Venäjällä Sims 4 -peli saa K18-leiman homosuhteiden vuoksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6

Venäjän federaatio kieltää The Sims -pelin neljännen osan alle 18-vuotiailta, koska pelissä samaa sukupuolta olevat sim-hahmot voivat solmia rakkaussuhteen.

Ars Technican julkaisemasta uutisesta kertoi Suomessa Digitoday.

Tämänhetkisen tiedon mukaan syksyllä 2014 julkaistava The Sims 4 ei tule Venäjän markkinoille lainkaan ikärajoituksen vuoksi. Ikärajoitus perustuu Venäjällä kesällä 2013 hyväksyttyyn ns. homopropagandalakiin.

Pelijulkaisija Electronic Arts julkisti The Sims 4 -pelin toukokuussa 2013, ja alkuaan se piti julkaista maaliskuussa 2014, mutta julkaisua on lykätty syksyyn. The Simsin uuden version ikärajaksi on tulossa maasta riippuen 12 - 15 vuotta, ja esimerkiksi Saksassa ikäraja on 6 vuotta.

Pelin idea on luoda omia sim-hahmoja perheeksi. Simeille määritellään nimi, sukupuoli, ikä, ihonväri, pään ulkonäkö, asu ja luonteenpiirteet. Pelaaja pitää sim-hahmojen erilaisista tarpeista huolta, ja hahmot voivat opetella erilaisia taitoja. Mikäli pelaaja ei huolehdi hahmoistaan, tulee ongelmia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hahmot ovat sosiaalisia, ja sukulaisten lisäksi näillä on ystäviä ja suhde voi edetä yhteiseen petiin, naimisiin ja lastenhankintaan. Pelissä myös samaa sukupuolta olevat hahmot ovat voineet solmia parisuhteen keskenään ensimmäisen version ilmestymisestä lähtien.

The Sims -elämäsimulaattoripeli on julkaistu usealle alustalle ja maailmanlaajuisesti itse peliä ja sen lisäosia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta. Ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2000 ja jatko-osat vuosina 2004 ja 2008.

ArsTechica: Russia hangs adults-only rating on The Sims 4
Digitoday: Simsien paluu törmää homolakiin Venäjällä
Wikipedia: The Sims

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • puppeliassi
  • 14.5.2014, 23.25
Niin ja samaa sukupuolta olevat parit voivat adoptoida lapsenkin simsissä.

Venäläiset jotka haluavat pelata peliä löytävät kyllä netistä paikan mistä sen saa laillisesti tai vähemmänkin laillisestikin vaikka venäjän päättäjät laittaisi pelin kieltolistalle.

Itse nuorena pelasin sims 2(myös 1 mutta 2 enemmän) ja minulla oli hahmoina homopari jotka taisivat adoptoida lapsenkin ja pelilisäosalla tuli elukoitakin perheeseen. Tosi hyvä peli hlbt nuoren itsetunnolle :)
  • 2 / 6
  • Salyy Dog
  • 15.5.2014, 12.35
Tuohan on Venäjän ollessa kyseessä positiivinen uutinen. Olisi ollut paljon odotettavampaa että koko peli olisi yksinkertaisesti kielletty kaiken ikäisiltä ja vedottu siihen kuinka helposti nämä ovat lasten saatavilla...