Setan puheenjohtaja vaatii translakiasian julkiseen käsittelyyn asiantuntijuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Setan puheenjohtaja Viima Lampinen kritisoi Ylen A-studion tiistaina 10. lokakuuta järjestettyä keskustelua translaista, sen uudistustarpeesta ja transihmisten vanhemmuudesta. Asiasta keskustelivat Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo ja kansanedustaja Leena Meri (ps).

Lampinen katsoo, että keskustelijana ollut kansanedustaja Meri ei ollut aiheesta perillä. Lampisen mukaan Meri myös oli jotain muuta kuin ihmisoikeusasiantuntija. Lampinen vaatii asian käsittelyyn laadukkuutta ja asiantuntijuutta, ei aiheeseen liittyvien perustietojen suhteen eri tasolla olevien välistä kinastelua.

- Olen todella kyllästynyt tällaiseen tapaan käsitellä vähemmistöasioita ja ihmisoikeusteemoja. Sen sijaan, että saataisiin laadukas, aiheeseen pureutuva asiantuntijahaastattelu, kansalle halutaan kinaa ja kinasteluhuveja. Asiasta ei päästä kunnolla koskaan edes keskustelemaan, koska edes perusasoista ei olla samalla tasolla, samalla kartalla, toteaa Lampinen Twitterissä.

Hän viittaa keskustelutarjonnan tasoon "kuvainnollisesti lyön tai ainakin sanoillani sivallan" -määritelmällä ja siihen, että mielipide nostetaan samanarvoiseksi kuin aiheeseen vuosia perehtyneen asiantuntijan lausunto.

- Nyt riittää. Haluan journalismia, en viihdettä, kirjoittaa Lampinen.

- Haluan laatua ja asiantuntemusta, oikeutta ja arvokkuutta, en joutavaa hölinää ja sisällötöntä höttöä.

Keskiviikkona translain uudistamista edistävän Kuuluu kaikille -kampanjan verkkosivuilla julkaistiin kirjoitus, jossa translakikampanjan asiantuntijat kommentoivat kansanedustaja Meren keskustelussa esittämiä huomioita.

Viima Lampisen kommentti Twitterissä
Translain uudistusta edistävä kampanja oikoo kansanedustajan televisiossa esittämiä väitteitä

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta