Helsinki Pride 2019 -tapahtuman Pride House Kansallismuseossa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Helsinki Pride 2019 -tapahtuman pride-viikon avoinna oleva päätapahtumapaikka Pride House sijaitsee Kansallismuseon tiloissa Helsingin Etu-Töölössä Mannerheimintien varrella Finlandia-taloa vastapäätä.

Asiasta kertovassa tiedotteessa todetaan, että Kansallismuseo ja Pride tulkitsevat hyvin samankaltaisesti pride-viikon tämän vuoden olevaa "Liike"-teemaa.

- Olemme Kansallismuseolla otettuja siitä, että Priden päätapahtumapaikka saadaan suojiimme. Yhteistyö on meille luontevaa, sillä olemme samojen kysymysten äärellä. Pride tekee pitkäjänteisesti työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien ja tasa-arvon eteen. Kansallismuseon tehtävä on lisätä ymmärrystä kulttuurimme monimuotoisuudesta ja edistää vuoropuhelua. Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme, sanoo kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila.

Pride House on koko 24.–30. kesäkuuta järjestettävän Helsinki Priden keskeisin tapahtumatila ja kohtaamispaikka. Pride Housen ohjelmaan mahtuu keskustelutilaisuuksia, esityksiä, työpajoja ja paljon muuta maanantaista perjantaihin. Pride Housessa järjestetään muun muassa Pride-viikon viralliset avajaiset maanantaina 24. kesäkuuta. Lisäksi museolla nähdään ihmisoikeusliikkeen 50-vuotista taivalta luotaava Stonewall-dokumenttielokuva.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansallismuseon museokaupassa sijaitsee myös Helsinki Priden infopiste ja Shop, josta löytyvät viralliset Pride-tuotteet.

Pride House on pride-viikolla avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–20, ja lauantaina sekä sunnuntaina klo 11–18.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!