Avoimesti homo nyrkkeilijä haluaa tavata homoja eläimiin verranneen nyrkkeilijän

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 11

Vuonna 2012 kaapista tullut puertoricolainen ammattilaisnyrkkeilijä Orlando Cruz haluaa tavata filippiiniläisnyrkkeilijä Manny Pacquiaon. Politiikkaan siirtynyt Pacquiao nimitti homoja "eläimiä pahemmiksi" television vaaliohjelmassa ja lopulta pahoitteli sanomisiaan.

Cruz sanoi Pacquiaon kommenttia hyvin vastuuttomaksi. Hän myös tarjoutui tapaamaan Pacquiaon. Hän kertoi olevansa vakuuttunut, että tapaamisen jälkeen Pacquiao ajattelisi asioista toisin.

Vuonna 1981 syntynyt puertoricolainen höyhensarjassa otteleva Orlando Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut ammattilaisnyrkkeilijä. Cruz on ensimmäisten joukossa vuonna 2013 perustettuun USA:n kansalliseen homo- ja lesbourheilijoiden kunniagalleriaan nimetyissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pacquiaon esittämät kommentit johtivat siihen, että urheiluvaatejätti Nike ilmoitti keskiviikkona lopettavansa kymmenen vuotta kestäneen Pacquiaon sponsoroimisen. Nike ilmoitti pitävänsä Pacquiaon kommentteja vastenmielisinä, vastustavansa kaikenlaista syrjintää ja muistutti olleensa jo pitkään tukemassa hlbti-vähemmistöjen asemaa.

PinkNews: Openly gay boxer reaches out to Pacquiao following homophobic slur
Filippiiniläisnyrkkeilijä aiheutti kohun vertaamalla homoja eläimiin
Orlando Cruz on ensimmäinen kaapista tullut tunnettu nyrkkeilijä

11 kommenttia

En toisaalta ihmettele vertausta eläimiin. Jos katselee homojen tunnetuinta seuranhakupalstaa, jossa seksi-addiktoituneet homot, esittelevät genitaalejaan kaikista mahdollisista kulmista kuin luonteen piiriteitään, voi syntyä mielikuva eläimellisestä käyttäytymisestä. Kun niihin lisätään nyrkkinainti ja muut äärimmäiset seksuaalisen mielihyvän keinot, ne vain korostavat käyttäytymistä, jonka moni voi kokea eläimelliseksi tai epänormaaliksi. Syntyy vaikutelma, että homot eivät ole kiinnostuneita muunlaisesta ihmissuhteita kuin seksuaalisista. Ja onhan se aika erikoista, jos niin on. Ja monen kohdalla se taitaa olla juuri niin. Haetaan tarkalla sapluunalla tiettyyn käyttäytymismalliin sopivaa partneria. Ja kaverinhakukriteereissä on sentit etusijalla, top/btm määritelmineen.