Nimenkeruu sateenkaariperheitä vastustavaan EU-kansalaisaloitteeseen alkoi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 9
(kuva: ruutukaappaus)

Kannatusilmoitusten keruu on käynnistynyt EU-kansalaisaloitteelle, jolla haluttaisiin rajata muut kuin isän, äidin ja lasten muodostama yksikkö perhemääritelmän ulkopuolelle. Samoin avioliitto haluttaisiin rajata vain miehen ja naisen väliseksi.

Nimiä kerätään 11.12.2016 asti.

Nimellä Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi kutsutun aloitteen mukaan avioliiton määritelmän halutaan olevan miehen ja naisen muodostama pysyvä ja uskollinen liitto, jonka tarkoituksena on perustaa perhe, perheeksi halutaan määritellä isä, äiti ja heidän lapsensa ja perhesuhteeksi lakiin perustuva puolisoiden välinen suhde, tai vanhemman ja lapsen välinen suhde.

Aloitetta edistävän ryhmittymän taustavoimiin kuuluu esimerkiksi ranskalaisen La manif pour tous -kampanjan johtohahmo Ludovine de la Rochère. Suomessa aloitetta on pitänyt esillä tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustava Aito avioliitto ry.

- "Perheen" ja "avioliiton" käsitteiden kasvava hajanaisuus on EU:n kannalta ongelmallista. EU:n lainsäädännössä viitataan molempiin termeihin, mutta niiden merkitys on yhä epäselvempi, ja määritelmät eroavat toisistaan EU:n eri direktiiveissä. Tässä aloitteessa ehdotetaan, että tilanne korjataan ottamalla kummastakin termistä käyttöön EU:n laajuinen määritelmä, joka on sopusoinnussa kaikkien jäsenvaltioiden lainsäädännön kanssa. Perusoikeuskirjan 9 artiklan mukaisesti siinä kunnioitetaan kaikilta osin kunkin jäsenvaltion toimivaltaa säätää avioliitosta ja perheestä, lukee aloitteen suomenkielisillä sivuilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suurin osa EU-kansalaisista tukee homoparien oikeutta avioliittoon

Lokakuussa 2015 julkaistun Eurobarometrin mukaan EU:n alueella samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukee 61 prosenttia alueella elävistä. Eurobarometrin mukaan Suomalaisista tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä koko EU:n alueelle kannattaa 66 prosenttia vastaajista. Vastakkaista mieltä on kolmannes. Heikointa tuki tasa-arvoiselle avioliittolainsäädännölle on Latviassa, Bulgariassa, Romaniassa ja Slovakiassa, joissa on alle 30 prosentin kannatuslukuja.

Aito avioliitto ry osallistuu sateenkaariperheitä vastustavaan EU -kansalaisaloitteeseen
Avioliittolain uudistuksen vastustajat liikkeellä virheellisin väittein

9 kommenttia

  • 1 / 9
  • Kaisa
  • 5.4.2016, 20.57
Voisiko nuo uskovaiset käyttää aikaansa lähimmäisrakkauteen eikä ihmisryhmien oikeuksien kumoamiseen.
Kuten aiemmin kerrottu, tämän vaikealaatuiseen uskontopohjaiseen homo-ongelmaisuuteen perustuvan EU-aloitteen käynnistäjinä on joukko katolista kulttia edustavien homovihajärjestöjen foliohattupäitä, joiden tukena on tietenkin Amerikan vastaavat sekopäät.

Fundisaloitteen käynnistäjiin ja vastuuhenkilöihin kuuluvat mm.
1. Ludovine de la Rochère, La manif pour tous, Ranska
on järjestänyt useita homovastaisia mielenosoituksia Ranskassa ja muissa maissa, toimii ”yhteisessä rintamassa” AA-joukkion kanssa meidän oikeuksiamme vastaan Suomessa.
Tämän ranskalaisjärjestön kanssa toimii aktiivisessa yhteistyössä amerikkalainen homovihajärjestö NOM (National Organization for Marriage).
2. Grégor Puppinck
johtaa European Centre for Law and Justice -sekopääporukkaa, joka on amerikkalaisen televankelista Pat Robertsonin perustaman American Center for Law and Justicen ohjauksessa, kannattaa Venäjän homovihalakeja.
3. Maria Hildingsson, Ruotsi
toimii erittäin homovastaisen Federation of Catholic Family Associations in Europen pääsihteerinä; esiintyi jokin aika sitten mm. puhujana eri maiden fundisten kokoontumisessa (World Congress of Families) Utahissa.
3. Roger Kiska
toimii ADF Internationalin varapääjohtajana. ADF International on amerikkalaisen Alliance Defending Freedom -vihajärjestön eurooppalaishaara.
4. Edit Frivaldszky, Unkari
toimii seksuaali- ja sukupuolivalistuksen kieltämiseksi Unkarissa, seksuaaliterveyden opetusta, homojen oikeuksia ja ”genderideologiaa” vastaan euroopanlaajuisesti yms.
5. Željka Markic, Kroatia
on äärijärjestö Opus Dein jäsen, toimii Kroatian katolisen kultin johtamassa joukkiossa, joka kerää nimikirjoituksia tasa-arvoista avioliittolakia vastustavaan kansanäänestykseen yms.

Vastuu- ja nokkahenkilöissä on muitakin vastaavanlaisia, mutta ovat niin vastenmielisiä tapauksia, että antaa olla. Suomen Aa-seurakunta tai pikemminkin joukkio sopii kiihkokatolisten alaosastoksi mitä parhaiten. Keski-Euroopassa näitä fanaatikkoja kutsutaan katolibaneiksi ja kristofasisteiksi, mikä on mielestäni osuvasti ilmaistu.

Aa-joukkion verkkosivulle naamakuvansa tällänneet ovat jo alkaneet väsätä kirjoitelmiaan. Ilmeisesti lapsuudessa tapahtunut aivopesu ja uskonnon tuputus saa sekoilemaan aikuisenakin. Nythän on niin, että fundisten EU-aloite ei koskaan pääse edes varsinaiseen käsittelyyn, sillä se on EU:n perusoikeuskirjan yhdenvertaisuusmääräysten vastainen. Samoin käy Aa-joukkion epätasa-arvoista avioliittolakia vaativalle kansalaisaloitteelle Suomessa.