Syytteet Jussie Smollettia vastaan hylättiin

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Jussie Smollett (kuva: Evan Agostini / AP Invision / Lehtikuva)

Yhdysvalloissa syyttäjä on hylännyt kaikki 16 syytettä näyttelijä Empire-sarjassa näytellyttä Jussie Smollettia vastaan. Häntä syytettiin itseensä kohdistuneen hyökkäyksen lavastamisesta. Teon motiiviksi esitettiin julkisuuden hankkimista.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi USA Today, PinkNews, ABC ja Suomessa Yle.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä perusteella syytteet päätettiin tiistaina hylätä. Syyttäjä on todennut, että ratkaisun taustalla on kaikkien tapaukseen liityvien tosiasioiden ja olosuhteiden läpikäyminen.

Tammikuun lopussa kerrottiin, että Smollett joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Chicagossa. Smollett kertoi tuolloin poliisille hiihtomaskeilla naamioituneiden tekijöiden hyökänneen hänen kimppuunsa kun hän oli poistumassa pikaruokalasta. Motiivin arveltiin olleen vihaperustainen, sillä hyökkääjät esittivät Smolletin mukaan rasistisia ja homovihamielisiä solvauksia. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helmikuun puolivälissä uutisoitiin, että pahoinpitelyä epäillään lavastetuksi, ja että Smollett voi saada pitkän vankeusrangaistuksen. Chicagon poliisi epäili Smollettin maksaneen toesta Abel ja Ola Osundairolle.

Smollett on vakuuttanut syyttömyyttään. Alkuun Empire-sarjaa tuottava Fox tuki Smollettia, mutta lavastussyytösten tultua julki, hänet kirjoitettiin ulos lopuista sarjan viidennen tuotantokauden jaksoista. Foxilta asiaa ei ole toistaiseksi haluttu kommentoida uusinta käännettä. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!