Ravintolamuseon ystävänpäivänä 2017 aukeavassa näyttelyssä myös sateenkaarinäkökulma

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5

Hotelli- ja ravintolamuseossa avataan ystävänpäivänä 14.2.2017 näyttely Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä jossa myös sateenkaarikansan ravintolahistoria pääsee esiin.

Esimakua tulevasta näyttelystä on luettavissa parin artikkelin verran museon blogissa. Tanssi on ihmisoikeus! esittelee pähkinänkuoressa kertomuksen siitä, miten seksuaalivähemmistöihin kuuluvat pääsivät yksityiskotien kätköistä viettämään tanssien iltaa aluksi ravintoloiden yksityistilaisuuksiin ja myöhemmin joka ilta auki oleviin illanviettopaikkoihin. Hansan lautasliina - Ravintolarakkautta salanimillä puolestaan kertoo homomiesten seuraelämästä ravintoloissa. Molemmat tekstit pohjautuvat Ravintolamuseon tilaamaan Kati Mustolan Tuhannen kapakan kautta -tutkimusartikkeliin. Ennen näyttelyn aukeamista on luettavaksi tulossa vielä yksi artikkeli.

Hotelli- ja ravintolamuseon juhlavuoden 2017 Nautinnon nälkä -näyttelyn kummi on kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola.

Näyttelyä varten kerättiin syksyllä 2015 yleisöltä ravintolamuistoja, kuten tekstiä, valokuvia, ravintoloiden ruokalistoja ja mainosmateriaalia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tietoa ja elämyksiä toimialan ammattilaisille ja ruokakulttuurin harrastajille tarjoava Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo. Vuodesta 1971 toiminut museo sijaitsee nykyään Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa.

Rakkauden tiloja: Tanssi on ihmisoikeus!
Rakkauden tiloja: Hansan lautasliina - Ravintolarakkautta salanimillä
Rakkauden tiloja: Näyttelykummi Jani Toivola
Keskustelu: Stuff ja muuta Helsingin gaybaari-historiaa

5 kommenttia

Ensi vuoden Ystävänpäiväksi myös Kansallinen audiovisuaalinen arkisto eli Kavi on tehnyt nettiäänestyksen, jossa suomalaiset voivat valita lempielokuviaan. 3 suosituinta leffaa esitetään ystävänpäivänä 14.2. elokuvateatteri Orionissa (ja lisäksi myös 18.2., kaksin aina komeampi -tyyliin).

Äänestämään pääset https://kavi.fi/fi/aanestys-ystavanpaivan-rakkauselokuvat

Mukana ehdokkaissa on ainakin 2 hlbt-teemaistakin elokuvaa.

Kommenttia muokattu: 14.11.2016 klo 21:50
Mahtaakohan missään olla säilynyt historiatietoja niistä suomalaisista hlbt-ihmisisstä, jotka ehtivät käydä myös esim. Berliinin 1900-luvun alun hlbt-ravintoloissa; tai Ranskassaa, Hollannissa, Tanskassa, jopa Britanniassa.

Gay-baarien historiaa https://en.wikipedia.org/wiki/Gay_bar#History
(tuon suomenkieliseen versioon voisi panna lisääkin tietoja, eritoten historian osalta https://fi.wikipedia.org/wiki/Homobaari )

Kommenttia muokattu: 14.11.2016 klo 21:47