Italian parisuhdelain vastustajat puuhaavat kansanäänestystä lain kumoamiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Rooman keskeltä Vatikaanista johdettu katolinen kirkko ei sulata samaa sukupuolta olevien parisuhteita, eikä etenkään niiden virallista tunnustamista.

Italiassa joukko katolista kirkkoa lähellä olevia konservatiivisia poliitikkoja on ilmoittanut suunnittelevansa kansanäänestyksen järjestämistä keskiviikkona hyväksytyn Civili Unioni -parisudelain kumoamiseksi.

Varsinainen projekti kansanäänestämisen järjestämiseksi on määrä aloittaa heti, kun presidentti on kuukauden kuluessa vahvistanut lain.

Italiassa kansanäänestyksen järjestämiseksi jostain asiasta on kerättävä 500 000 allekirjoitusta, jotka oikeuden on todennettava. Tämän jälkeen perustuslakituomioistuimen on hyväksyttävä äänestettävä kysymys. Äänestyksen tulos on pätevä, mikäli yli puolet äänioikeutetuista osallistuu äänestykseen. Muussa tapauksessa äänestystulos hylätään.

Kansanäänestyshankkeen menestykseen nyt säädetyn lain kumoamisessa ei uskota. Mahdollista äänestystä ei todennäköisesti ole edes mahdollista järjestää ennen kuin ensimmäiset parisuhteet odotusten mukaan syksyllä ehditään rekisteröimään.

Parisuhdelain vastustajat tulevat Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin Forza Italia -puolueesta, oikeistopopulistisesta Pohjoisen liitosta ja eräistä muista poliittisista ryhmittymistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pohjoisen Liiton puheenjohtaja Matteo Salvini on kehottanut puolueensa hallitsemien kaupunkien valtuustoja olemaan noudattamatta uutta lakia.

Yksi äänekkäistä parisuhdelain vastustajista on ollut katolinen kirkko. Lain hyväksymisen jälkeen kirkon piiristä on kuulunut hyvin karvaita kommentteja.

Italia hyväksyi vesitetyn parisuhdelain

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Antero
  • 12.5.2016, 21.45
Taas yksi lisätodiste kuinka uskonnot ovat pahuuden pesiä.
umpi-kristillinen lähimmäisenrakkaudettomuus taas älämölöi Italiassakin.

On tuo koko piru tuokin uskonto.

katolinen kirkko, vatikanistan, on miestenkesken umpimielinen leegio, joka syrjii naisia, kiusaa lapsia ja harjoittaa homorakkauden vihaamista,

vatikaani on Euroopan ainoa valtio, jossa naisilla ei ole äänioikeutta eikä ehdokasoikeutta, koska tuon uskontovaltion uskomuksessa kuulemma jessukka valitsi vain miehiä seuraajakseen ja määräsi naiset palvomaan miehiä kuin jumalia ... tai sitten vain henkisesti heikot miehet satuilivat tuonkin uskomuksen :D

katolisen kirkon pedofilia on Euroopassakin joka maassa ongelma,
catholic sexual abuse cases in Europe: https://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sexual_abuse_cases_in_Europe

katoliselle kirkollehan ei tunnu kelpaavan mikään tervehenkinen ja vastuullinen.

Kommenttia muokattu: 13.05.2016 klo 23:57