Näyttelijä Jussie Smollettin epäillään lavastaneen pahoinpitelynsä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Jussie Smollett (kuva: Evan Agostini / AP Invision / Lehtikuva)

Tammikuun lopussa uutisoitiin, että näyttelijä Jussie Smollett joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Chicagossa. Sittemmin todisteiden ja tapahtuneesta tehdyn ilmoituksen välillä on katsottu olevan ristiriitoja.

Asiasta kertoo esimerkiksi CNN.

Jopa kolmen vuoden vankeus uhkaa

Poliisin epäilyt lavastuksesta heräsivät sen jälkeen, kun Smollet ei ole ollut suuresti halukas yhteistyöhön sen jälkeen, kun tämä jätti rikosilmoituksen.

Mikäli pahoinpiteilyn lavastamisen todetaan tapahtuneen, uhkaa Smollettia vankeusrangaistus väärästä ilmiannosta. Tuomio voi olla jopa kolmen vuoden mittainen. Syytteen nostamisesta on kertonut Chicagon poliisi. Smollett ilmoittautui torstaina poliisille ja on nyt pidätettynä.

Oikeus asetti 100 000 dollarin takuusumman ja vaati Smollettia luovuttamaan passinsa.

Kasvojensa ruhjeet on epäilyjen mukaan itse aiheutettuja. Kahdelle miehelle hän oli maksanut 3 500 dollaria. Poliisin mukaan hän oli aiemmin myös lähettänyt itselleen ja Foxin studiolle rasistisen ja homofobisen kirjeen.

Motiivina epäillään olleen tyytymättömyys palkkaan Empire-sarjassa.

Empire-sarjaa tuottava Twentieth Century Fox Television on puolustanut Smollettia, mutta torstaina se ilmoitti punnitsevansa, miten asiassa edetään uusien tietojen valossa.

Tapaus herätti laajaa huomiota

Smollett oli kertonut poliisille hiihtomaskeilla naamioituneiden tekijöiden hyökänneen hänen kimppuunsa kun hän oli poistumassa pikaruokalasta. Motiivia arveltiin vihaperustaiseksi, sillä hyökkääjien kerrottiin esittäneen rasistisia ja homovihamielisiä solvauksia.

Myöhemmin heräsi epäilyksiä, että Smollett olisi maksanut miehille hyökkäyksestä. Poliisin kuulustelemat teosta epäillyt nigerialaisveljekset pidätettiin keskiviikkona näiden palattua Nigeriasta ja vapautettiin perjantaina ilman syytteitä. Miesten vapautuksen taustalla kerrotiin olleen uudet todisteet. Miesten kerrotaan ostaneen hyökkäyksessä käytetyn köyden läheisestä rautakaupasta ja poliisin löytäneen hyökkäyksessä käytettyjä esineitä heidän asunnostaan. Lisäksi toisen veljeksistä on kerrottu työskennelleen aiemmin Smollettin personal trainerina. BBC kertoo veljesten esiintyneen pienessä sivuosassa Empire-sarjassa, jossa myös Smollett esiintyy. Smollett on asianajajansa kautta kiistänyt, että tämä olisi maksanut tekijöille tai että hyökkäys olisi ollut lavastettu.

Kun pahoinpitelystä kerrottiin, monet tunnetut näyttelijät ja muut henkilöt USA:n presidenttiä myöten tuomitsivat teon kovin sanoin. Lavastusepäilyjen tultua julki Smollettia on syytetty rasismin tuomittavuuden hyväksikäyttämisestä oman uran edistämiseksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!