ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Nuoren kaapistatulovideo poistettiin YouTube-palvelusta - video palautettiin myöhemmin

Sami Mollgren • 04.11.2016 08:36 • 2 kommenttia. UUTISET: YLEISET • KOTIMAA
Suosittu porilainen tubettaja Tuure Boelius julkaisi videon, jossa tämä kertoi olevansa homo. Radiokanava YleX kertoi torstaina, että Youtube oli poistanut videon lähes päiväksi.

Tiistaina julkaisemallaan Olen homo. otsikoidulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuudestaan. Keskiviikkoaamuna Boelius huomasi, että video on poistettu. Hän tiimeineen valitti asiasta, ja video palautettiin näkyville keskiviikkoiltana.

Boelius arvelee, että YouTube poisti videon muiden käyttäjien ilmiantojen vuoksi, eikä kukaan palvelun suomea puhuva ollut tarkastanut videon sisältöä. YleX kertoo, että Boeliuksen YouTubelta saamassa viestissä viitattiin alaikäisten tubettajien suojelemiseen.


Boelius kritisoi YouTuben toimintaa, koska tällainen käytäntö mahdollistaa sen, että myös loukkaamatonta tai muutakin kuin asiatonta sisältöä saatetaan poistaa, esimerkiksi "trollilauman" toiminnan seurauksena.

Kesällä 2015 julkaistulla Boeliuksen ensimmäisellä videolla oli käsittelyssä myös homoseksuaalisuus. Videon nimi oli Olenko homo? ja siitäkin tehtiin ilmiantoja. Sillä kertaa videota ei poistettu.

YleX:lle Boelius sanoo pitävänsä tärkeänä, että nuorille on tarjolla muitakin esikuvia kuin heteroita. Hänen mukaansa rohkeasti homoudestaan puhuvan esikuvan merkitys voi olla valtava.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja niin vaan ekan videon "ei se tarkota et on homo vaik harrastaa balettii ja on vaa tyttöjä kavereina"-sanomalta tipahti pohja pois. :D Harmi.
  Is • 04.11.2016 09:37
Aiheeseen liittyvää

Kysy homolta -palsta
vastaa homonuorten kysymyksiin. Tällä kertaa Petteri vastaa kysymykseen, mitä hyötyä on kaapistatulosta.
vaestoliitonblogi.com
------
Setan nuortenryhmät
kokoontuvat 20 paikkakunnalla ( seta.fi ) eri puolilla Suomea. Setan nuorisotoiminta sai Allianssilta tunnustuksen työstään.
seta.fi
  Havainnoija • 05.11.2016 00:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy