Porilaistubettaja esittää Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Tuure Boelius Youtube-videollaan (kuvakaappaus YouTubesta)

Porilainen Youtube-julkkis Tuure Boelius esittää vuodenvaihteen jälkeen kantaesityksensä saavassa Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta.

Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Musikaali kertoo kaarinalaisen opettajaperheen lahjakkaan, omalaatuisen pojan Touko Laaksosen (1920-1991) elämästä ja kasvamisesta kansainvälisesti tunnetuksi Tom of Finlandiksi. Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaali saa kantaesityksensä tammikuussa 2017. Musikaali on osa virallista Suomi 100 -juhlavuotsiohjelmaa.

Boelius oli saanut roolin koelaulutilaisuuden kautta. Hänen ansioinaan olivat Satakunnan Kansan mukaan teatteri- ja tanssiharrastus. Boelius on esiintynyt lehden mukaan muun muassa Porin teatterissa Sound of Musicissa ja Housut pois -musikaalissa.

Lapsinäyttelijät eivät joudu esittämään mitään seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Boelius esiintyy muutamassa kohtauksessa musikaalin alkupuolella, ja sen jälkeen lapsinäyttelijät lähtevät kotiin. Suositusikäraja on 16 vuotta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Alkusyksystä Helsingin Sanomat kertoi, että lapsinäyttelijöiden haku musikaaliin johti Helsingin Sanomien mukaan huolestuneisiin yhteidenottoihin lapsiasiavaltuutetulle ja huolen ilmaisuihin musikaalin mahdollisesta lasten kasvua ja kehitystä vaarantavasta vaikutuksesta. Lapsiasiavaltuutettua vaadittiin puuttumaan asiaan.

Marraskuun alussa Boelius julkaisi Youtubessa videon, jossa tämä kertoi olevansa homo. Olen homo. -otsikoidulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuudestaan. Seuraavana päivänä Boelius huomasi, että video on poistettu. Hän tiimeineen valitti asiasta, ja video palautettiin näkyville keskiviikkoiltana.

Nuoren Touko Laaksosen rooliin Boelius oli valittu jo ennen videon julkaisua.

Musikaalin lisäksi alkuvuodesta on tulossa myös Laaksosen elämästä kertova elokuva. Dome Karukosken ohjaaman Tom of Finland -nimisen elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan 24. helmikuuta 2017.

Satakunnan Kansa: 15-vuotias Tuure on Tom of Finland -musikaalin lapsitähti – ja itsekin homo
Nuoren kaapistatulovideo poistettiin YouTube-palvelusta - video palautettiin myöhemmin
HS: Lapsiasiavaltuutettua vaaditaan puuttumaan lapsinäyttelijöihin Tom of Finland -musikaalissa
Turun kaupunginteatteri tekee Tom of Finland -musikaalin

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!