Vihkimisestottoman papin voi löytää nyt netistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 13

Samasukupuolisia pareja vihkimään suostuvien evl-kirkon pappien löytäminen helpottui, kun etsijöille avautui nettisivu. Sateenkaaripapit-sivun tarkoituksena on auttaa sekä papin että toimitustilan saamisessa. .

Sivulla muistutetaan edellytyksenä olevan, että vihittävät ovat käyneet rippikoulun, ainakin toinen vihittävistä on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan. Jo solmittu avioliitto voidaan siunata ilman kirkkoon kuulumisen velvoitetta.

Tammikuun viimeisellä viikolla sivu listasi kymmenkunta pappia, pääasiassa Helsingistä, mutta myös esimerkiksi Raahesta. Sivustolla luetellut papit ovat julkisesti ilmaisseet sen, että he ovat valmiita vihkimään ja siunaamaan samaa sukupuolta olevia pareja ja että heihin voi ottaa yhteyttä kuvatun toimituksen sopimiseksi.Sivustolla todetaan kuitenkin vihkiviä pappeja olevan todellisuudessa enemmän, joten sivuston papit toimivat myös yhteyshenkilöinä parien ja muiden vihkivien pappien välillä.

Toimitustiloja on tarjolla pääasiassa vain Helsingissä ja lisäksi Turun Linnan kirkko. Helsingistä luetellaan Oulunkylän seurakunnan kirkot, joihin kuuluvat myös Käpylä ja Maunula, sekä Paavalin kirkko Vallillassa ja Diakonissalaitoksen kirkko Linnanmäkeä vastapäätä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sivustoa pitää yllä pappi Toni Fagerholm.
Fagerholm työskentelee nykyisin psykoterapeuttina

Sivusto

13 kommenttia

Kait Hämeen vanhan linnan kappelikin on saatavissa tähän tarkoitukseen, onhan se valtion ylläpitämä rakennus kuten Turun linnakin.