ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Translain uudistusta edistävä kampanja oikoo kansanedustajan televisiossa esittämiä väitteitä

Sami Mollgren • 11.10.2017 23:10 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Kuuluu kaikille -kampanjan tarkoituksena on edistää translain uudistamista.
Tiistaina 10. lokakuuta Ylen A-studiossa keskusteltiin translaista, sen uudistustarpeesta ja transihmisten vanhemmuudesta. Asiasta keskustelivat Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo ja kansanedustaja Leena Meri (ps).

Translain uudistamista edistävän Kuuluu kaikille -kampanjan verkkosivuilla käsitellään kansanedustaja Meren keskustelussa esittämiä huomioita, joita translakikampanjan asiantuntijat ovat kommentoineet.

Kommentoituihin huomioihin kuuluu esimerkiksi Meren kokema hämmennys siitä, että transmies saa lapsen. Meri vetoaa siihen, että "meillä on kuitekin tuhansia vuosia on ollut mies ja nainen biologisesti". Translakikampanjan vastauksessa muistutetaan, että sukupuoli on moninaisempi ilmiö kuin lisääntymiselimet ja sukusolut.

Kuuluu kaikille -kampanja katsoo, että juridisen eli oikeudellisen sukupuolen tulee olla ilmoitusasia, koska jokaiselle kuuluu oikeus päättää omasta sukupuolestaan.

Suomen jo valmistettu translaki yhä jumissa

Sosiaali- ja terveysministeriö on jo valmistellut esityksen translaiksi edellisellä vaalikaudella, mutta tuolloin hallituksessa mukana olleet kristillisdemokraatit eivät hyväksyneet esityksen antamista eduskunnalle, eikä nykyhallituskaan ole translakiuudistusta edistänyt. Asia ei ollut esillä hallitusneuvotteluissa.

Translakia pyritään edistämään parhaillaan myös kansanedustajien tekemän lakialoitteen muodossa


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Translakikampanjan vastauksessa muistutetaan, että sukupuoli on moninaisempi ilmiö kuin lisääntymiselimet ja sukusolut."

Tuolle ristiriitaista onkin se, miksi translain uudistuksessakin halutaan lokeroitua, typistyä vain kahteen sukupuoleen, eikä juurikin moninaisuuteen?

Miten voi olla naisia ja miehiä, jos nainen voi olla ihminen jolla on munat tai vagina ja jos mies voi olla ihminen jolla on vagina tai munat?

Eikö sukupuolen moninaisuuden ilmentymänä pitäisi olle nykyistä moninaisemmin suku"puoli"-varianttejakin?

Kommenttia muokattu: 15.10.2017 klo 19:27
  human • 15.10.2017 19:26
Toistaiseksi Suomessa tilanne on se, että yksilö kirjataan joko naiseksi tai mieheksi, sen mukaan, mitä ”ylempää” määrätään. Lisäksi moni transihminen kokee olevansa jompaakumpaa sukupuolta, ei jotain muuta. Heille jokin ”muu” ei ole relevantti vaihtoehto. Sitten on ihmisiä, joille ”muu” on hyvä - esimerkiksi monet intersukupuoliset voisivat hyötyä tästä. Pala kerrallaan.
  smo • 15.10.2017 22:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy