ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Italia hyväksyi vesitetyn parisuhdelain

Sami Mollgren • 11.05.2016 22:30 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Italia on hyväksynyt vesitetyn parisuhdelain. Parlamentti äänesti keskiviikkona lain puolesta äänin 372-51. Poissa äänestyksestä oli 99 edustajaa.

Senaatti hyväksyi lakialoitteen helmikuussa.

Alkuperäisestä esityksestä vesitetty laki ei kompromissina katolisille konservatiiveille salli edes osittaista adoptio-oikeutta, eikä se sisällä vaatimusta uskollisuuden vannomisesta kumppanille.

Lain myötä Italia kuitenkin tunnustaa ensi kerran virallisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteet, ja laki tuo turvan myös samaa sukupuolta oleville pareille moniin elämäntilanteisiin. "Civili Unioni" -instituutio antaa mahdollisuuden samaan sukunimeen, perintöoikeuden ja tunnustaa parin osapuolet toistensa lähiomaisiksi. Uutta lakia on kuitenkin kritisoitu puutteelliseksi ja riittämättömäksi.

Italian presidentin Sergio Mattarellan on allekirjoitettava laki 30 päivän kuluessa. Lain odotetaan astuvan voimaan syksyllä.

Italia on ollut vanhan Länsi-Euroopan suurista maista viimeinen, jossa samaa sukupuolta olevien parisuhteilla ei ole ollut minkäänlaista valtion tunnustusta. Italiassa vahva katolinen kirkko on vastustanut näkyvästi parisuhdelain säätämistä.

Laki koskee sekä samaa että eri sukupuolta olevia pareja. Eri sukupuolta olevat parit voivat solmia myös avioliiton.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"-- eikä se sisällä vaatimusta uskollisuuden vannomisesta kumppanille."

Olisiko tässä ehkä yllättäin liberaalein parisuhdelaki koskaan? :-D

Aikamoista kuohuntaa laki on aiheuttanut somekeskusteluissa, toiset pitävät tätä edistysakeleena, toiset entisä syrjivämpänä.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 13.05.2016 10:26
Italian ensimmäinen rekisteröity parisuhde

Ensimmäisiksi ehtivät Elena Vanni ja Deborah Piccinini, jotka solmivat rekisteröidyn parisuhteen (unione civile) viime sunnuntaina 24.7. juhlallisessa tilaisuudessa Bolognassa.
bologna.repubblica.it

Parisuhdelaki tuli voimaan jo kesäkuun alussa, mutta byrokratian lisämääräykset myöhästyttivät toteuttamista. Lisäksi kaupungeille ja kunnille annettiin puoli vuotta aikaa ”toteuttaa määräykset”. Suurimmat kaupungit ovat olleet nopeimpia.
  Havainnoija • 30.07.2016 00:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy