Nuorten Ole sinä! -kirjoituskilpailu jatkuu syyskuun loppuun asti

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Keväällä käynnistynyt Ihmisoikeusjärjestö Setan ja kustannusosakeyhtiö Kosmoksen järjestämä Ole sinä! -kirjoituskilpailu alle 30-vuotiaille sateenkaarinuorille jatkuu syyskuun 2018 loppuun asti.

Setasta kerrotaan, että kilpailuun on osallistunut teksteillään tähän mennessä jo lähes 20 sateenkaarinuorta. 

Kilpailun järjestäjien mukaan kirjallisuus kaipaa moninaisempia ääniä ja identiteettejä, jotka kyseenalaistavat juurtuneita käsityksiä. Kilpailun teema on ole sinä – mikä on sinun äänesi ja mitä se haluaa kertoa? Aiheen lähestymistapa on vapaa.

Haluamme kannustaa sateenkaarinuoria ilmaisemaan itseään ja tuomaan esiin omaa ääntään. Kirjallisuudella voi luoda kuvia mahdollisista maailmoista ja tuoda esiin moninaisia kertomuksia ja näkökulmia, kommentoi kilpailua suunnittelemassa ollut Setan nuorisotyön koordinaattori Heta Hölttä kilpailun käynnistyessä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija ja kansanedustaja Jani Toivola, kirjailija ja teatterintekijä Laura Gustafsson, esikoiskirjailija Riina Mattila sekä Setan puheenjohtaja Viima Lampinen. Kilpailuun voi osallistua romaani-, novelli- tai runokäsikirjoituksella. Kolme parasta tekstiä palkitaan. Palkintosummat ovat 1000, 300 ja 200 euroa.

Kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla perjantaina 26.10. klo 13.30 kustantamo Kosmoksen keskustelutilaisuudessa sateenkaarevasta kirjallisuudesta. Tilaisuutta vetävät Kallion lukiolaiset.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!