Kaksi äitiä ja kaksoset palkittiin Youtube-gaalassa vuoden perhekanavana

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Creator Awards Finland järjestettiin 28.8.2020.

Sateenkaariperheen arkea kuvaavaa Kaksi äitiä ja kaksoset -kanavaa pitävät Ella Rosti ja Susanna Silvander-Rosti palkittiin Vuoden perhekanava -sarjassa perjantaina järjestetyssä Creator Awards Finland -gaalassa. Kanavalla on yli 40 000 tilaajaa.

Korona-ajalle luonteenomaisesti äidit saapuivat gaalaan maskien kanssa. Ne olivat sateenkaaren väreissä.

Youtube-videontekijöitä ja tubettajia palkittiin kaikkiaan 21 eri sarjassa, näistä kymmenen oli tiettyihin aihealueisiin keskittyneitä kanavia. Kulttuuritehdas Korjaamolla järjestetty tapahtuma oli lajissaan Suomen ensimmäinen. Korona-ajan vuoksi gaalatapahtuma oli toivottua rajatummalle paikallaolleelle yleisölle, mutta tulevaisuudessa se aiotaan järjestää suurempana tapahtumana. Tapahtuma lähetettiin katsottavaksi myös verkossa.

- Creator Awards Finland on Suomen ensimmäinen punaisen maton YouTube-Gaala, joka kokoaa vuonna 2020 ensimmäistä kertaa YouTuben kiinnostavimmat, puhutuimmat ja vaikuttavimmat persoonat kisaamaan 21 kategoriassa, joiden voittajat ansaitsevat arvokkaiden palkintojen lisäksi kiistattoman aseman esimerkillisinä YouTuben ammattilaisina.

Yleisön suosikkia lukuun ottamatta voittajat valitsi tuomaristo, jonka kuvaillaan koostuvan alan asiantuntijoista. Yleisöllä oli aiemmin mahdollista ehdottaa haluamiaan tekijöitä mukaan kilpailuun. Myös katsotuin video valittiin lukujen perusteella.

Tubettaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila palkittiin vuoden vaikuttaja -tunnustuksella ja yleisön suosikkina palkittiin Jooel Vatanen. Gaalassa palkittuihin kuuluivat myös esimerkiksi vuoden esiintyjänä palkittu Jaakko Parkkali ja vuoden vientikanavana Otto Tennilän, Miikka O'Connorin ja Emil Rantatulkkilan muodostama Pongfinity. Vuoden merkittävimmäksi videoksi valittiin Jaakko Keson Rip Jonne aka MKDMSK -video, joka kertoi viime vuoden tammikuussa menehtyneen rap-artisti Atte Toikan tarinan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Creator Awards Finland Gaalan toteutti Maukas Media, yhteistyössä Universal Music Finlandin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa. Pyrkimyksenä on nostaa videobloggaamisen arvostusta.

Sekä Suomessa että muualla maailmassa on lukuisia hlbti-teemaisia Youtube-kanavia ja hlbti-vähemmistöihin avoimesti kuuluvia tubettajia. Suomalaisina seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvina tubettajina tunnetuiksi ovat tulleet esimerkiksi Tuure Boelius ja Henny Harjusola.

Youtubeen sisältöä tekeviä on palkittu myös vuodesta 2017 lähtien järjestetyssä Tubecon-tapahtumassa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!