Syytteet Jussie Smollettia vastaan hylättiin (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • smo
  • smo
  • 30.11.2021 12:35
Jupakka Empire-sarjassa näytelleen Jussie Smollettin ympärillä jatkuu. Asiasta kirjoittaa esimerkiksi Ilta-Sanomat ( https://www.is.fi/viihde/art-2000008440839.html ). Maanantaina käynnistyneessä oikeudenkäynnissä häntä syytetään poliisille valehtelusta. Smollett sanoo joutuneensa viharikoksen kohteeksi tammikuussa 2019. Viranomaiset alkoivat kuitenkin nopeasti epäillä, että kyse oli hänen itsensä tilaamasta hyökkäyksestä. Jos Smollett todetaan syylliseksiä, hän voi saada jopa kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen - joka todennäköisesti olisi kuitenkin ehdollinen.
Chicagolainen valamiehistö katsoo, että näyttelijä Jussie Smollet valehteli joutuneensa rasistisen ja homovihamielisen rikoksen uhriksi alkuvuodesta 2019. Oikeuden kuultavina olleet nigerialaisveljekset Abimbola ja Olabinjo Osundairo todistivat Smollettin maksaneen heille 3 500 dollaria hyökkäyksen lavastamisesta.

Tuomio julistetaan myöhemmin. Smollettia uhkaa perättömästä ilmiannosta maksimissaan kolmen vuoden vankeusrangaistus, jonka arvellaan kuitenkin olevan ehdollinen. Puolustusasianajaja sanoo, että tuomiosta valitetaan.
Jussie Smollet, 39, on määrätty 150 päiväksi ehdolliseen vankeuteen Lisäksi hän joutuu maksamaan hyvitystä 110 000 euron ja sakkoa 22 000 euron suuruisen summan. Oikeuden mukaan Smollet valehteli viranomaisille itseensä kohdistuneesta rasistisesta ja homofoobisesta hyökkäyksestä. Viharikos on todettu hänen itsensä lavastamaksi. Motiivina oli halu saada julkisuutta ja parempaa palkkaa.