Venäjän homopropagandalaki: Steve Jobsin muistomerkki poistettiin Pietarissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Tietotekniikkayhtiö Applen johtajan Tim Cookin viimeviikkoinen kaapistatulo on johtanut siihen, että että yhtiön perustajan Steve Jobsin muistomerkki poistettiin paikaltaan pietarilaisen yliopiston sisäpihalta, ns. homopropagandalakiin vedoten.

Applen iPhonea muistuttava noin kaksimetrinen muistomerkki pystytettiin vuonna 2013. Pystyttämisen taustalla oli venäläisten esimerkiksi kiinteistönvälityksen, rakennusteollisuuden ja mainonnan parissa toimivien yritysten yhteenliittymä ZEFS.

Yritysyhtenliittymän antaman tiedotteen mukaan muistomerkki purettiin perjantaina lapsia perinteisten arvojen vastaiselta informaatiolta suojelevan lain mukaisesti, koska Cook ilmoitti julkisesti olevansa homoseksuaali, ja koska muistomerkki oli alueella, jonne nuoret opiskelijat pääsevät vapaasti.

Vuonna 2011 kuollut Steve Jobs ei kuitenkaan itse ollut homo.

Tiedottaessaan muistomerkin poistamisesta ZEFS viittasi myös syytöksiin siitä, että iPhonet välittävät tietoja USA:n vakoiluorganisaatiolle.

PinkNews: Russia: Steve Jobs memorial torn down after Apple CEO Tim Cook came out as gay

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Ivenäjä
  • 3.11.2014, 22.03
kannattaisiko Applen vetää tuotteensa pois Venäjältä. Ettei vaan iPhoneen puhuminen ole homoa. Voi pyhä jessus mitä kansaa..
Keskiluokka saattaisi menettää hermonsa jos applen tuotteet kiellettäisiin, jos pakotteet aiheuttavat ruoka valikoiman heikkemisen niin sen varmaan kestävät mutta kun appleen kosketaan ja kielletään vielä ulkomaisten autojen tuonti niin putinin hirmukausi on ohitse.

Oikeasti venäjän keskiluokka saattaa ruveta kapinoimaan näistä asioista :D

Mutta se on totta että homoilla enemmän applen iphonea kuin muilla ainakin miehiä koskee mitä tuttuja tunnen joilla on/on ollut iphone: puolet homoja, lesbot taas suosivat perus noksua tai android puhelimia :D