Syytteet Jussie Smollettia vastaan hylättiin

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 3
Jussie Smollett (kuva: Evan Agostini / AP Invision / Lehtikuva)

Yhdysvalloissa syyttäjä on hylännyt kaikki 16 syytettä näyttelijä Empire-sarjassa näytellyttä Jussie Smollettia vastaan. Häntä syytettiin itseensä kohdistuneen hyökkäyksen lavastamisesta. Teon motiiviksi esitettiin julkisuuden hankkimista.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi USA Today, PinkNews, ABC ja Suomessa Yle.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä perusteella syytteet päätettiin tiistaina hylätä. Syyttäjä on todennut, että ratkaisun taustalla on kaikkien tapaukseen liityvien tosiasioiden ja olosuhteiden läpikäyminen.

Tammikuun lopussa kerrottiin, että Smollett joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Chicagossa. Smollett kertoi tuolloin poliisille hiihtomaskeilla naamioituneiden tekijöiden hyökänneen hänen kimppuunsa kun hän oli poistumassa pikaruokalasta. Motiivin arveltiin olleen vihaperustainen, sillä hyökkääjät esittivät Smolletin mukaan rasistisia ja homovihamielisiä solvauksia. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helmikuun puolivälissä uutisoitiin, että pahoinpitelyä epäillään lavastetuksi, ja että Smollett voi saada pitkän vankeusrangaistuksen. Chicagon poliisi epäili Smollettin maksaneen toesta Abel ja Ola Osundairolle.

Smollett on vakuuttanut syyttömyyttään. Alkuun Empire-sarjaa tuottava Fox tuki Smollettia, mutta lavastussyytösten tultua julki, hänet kirjoitettiin ulos lopuista sarjan viidennen tuotantokauden jaksoista. Foxilta asiaa ei ole toistaiseksi haluttu kommentoida uusinta käännettä. 

3 kommenttia

Jupakka Empire-sarjassa näytelleen Jussie Smollettin ympärillä jatkuu. Asiasta kirjoittaa esimerkiksi Ilta-Sanomat ( https://www.is.fi/viihde/art-2000008440839.html ). Maanantaina käynnistyneessä oikeudenkäynnissä häntä syytetään poliisille valehtelusta. Smollett sanoo joutuneensa viharikoksen kohteeksi tammikuussa 2019. Viranomaiset alkoivat kuitenkin nopeasti epäillä, että kyse oli hänen itsensä tilaamasta hyökkäyksestä. Jos Smollett todetaan syylliseksiä, hän voi saada jopa kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen - joka todennäköisesti olisi kuitenkin ehdollinen.
Chicagolainen valamiehistö katsoo, että näyttelijä Jussie Smollet valehteli joutuneensa rasistisen ja homovihamielisen rikoksen uhriksi alkuvuodesta 2019. Oikeuden kuultavina olleet nigerialaisveljekset Abimbola ja Olabinjo Osundairo todistivat Smollettin maksaneen heille 3 500 dollaria hyökkäyksen lavastamisesta.

Tuomio julistetaan myöhemmin. Smollettia uhkaa perättömästä ilmiannosta maksimissaan kolmen vuoden vankeusrangaistus, jonka arvellaan kuitenkin olevan ehdollinen. Puolustusasianajaja sanoo, että tuomiosta valitetaan.