Helsinki Pride 2019 käynnistyy maanantaina

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Pride-lippu on nostettu salkoon Kansallismuseolla, jossa Pride House sijaitsee.

Helsinki Pride 2019 -viikko käynnistyi maanantaina 24. kesäkuuta ja jatkuu sunnuntaihin 30. kesäkuuta asti. Teema on "Liike", jolla kunnioitetaan New Yorkin kesän 1969 tapahtumia, joista katsotaan nykymuotoisen pride-liikkeen saaneen alkunsa. Suomeen tähän liittyvät toimintatavat omaksuttiin 1970-luvun puolivälissä ja alettiin järjestää Vapautuspäiviä, ja vuosituhannen vaihteesta lähtien nimeksi otettiin pride.

Pride-viikon viralliset avajaiset käynnistyivät kello 18 Kansallismuseon Kesäpihalla sijaitsevassa paviljongissa. Tilaisuudessa esiteltiin myös vuoden 2019 tapahtuman suojelija, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas), joka ei itse päässyt paikalle, sillä hän on Riihimäellä käynnistämässä myös kotikaupungissaan järjestettävää pride-viikkoa. Priden verkkosivuilla kerrotaan, että Kansallismuseon kesäpiha toimii Pride-viikon ajan sateenkaarevana piknik-alueena. Monet pride-viikon tilaisuuksista järjestetään Kansallismuseolla. Pride Info & Shop puolestaan sijaitsee Stockmannin tavaratalon 1. kerroksessa, lähellä Pohjoisesplanadin sisääntuloa.

Helsinki Pride -yhteisö ry:n (ent. HeSeta) puheenjohtaja Juha Kilpiä
Paneelin aiheena oli pride-yhteistyökumppanuus
Avajaistilaisuuden juonsivat Anna Perho ja Lasse Pipinen.

Pride-viikko huipentuu lauantaina järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Pride-viikon aikana esimerkiksi Yle Teema -kanava esittää runsaasti hlbti-teemaista ohjelmistoa, ja lähettää suoraa lähetystä lauantaina pridesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!