Seta palkitsi sateenkaariperheestä kertovan videoblogin Asiallisen tiedon omena -tunnustuksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seta palkitsi sateenkaariperheen arjesta kertovan Kaksi äitiä & kaksoset -videoblogin vuoden 2020 Asiallisen tiedon omena -tunnustuksella. 

Setan verkkosivuilla kerrotaan, että kanavan taustalla olevat Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti vastaanottivat tunnustuksen kotonaan Vihdissä 2.10.2020 Setan puheenjohtaja Sakris Kupilalta

Kaksi äitiä & kaksoset -kanavalla seurataan yhden suomalaisen sateenkaariperheen elämää. Kanavalla on runsas 40 000 tilaajaa. Setan hallitus katsoo, että suositun perhekanavan tekijät ovat jakaneet tietoa kahden äidin ja heidän lastensa muodostaman perheen arjesta samaistuttavalla tavalla.

- Kanavan videot välittävät myönteistä ja ennakkoluuloja hälventävää kuvaa sateenkaariperheen elämästä. Palkitut myös laittavat itseään likoon ja ottavat tarvittaessa kantaa myös ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiin omalla lempeän jämäkällä tavallaan. Kaksi äitiä ja kaksoset -kanavalla on avoin, lämmin, rakkaudellinen ja rohkaiseva viesti, joka tuo tärkeän lisän sateenkaariperheiden näkyvyyteen Suomessa, kiittää Setan hallitus.

Rosti ja Silvander-Rosti kertovat olevansa todella liikuttuneita tunnustuspalkinnosta. Oma perhe on heille kaikki kaikessa ja toteutunut pitkäaikainen haave, jonka arkea seuraavat kiinnostuneina kymmenet tuhannet suomalaiset.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Alunperin tarkoituksena oli lähinnä dokumentoida omaksi iloksi sitä aikaa, kun Ella oli raskaana ja odotti kaksosiamme, kertoo Susanna Silvander-Rosti.

- Aika pian ymmärsimme, että tämä olisi myös väylämme esitellä sateenkaariperheen elämää ja näyttää, etteivät sateenkaariperheet ole sen kummoisempia kuin muutkaan perheet.

Setan mukaan perheiden moninaisuuden näkyminen on tärkeää ja rohkaisevaa perheellistymistä suunnitteleville.

- YouTubessa oli jo suomenkielistä perhesisältöä paljon, mutta sateenkaariperheitä kertomassa omasta elämästään itse suomeksi ei ollut. Ajattelimme, että jonkunhan se pitää tehdä!, Ella Rosti toteaa kanavan synnyn taustalla vaikuttaneisiin seikkoihin.

Kaksi äitiä & kaksoset palkittiin myös elokuussa järjestetyssä Creator Awards Finland Gaala -tapahtumassa vuoden perhekanavana.

Seta jakaa Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinnon vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Tunnustus on jaettu vuodesta 1991 saakka. Setan hallitus valitsee tunnustuksen saajan yleisöehdotusten perusteella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!