Tampereen Mixei joutuu muuttamaan

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 2
Tampereen Mixei vuonna 2005 pride-tapahtuman aikaan Itsenäisyydenkadun varrella, jonne se oli muuttanut vuotta aiemmin.

Tampereella 30 vuotta toiminut Mixei on etsimässä toiminnalleen historiansa kolmatta osoitetta. Nykyinen rakennus puretaan ja tilalle tulee uusi. 

Mixein omistajat Pauli Huhtala ja Väinö Kähkönen kertovat asiasta uutisoivalle Iltalehdelle etsivänsä runsaan 200 neliön tilaa, joka sijaitsee kaupungin keskustassa ja yhdessä kerroksessa. Mixeillä on vielä aikaa toimia nykyisessä osoitteessaan, sillä Iltalehden mukaan kaavan muutoshakemus on vireillä. 

Lehti kertoo Huhtalan ja mäksien ostaneen Mixein joitain vuosia sitten Setan ex-puheenjohtajan Ari Mäkisen perikunnalta, joka puolestaan oli ostanut sen vuonna 2006 Tampereen Setalta. Alkuaan Seta avasi Mixein vuonna 1990 Otavalankadulle. Mixei on Suomen vanhin samalla nimellä yhtäjaksoisesti toiminut "homobaari", vaikka sekin on vuosien varrella vaihtanut omistajaansa ja toimipaikkaansa. Vuodesta 2004 Itsenäisyydenkadulla toiminut Mixei on nykyään Tampereen ainoa varsinainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu baari. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Iltalehti käy jutussaan läpi Mixein historiaan liittyviä tapauksia, jotka ovat herättäneet huomiota Tampereen ulkopuollakin. Yksi näistä on Mäkisen toteuttamat Mixien alakerran dark room -tilat, jotka lääninhallitus poistatti uhkaamalla anniskeluoikeuksien epäämisellä vuonna 2009. Syntyneen kohun myötä myös Helsingissä tuolloin Lönnrotinkadulla sijainneen Hercules-yökerhon pimät huoneet poistatettiin.

Mixein kanssa Tampereella ovat kilpailleet vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä myös Pink -yökerho ja Blue Oyster -baari. Näiden lisäksi hlbti-vähemmistön biletapahtumia on järjestetty Yo-talolla.

2 kommenttia

Mitenkähän mahtaa käydä Stadissa demarille, ääniongelmineen - hiljentyvätkö bassoiluissa - vai inkarnoituvatko 4. paikkaan.

Ja miten KY-talon saneeraus-remontointisuunnitelmat tulevaisuudessa vaikuttavat Herculeksen majapaikkaan.
Pitkään on ollut Mixein muuttoasian suhteen hiljaista, mutta nyt Helsingin Sanomat ( https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009776212.html ) kertoo, että Itsenäisyydenkatu 7-9:ssä Tampereella sijaitseva vuonna 1976 valmistunut "betonibrutalismin poikkeusyksilö” halutaan purkaa, koska opiskelijat haluavat purkaa 1970-luvun ”pankkipalatsin” Tampereen Tammelasta. Kiinteistön omistava Tampereen opiskelija-asuntosäätiö (Toas) haluaisi tilalle asuntoja 200 opiskelijalle.