HS: Myös jääkiekon SM-liigassa käynnistyi keskustelu hlbti-yhdenvertaisuudesta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 10
TPS tuki lauantaina Turku Pridea, ja se näyttää käynnistävän keskustelun koko jääkiekon SM-liigan tasolla hlbti-yhdevertaisuudesta.

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen lauantainen tuenilmaus yhdenvertaisuudelle ja Turku Pride -tapahtumalle nosti asian esiin myös jääkiekon SM-liigassa.

Helsingin Sanomat kertoo, että Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltusen mukaan asia on esillä parhaillaan työn alla olevan Liigan strategiapäivityksen yhteydessä. Hiltusen mukaan keskusteluja hallituksessa käydään myös Liigan arvomaailmasta. Strategiakeskustelujen hän kertoo valmistuvan lokakuussa.

Keskusteluissa päätetään, esittääkö jääkiekon SM-liiga esimerkiksi tuen ilmaisun seksuaalisen tasa-arvon puolesta. Suomessa liigatason jalkapallo on selvästi ilmaissut tukensa hlbti-yhdenvertaisuudelle lajin piirissä Tasavertaisen urheilun lupauksen muodossa, mutta liigatason jääkiekossa ei vastaavanlaista kannanottoa ole tehty.

Helsingin Sanomat kertoo Porin Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttulan pitävän tärkeänä näkyvää kannanottoa seksuaalisen tasa-arvon puolesta. Hän muistuttaa, että yksittäiset seurat ja koko Liiga ovat tietyissä määrin yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Lauantaina yhdenvertaisuuden puolesta kantaa ottaneen TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola arvelee yhdeksi syyksi varovaisuuteen kannanotoissa liiketoimintariskin ja vaaran siitä, että monella paikkakunnilla kannanotot voivat henkilöityä ja aiheuttaa epäsuosiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jo syksyllä 2013 liigajoukkue Rauman Lukossa pelannut Harri Tikkanen koetti herätellä keskustelua aihepiiristä, kun hän otti ranneliike.netin haastattelussa kantaa hlbti-vähemmistöjen puolesta.

HS: SM-liiga aikoo keskustella seksuaalisen tasa-arvon tukemisesta – ´Ei ole vielä ollut erityistä syytä´
Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja puolustaa pride-päivitystä
Kiekkotähti Harri Tikkanen rikkoo hiljaisuuden
Veikkausliiga teki Tasavertaisen Urheilun Lupauksen

10 kommenttia

Taitaa strategiat Liigalta olla pahasti hukassa, jos tämän tasoinen asia on strateginen kysymys. Strategisena päätöksenä voisi pitää esim. erillisen homoliigan perustamista.
Itse ymmärrän asian niin, että strategiatyötä tehdään, ja siihen liittyvän keskustelun yhteydessä (ohella) tämäkin aihe tulee esiin ja mahdollisista kannanotoista ja konkretioista päätetään.