Sexpo järjestää seksuaalipoliittisen vaalipaneelin Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden aihepiiriin keskittyvä Sexpo järjestää seksuaalipoliittisen vaalipaneelin 20. maaliskuuta kello 17-19 Helsingin kaupunginmuseossa. 

Järjestö kertoo asiasta maanantaisessa tiedotteessaan.

- Seksuaalipoliittiset kysymykset ovat 2010-luvulla nousseet näkyvästi julkiseen keskusteluun. Vaalikeskusteluihin teemat eivät kuitenkaan riittävästi nouse, siitäkään huolimatta että #MeToo-liike, aborttioikeuksien muutokset ja tasa-arvoisen avioliiton laajeneminen ovat yhteiskunnallisen keskustelun keskiössä maailmanlaajuisesti. Suomessa keskustelua herättää erityisesti akuutti translakiuudistuksen tarve.

- Olivat syyt kampanjakentällä mitkä tahansa, nostaa Sexpo seksuaalipoliittiset teemat niiden ansaitsemaan keskiöön omassa tilaisuudessaan. Vaalipaneeli nojaa Sexpon hallitusohjelmatavoitteisiin, joihin kuuluvat erityisesti lasten kehollinen koskemattomuus, seksuaalirikosten ennaltaehkäisy, seksuaalinen hyvinvointi peruspalveluissa sekä tarve koulutetulle seksuaalikasvattajalle jokaiseen kouluun. 

Paneelissa ovat puhumassa eduskuntavaaliehdokkaat Alviina Alametsä (vihr), Kenneth Eriksson (rkp), Hanna Huumonen (sdp), Tuuli Kamppila (fem), Silvia Modig (vas), Jenni Pajunen (kok), Martin-Éric Racine (piraattipuolue), Arja Ryynänen (kesk).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskustelua vetää Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström. Sexpo kertoo, että ohjelmassa on varattu aikaa myös kysymyksille yleisöstä ja toimittajilta. Tilaisuus on maksuton, avoin yleisölle ja tila on liikkumisesteetön.

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö, joka järjestää koulutuksia seksologian aihepiireissä, toteuttaa terapiaa ja työnohjausta sekä ylläpitää seksuaalineuvontaa. Järjestö kertoo kannattavansa moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!