Timo Soini ei lähde ehdolle kansanedustajaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Ennen Perussuomalaisten puheenjohtaja, nyt Sinisten taustalla vaikuttava ulkoministeri Timo Soini on jättämässä eduskunnan. Hän ei lähde ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Vuosina 2013-2014 Timo Soini kävi ”plokissaan” kovan taistelun tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Viime aikoina hän on käynyt sotaansa translain uudistamista vastaan.

Vuonna 2013 Soinin johtama Perussuomalaiset oli vielä voimissaan. Huhtikuun 25. pnä 2013 Soini jyrisi blogissaan eli ”plokissa”:

Minulle avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Piste.

En suostu käyttämään avioliittoa muissa yhteyksissä. Homoseksuaalisuus on yksi asia. Avioliitto on toinen asia. Samaan virkkeeseen ne eivät kuulu. Enkä niitä samassa lauseessa käytä.

Avioliiton puolesta puhuu biologia ja terve järki. Ja minä.

Soini kävi myös Pariisissa marssimassa perinteisen avioliiton puolesta, homoliittoja vastaan.

Sateenkaariperheitä sivusi äitienpäivän ploki 12.5.2013. Siinä hyväksyttiin myös ei-biologiset vanhemmat, mutta vain, kun on isä ja äiti:

Jokainen lapsi tarvitsee äitiä ja isää. Kasvattivanhemmat olkaa iloisia siitä, että teitä tarvitaan. Vanhemmuus ei ole pelkkää biologiaa. Elämä on muutakin kuin molekyylien matka.

Jo hyvissä ajoin ennen kuin avioliittolaki tuli eduskunnan käsittelyyn, Soini muistutti, että perussuomalaisen kansanedustajan on noudatettava ryhmäkuria. Muissa puolueissa kansanedustaja voi äänestää omantuntonsa mukaan. Puolueen linjaa vastaan äänestäneitä ei kuitenkaan rangaistu.
 

Hieman ennen avioliittolain eduskuntakäsittelyä syksyllä 2014 Soini kovensi ääntään plokissaan:

Minuun ei vaikuta pätkääkään median suosima homorummutus.  Kuten ei muukaan politiikkani arvostelu. Vapaassa yhteiskunnassa on mielipiteen ja uskonnonvapaus, josta pidän kiinni. Enkä vain pidä kiinni, vaan puolustan niitä viimeiseen hengenvetoon asti.

Perinteinen avioliitto, perheiden itsemääräämisoikeus ja yksityinen omistusoikeus ovat vapaan yhteiskunnan perustekijöitä. Niiden puolesta taistelen.  Niin kovaa kuin sielu sietää ja se sietää paljon.

Kun eduskunnassa äänestettiin avioliitolain muutoksesta, tunnelma oli Youtube-videolta katsottuna poikkeuksellisen jännittävä. Kolmiminuuttisen videon lopulla näytettiin lyhyesti kahta pettynyttä, Päivi Räsästä ja Timo Soinia. Kuvassa Timo Soini synkkänä.

Perussuomalaisten repeydyttyä kansanedustaja Eerola purki tuntojaan. Hän kertoi lokakuussa 2017, että Soinin raivokohtaukset liittyivät yleensä seksuaalivähemmistöjen asioihin.

On kummastuttanut se, että Soinin ja muiden sinisten arvomaailmat sopivat nykyiselle hallitukselle. Sen sijaan Halla-ahon arvomaailma ei sovi, vaikka Halla-aho sanookin, ettei ihmisten välinen rakkaus ole politiikassa keskeinen asia. Soinille se on keskeinen asia.

Viime aikoina Soini on kirjoitellut transihmisten oikeuksia ja abortteja vastaan. Hänen aborttikannanottonsa ovat johtaneet eduskunnassa välikysymykseen. Translaista hän on yksiselitteisesti ilmoittanut, ettei se etene nykyisessä hallituksessa.

Soini on katolilainen ja sen vuoksi hänen näkemyksensä katolisen kirkon pedofiiliongelmista kiinnostavat mediaa. Elokuussa 2018 hän oli Ylen ja Mtv:n haastateltavana. Hän sanoi , että ”abortilla ja pedofilialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Abortin vastustamisella suojellaan elämän pyhyyttä. Pedofilia on iljettävää ja rikollista toimintaa. Syyllistyy siihen sitten pappi tai pakana”.

Timo Soinin jättäytyminen pois eduskuntavaaleista on isku Sinisille, joilla muutenkin menee äärimmäisen huonosti. Ehkä Soini ei halua lähteä mukaan sen vuoksi, että hänen äänimääränsä voisi romahtaa edellisten vuosien huippuluvuista ja se olisi henkilökohtainen nöyryytys. EU-vaaleihin hän saattaa lähteä ehdokkaaksi.

3 kommenttia

Minusta outo tyyppi kaiken kaikkiaan. Miten hän rajaa tämän ns vapaan yhteiskunnan. Tässä on viimekädessä kysymys vain ja ainoastaan rahasta ts. miten hyvinvointi jakautuu eri ihmisryhmien välillä ja ketkä rajataan ulos. Avioliitosta sen takia, koska se on katolisessa kirkossa sakramentti (?). Hän tavallaan sekoittaa asiat: yksityisen ja yleisen. Siniset sopivat hallitukselle, koska kokoomukselle se sopii ja he saavat läpi muutoksia, jotka sopivat heille. Kaikki menevät kuitenkin palkansaajan pussille kahmimaan rahaa.
Timo Soinillakin oikein tuo, politiikkaa varten kehitettyjen uskontojen käyttö näkyi.

uskontojahan ei ole kehitetty ainakaan moraalia, eikä henkistäkään kehittymistä varten, vaan politikointiin, etenkin ristiriitaisesti, jotta julistetaan jotain poliittista pelkkää mielipidettä umpi-itsekkäästi "jumalaiseksi totuudeksi", eli täysin vailla mitään perusteluita; mikä on näkynyt Timo Soininkin uskonnollis-hoopoissa lausahduksissa:

"Jokainen lapsi tarvitsee äitiä ja isää." ... eli missäs se Äiti-jumala sitten?

Löytyyköhän Timo-pojulta nyt sitten uskallusta mennä johonkin katolilaiseen kristilliseen yhteisöön toimimaan ... vai pelkääkö hän että siellä on niitä katolilaisia ikä"miehiä" isä-jumalaisesti Timo-pojun kimpussa :D

Saapas nähdä sitäkin, jatkuuko miten paljon Eduskunnassa homofoobikko-politiikan jauhanta, homofobisten evankelisten kd:läisten ja homofobisten helluntailais-persujen promotessa Lähi-idän kotoutumatonsa maahanmuuttaja-kristinuskomustaan.