ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Filippiiniläisnyrkkeilijä aiheutti kohun vertaamalla homoja eläimiin

Sami Mollgren • 16.02.2016 20:55 • 20 kommenttia. UUTISET: URHEILU

Manny Pacquiao (kuvakaappaus Facebookissa julkaistusta videosta)
Politiikkaan siirtynyt entinen filippiiniläisnyrkkeilijä Manny Pacquiao nimitti homoja "eläimiä pahemmiksi" television vaaliohjelmassa, sai aikaan kohun ja lopulta pahoitteli sanomisiaan.

- Kyse on maalaisjärjestä. Oletteko nähneet eläimiä uros uroksen kanssa tai naaras naaraan kanssa?

- Eläimet ovat parempia. Ne tietävät, kuinka erottaa uros ja naaras. Jos hyväksymme miehen miehen kanssa ja naisen naisen kanssa, niin ihminen on pahempi kuin eläimet.

Syntyneen kiivaan keskustelun jälkeen maan senaattiin pyrkivä entinen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari pahoitteli sanomisiaan Facebook-sivullaan.

Instagramissa hän kirjoitti "vain kertovansa totuuden siitä, mitä Raamattu kertoo". Lopulta Pacquiao pyysi anteeksi loukkaustaan ja kirjoitti vastustavansa edelleen homoavioliittoja, mutta ei tuomitse seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia.

Kansanedustajana vaimonsa kotiprovinssia parlamentin alahuoneessa edustava, kotimaassaan suosittu 37-vuotias Pacquiao määrittelee itsensä nykyisin konservatiiviseksi kristityksi poiitikoksi. Aikanaan hänet on tunnettu ahkerana naistenmiehenä ja bilettäjänä.

Hlbti-aktivisti Danton Remoto sanoi, että Pacquiao pyrkii merkittävään virkaan, ja hänen pitäisi olla kaikkien senaattori - ei pelkästään entisille nyrkkeilijöille ja heteroille. Monet hlbti-aktivistit ovat kehottaneet boikotoimaan Pacquiao vaaleissa.

Filippiineillä vanhoilliset asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleistä. Homoseksuaaliset suhteet eivät ole kiellettyjä maassa, mutta esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta. Suuri osa väestöstä on katolilaisia. Pääkaupunki Manilassa on kuitenkin vilkas homoelämä.

Tunnetuista nyrkkeilijöistä myös brittiläinen Tyson Fury on esittänyt homokielteisiä kommentteja.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siinä stä on taas tymän uskonnon(kristin-) aiheuttamaa tyhmyyttä.

Ihmiseläinten lisäksi muussakin luonnossa on kyllä Philippiineilläkin urosten keskistä seksuaalisuutta ja naaraitten keskistä seksuaalisuutta.

Mutta ihmiseläinten lisäksi muu luonto on onnekseen välttynyt täysin uskonnoilta ja uskovaisilta ;D

"hän kirjoitti "vain kertovansa totuuden siitä, mitä Raamattu kertoo""

Niinpä. raamattu on tyhmä kuin ... raamattu, mykkäkakka-jumalineen, joka antaa uskovaistensa paasata läpiä päihinsä ;D
  human • 17.02.2016 00:37
human: "Siinä sitä on taas tymän uskonnon(kristin-) aiheuttamaa tyhmyyttä."

Tämä saitti on itse kuin uskonnollinen yhteisö. Tänne listataan negatiivisia uutisia homoista, kuin rakennuspuiksi, homojen sisäistä hegemoniaa kohottamaan. Se on sitä samaa "me ja nuo" liturgiaa päivästä toiseen.

"Tunnetuista nyrkkeilijöistä myös brittiläinen Tyson Fury on esittänyt homokielteisiä kommentteja."

Entä sitten? Tämän saitin vaki-kirjoittajista lähes kaikki on esittänyt täällä myös heterokielteisiä kommentteja. Miksi niistä ei synny polemiikkia?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 12:56
Tämä saitin vaki-kirjoittajista useimmat eivät ole tunnettuja henkilöitä.
  smo • 17.02.2016 13:00
En ole koskaan kuullut urheilijasta nimeltä Manny Pacquiao, tätä ennen, ja tuskin moni muukaan täällä. Se tunnettuus ei kuulu tähän asiaan. Kommenttien sisältö ratkaisee. Ja se, mitä uutismateriaalia nostetaan otsikoihin. Ne on lähes poikkeuksetta negatiivisia, homo-lahkon ulkopulista maailmaa koskevia uutisia.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 13:21
Filippiineillä hän kuitenkin on tunnettu, ja joitakuita Suomessakin kiinnostaa muualla maailmassa hlbti-aihepiirin ympärillä käytävä keskustelu. Ja... äkkiseltään silmäiltynä etusivulla näkyvistä otsikoista noin kaksi kolmesta on myönteisiä.
  smo • 17.02.2016 14:01
Ja onhan teillä pysyvästi esillä suuri saatana nimeltä Päivi Räsänen, joka ihanasti "vihaa meitä edelleen", satojen kommentien katjussa. Mihin te poloiset joudutte, kun Päivistä joskus aika jättää? Onko uusi iso vihollinen jo valittuna?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 14:04
Minä olen kuullut hänestä ennen tätäkin juttua, vaikka en aktiivisesti seuraa mm-tason nyrkkeilyä.
  ren • 17.02.2016 16:28
Noh, nyt hän on ainakin tunnettu! Hienoa!
Mutta eikö uutisen otsikon pitäisi olla oikeastaan "Filippiiniläisnyrkkeilijä pyysi anteeksi aiheuttamaansa kohua vertaamalla homoja eläimiin" - nyt tässä nostetaan esiin jo asia mitä hän on pahoitellut? Tosin klikkaus-uutiset toimivat aina. Kristinusko "mykkäkakka-jumalineen" ei varmaankaan aiheuta otsikon kaltaista tyhmyyttä, sokeus agendalleen kylläkin.

Homot itse vertaavat itsejään eläimiin, on karhuja, karhunpentuja, ottereita...kiimaisija sikoja... Ilmeisesti tämä on ihan positiivista?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 17:02
Mistähän näitä aina uusia muiden ihmisten uutis- ja keskustelunaiheista ahdistuvia besserwissereitä oikein sikiää?
Yhteistä heille ainakin näyttää olevan asettuminen toisten yläpuolelle "minä" versus "te" -asenteella. Tosiasiassa hyvin harva tämänkään sivuston seuraajista ja täällä keskustelijoista on identifioitavissa mihinkään erityiseen "te"-ryhmään.
  Public eye • 17.02.2016 17:06
1965, homojen tasa-arvon ajaminen ei ole heterovihamielisyyttä. Homofoobikko tuomitaan hänen loukkaavien mielipiteidensä, eikä hänen heteroutensa takia, olkoon hän sitten nyrkkeilijä taikka Päivi Räsänen.
  Homokundi 1999 (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 17:51
En ainakaan minä ole pitänyt Päivi Räsästä "isona vihollisena", vaan aivopieruja säännöllisesti rupsuttavana homo-ongelmaisena. Entinen asemansa puolueen puheenjohtajana kuitenkin antoi ja yhä antaa päästöilleen lisäkitkeryyttä, johon oli ja on tarpeellista ja perusteltua vastata riittävällä määrällä odöörinraikastetta.

Ehkä joku häntä vihollisena pitää, mutta varsin outo pitää käsitys maailmasta olla, että niputtaa vaikkapa tällä sivustolla äänessä olevat nimimerkit määritelmän "te" tai vaikkapa "homot" alle. Kuten tuossa jo todettiinkin.

Jos joku haluaa verrata itseään eläimiin, niin se on ihan ok. Itsemäärittelyä nääs. Jos joku muu ottaa oikeudekseen määritellä kanssaihmisiään näiden inhimillisten ominaisuuksien kautta, niin se ei ole niin ok. On syytä varautua siihen, että asiaa ei paineta villaisella.


Ja mitä tulee otsikkoon, niin minusta nimenomaan asian pihvi on ilmaistu otsikossa. Tarinan pihvi ei ollut se, että kohun myötä mainittu pugilisti nöyrtyi pahoittelemaan sanomisiaan. Nöyrtyminen oli vain yksi lenkki tapahtumien ketjussa. Jos ensin olisi kerrottu kohusta mainitsematta pahoittelua ja myöhemmin tehty jatkojuttu täydentämään tarinaa, niin silloin pahoittelun nostaminen otsikkoon olisi ollut paikallaan.
  smo • 17.02.2016 19:26
Kuvitelkaa minkälainen tämä saitti olisi ilman Suurta Päiviä. Miten tämä porukka pärjäisi ilman imettäjää? Päivi vetelee tämän saitin naruista ja nauraa. Hänestä on tehty kuningatar. Päivi on nostettu korkealle jalustalle. Tässä ympäristössä ei ole ketään hänen veroistaan. Kohta hänellä on munat ja hänestä tulee Kuningas. Ja mitä sitten tapahtuu?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 17.02.2016 21:57
Eiköhän noita Pikku Päivejä olisi korvikkeeksi, jos sitä haluat.
  smo • 17.02.2016 23:18
Nike on irtisanonut sopimuksensa Pacquiaon kanssa
www.advocate.com

espn.go.com

Myös Sony ja Nestlé harkitsevat...

Kommenttia muokattu: 17.02.2016 klo 23:56
  Havainnoija • 17.02.2016 23:54
smo, en halua.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 09:22
No eipä sitten hätiä mitiä.
  smo • 18.02.2016 10:29
Päätellen aiemmista kommenteista, sulla 1965 voisi olla ihan kiinnostavia ja omanlaisia näkökulmia täällä esiin tuotaviksi.

Misksi sen sijaan lähinnä negailet turhautuneena? Se on harmi.
  Yesman • 18.02.2016 14:26
Kiitos vaan Yesman. Välillä negailen jos touhu tympii, mutta yleisesti ottaen olen ihan helppo tapaus. Eli en aio heitellä kapuloita rattaisiin tai olla änkyrä.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 15:23
Mua tympii ruikutus ja uhrikäyttäytyminen, sekä homojen pitäminen jotenkini parempina ihmisinä. Jos näistä asioista joskus sanon, se ei ole negailua vaan havainnointia.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 17:43
Joo, no, eipä siinä. Sitä yrittää itse kukin olla ihmisiksi. Joskus vaikeaa, kun katsoo, miten maailma toisinaan näyttää makaavan. ;)
  Yesman • 18.02.2016 19:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy