ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

HS: Lapsiasiavaltuutettua vaaditaan puuttumaan lapsinäyttelijöihin Tom of Finland -musikaalissa

Sami Mollgren • 06.09.2016 19:31 • 4 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

(kuva: Turun kaupunginteatteri)
Lapsinäyttelijöiden haku Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaaliin on johtanut Helsingin Sanomien mukaan huolestuneisiin yhteidenottoihin lapsiasiavaltuutetulle ja huolen ilmaisuihin musikaalin mahdollisesta lasten kasvua ja kehitystä vaarantavasta vaikutuksesta. Lapsiasiavaltuutettua on vaadittu puuttumaan asiaan.

Taiteilija Touko Laaksosen (1920-1991) elämästä kertovaan musikaaliin on haettu 9-12 -vuotiasta tyttöä ja poikaa esittämään päähenkilöä ja tämän siskoa Kaijaa lapsina.

Turun kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama sanoo Helsingin Sanomille, että myös Turun kaupunginteatteri on saanut osakseen samanlaista palautetta kuin lapsiasiavaltuutettu.

Valkaman mukaan lapset eivät ole mukana kohtauksissa, jotka eivät sovellu lapsille - eikä lapsuudessa ole mitään lapsille sopimatonta. Hän myös huomauttaa, että sotanäytelmiin haettavat lapsinäyttelijät eivät synnytä samanlaista palautetta.

Helsingin Sanomissa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila arvioi, että yhteenottojen taustalla on aikuisten asenteet ja pelot moninaisuutta ja erilaisuutta kohtaan. Seksuaalivähemmistöjen lisäksi muihinkin ryhmiiin kohdistuu samanlaisia asenteita.

- Ei tulla ajatelleeksi sitä, onko kyse todella lapsen hyvinvoinnista vai aikuisen pelosta, joka hänellä on herännyt erilaisuutta kohtaan, sanoo Kurttila Helsingin Sanomille.

Aiheesta on käyty keskustelua myös sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativan kansalaisaloitteen toinen vireillepanija ja Aito avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen on nostanut aiheen esiin sosiaalisessa mediassa värikkäin sanankääntein.

Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaali saa kantaesityksensä tammikuussa 2017. Musikaali on osa virallista Suomi 100 -juhlavuotsiohjelmaa. Suositusikäraja on 16 vuotta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 06.09.2016 20:59
Eritoten tuossa US-blogissa ja sen keskustelussa tulee ilmi mielenkiintoisia ajatuksia, mutta Antikainen on yleensä loistava asialinjan kirjoittaja. Näin siis nytkin!
  oscari • 07.09.2016 19:02
Tuossakin valivaliporukka on varmasti sitä tahoa, joka ihan suruitta kehottaa lapsiakin lukemaan kirjasta, joissa lasten syyksi laitetaan aikuisten ja mielikuvitus-jumalien toilaukset.

Luetutetaan Egyptiin sijoitettua kertomusta, jossa jumala kostaa koko maan esikoislapsille sen, ettei saa Faaraota taipumaan tahtoonsa.
Miksei se pönttö jumala surmaa sitä Faaraota?

Tai puhumattaakaan sitä että se jumaa suutuspäissään surmaa kaikki maailman lapset, heidän vanhempansa ja isovanhempansa, siksi että se jumala väittää kaikkien ihmisten muka olevan jumalan oikkujen kanssa eri mieltä.

Hyvä että tuossa Turun todellisuuspohjaisessa näytemässä asiat lähtevät homolapsestakin lähtien liikkeelle.
  human • 07.09.2016 19:24
Enemmän olisin huolissani Tom Of Finlandin brändistä, kun siitä tehdään musikaali.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 08.09.2016 13:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy