Avoimesti homo yhdysvaltalaisnäyttelijä joutui väkivallan kohteeksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Jussie Smollett (kuva: Evan Agostini / AP Invision / Lehtikuva)

Näyttelijä Jussie Smollett joutui tiistaina väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Chicagossa, paikallista aikaa aamuyöstä.

Asiasta kertoi ensin TMZ.

Smollett on kertonut poliisille hiihtomaskeilla naamioituneiden tekijöiden hyökänneen hänen kimppuunsa kun hän oli poistumassa pikaruokalasta. Motiivin arvellaan olevan vihaperustainen, sillä hyökkääjät esittivät rasistisia ja homovihamielisiä solvauksia. 

Chicagon poliisin mukaan kaksi epäiltyä kaatoivat toistaiseksi tuntematonta nestettä Smollettin päälle ja laittoivat hirttosilmukan hänen kaulaansa. Lisäksi Smollettia pahoinpideltiin nyrkein.

Smollett pääsi myöhemmin sairaalasta "hyvässä kunnossa".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Smollett kertoi homoseksuaalisuudestaan keväällä 2015 Ellen DeGeneresin tekemässä haastattelussa. Seuraavana vuonna hän kertoi Out-julkaisulle, että jos hänen on määriteltävä itsensä, on määritelmä homomies - mutta teki asian suhteen varauksen.

- Jos rakastuisin vastaantulevaan naiseen, rakastaisin tätä naista.

Smollett on kertonut myös nuoruutensa romanttisesta kiinnostuksesta tyttöjä kohtaan.

Vuonna 1982 syntynyt Smollett aloitti uransa lapsinäyttelijänä vuonna 1987. Hän on esiintynyt esimerkiksi Alien: Covenant (2017) -elokuvassa ja Foxin Empire-sarjassa. Näyttelijän töidensä ohella hän on myös laulaja, ohjaaja ja valokuvaaja.

Smolletin isä oli juutalainen, jonka perhe oli kotoisin Venäjältä ja Puolasta. Hänen äitinsä on afroamerikkalainen. Osa Jussie Smollettin sisaruksista ovat myös tehneet näyttelijän työtä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!