samaa sukupuolta olevien suhteiden vuoksi.

The Sims -elämäsimulaattoripeli on julkaistu usealle alustalle ja maailmanlaajuisesti itse peliä ja sen lisäosia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta. Ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2000 ja jatko-osat vuosina 2004 ja 2008.

EA: Uusia sukupuolenmuokkausvaihtoehtoja The Sims 4 -peliin
Venäjällä Sims 4 -peli saa K18-leiman homosuhteiden vuoksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!