Applen rannekellon sateenkaaritaustakuva ei toimi Venäjällä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Applen kesäkuussa pride-kuukauden kunniaksi julkaisema Apple Watch -rannekelloihin tarkoitettu sateenkaaritaustakuva ei näy kun laite on määritelty Venäjällä olevaksi.

Teknologia-aihepiiriin keskittyvä The Verge kertoi elokuun lopussa asiasta.

Verkossa on ollut ruutukaappauksia sateenkaaritaustakuvaan liittyvästä koodista; mikäli aktiivinen maakoodi on Venäjän “RU”, niin taustakuvaa ei näytetä.

Sateenkaaritaustakuva on myös puhelimille.

Avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertoneen Tim Cookin johtama Apple ottaa länsimaissa toiminnassaan huomioon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Yritys on tukenut monissa yhteyksissä hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaista asemaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Venäjän kohdalla Apple on kuitenkin varovainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi keväällä 2015 kerrottiin, että Applen puheentunnistuksen venäjänkielinen versio väisteli homoutta.

Taustalla on arveltu olevan Venäjän vuonna 2013 hyväksytty ns. homopropagandalaki, jonka perusteella viranomaiset saattavat puuttua kaikenlaiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskettavaan näkyvyyteen. Monet yritykset varovat hlbti-vähemmistöjen myönteiseksi esiinnostamiseksi tulkittavia toimia Venäjällä, ehkä mahdollisten seurausten pelossa.

Kun Applea elokuusta 2011 lähtien johtanut Tim Cook kertoi syksyllä 2014 homoseksuaalisuudestaan julkisesti, poistettiin Venäjällä pietarilaisen yliopiston sisäpihalta Applen perustajan Steve Jobsin muistomerkki ns. homopropagandalakiin vedoten.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!