ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Orlando Cruz on ensimmäinen kaapista tullut tunnettu nyrkkeilijä

Sami Mollgren • 04.10.2012 18:30 • 4 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT
Puertoricolainen höyhensarjan ammattilaisnyrkkeilijä Orlando Cruz on kertonut olevansa homo. Cruz on ensimmäinen avoimesti aktiiviuransa aikana homoseksuaalisuudestaan kertonut mies nyrkkeilyurheilun piirissä.

- Olen nyrkkeillyt yli 24 vuotta ja kun jatkan nousujohteista uraani, haluan olla rehellinen itselleni, sanoi Cruz medialle antamassaan lausunnossa.

- Haluan yrittää olla paras mahdollinen roolimalli nuorille, jotka saattavat ajatella nyrkkeilyä urheilulajina ja ammattiurana. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä puertoricolainen. Olen aina ollut ja aion olla ylpeä homomies.

Nyt 31-vuotias, Puerto Ricon San Juanista kotoisin oleva Cruz aloitti nyrkkeilyn seitsenvuotiaana. Amatööriuransa aikana hän voitti 178 ottelua ja hävisi 11 kertaa. Hänellä on seitsemän Puerto Ricon mestaruutta ja vietti neljä vuotta Puerto Ricon kansallisessa joukkueessa. Cruz voitti seitsemän kultamitalia, yhden hopean ja kaksi pronssia kansainvälisissä turnauksissa. Vuonna 2000 hänet valittiin Puerto Ricon olympiajoukkueeseen Sydneyiin. Ammattilaisuransa hän aloitti joulukuussa 2000 ja voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 2008. BoxRecin mukaan Cruz on tällä hetkellä USA:ssa toiselle sijalle rankattuna höyhensarjassa ja hän aikoo puolustaa WBO Latino -mestaruuttaan höyhensarjassa.

Hänen seuraava ammattilaisottelunsa on lokakuun 19. päivä Floridan Kissimmeessä.

Cruz liittyy kasvavaan kaapista tulleiden huippu-urheilijoiden joukkoon, johon kuuluvat jo esimerkiksi rugbypelaaja Gareth Thomas, ruotsalainen jalkapalloilija Anton Hysén, englantilainen krikettipelaaja Steven Davies ja olympiaratsastaja Carl Hester.

Kanadalaisnyrkkeilijä Marc Leduc kertoi homoseksuaalisuudestaan vuonna 1994, mutta hän oli päättänyt uransa vuotta aiemmin. Emile Griffith, jonka aktiiviura kesti 1950-luvulta eläköitymiseensä vuonna 1977 asti, kertoi biseksuaalisuudetaan vuonna 2005 lehtihaastattelussa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mielenkiinnolla odotan miten tämä yritetään saada merkityksettömäksi yksittäistapaukseksi. Nimittäin pomminvarmasti joissain homeisissa hillopurkkiryhmissä yritetään kovasti vakuutella, että taitoluistelijat ja uimahyppääjät on pilipaliurheijoita, kun eivät ole mitään äijälajeja. Nyt sitten varmaan nyrkkeilykin putoaa äijälajien listalta. "Ei se mitään oikeasti kovaa ole, kun on topatut hanskat kädessä".
  Ossi Halme • 04.10.2012 23:24
Selailin illalla vielä muutamia alan sivustojen keskustelufoorumeita ja tähän uutiseen tulleita kommentteja. Eivät olleet kovin kannustavia. Joitain toki, mutta voittopuolisesti tämä tuntui järkyttäneen nyrkkeilyä seuraavien maailmaa.
  smo • 05.10.2012 06:10
Ei huolta, hyvät miehet! Tässä on jälleen yksi mieltä ilahduttava ja sydäntä lämmittävä uutinen. Itseensä ja homoseksuaalisuuteensa rehdisti ja rehellisesti suhtautuminen johtaa itsensä arvostamiseen, rakastamiseen ja kunnioittamiseen. Tässä jälleen kerran huomaa, jopa vakuuttavasti sen, kuinka elämässä laji synnyttää lajiaan: rehtiys rehtiyttä, rehellisyys rehellisyyttä, kunnioitus kunnioitusta, rakkaus rakkautta jne. Tuo kaikki on edellytys ihmisarvoiseen elämään tälläkin aikakaudella ja tulevaisuudessa. On myös myönteistä ja viisasta olla menemättä mukaan syyttelijöiden, synnittelijöiden, ivailijoiden, syrjintään pyrkivien jne. liekaan. Iloa ja onnea elämään homoseksuaalit pojat ja miehet, neidot ja naiset!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 05.10.2012 11:11
Smo: Luulen pienisieluisten ihmisten järkyttyvän, kun osoittautuukin että heille syötetty mielikuva ei olekaan koko totuus.

Vuosia sitten, puhtaasti epätieteelliseltä pohjalta, tsekkasin urheilulajeja, -sarjoja, -seuroja jne. joissa tämä puoli 0,00% näkyvyydellä. 0,00% näkyvys tarkoittaa sitä, ettei tähän suuntaan ole edes kommentteja tai esim. mainintaan eettisissä kannustusohjeissa (joita kv-pääsarjatasoilla seurat usein tekevät). Ennustin silloin, että nuo lajit, sarjat ja seurat tulevat olemaan alamäessä muutamassa vuodessa ja aika useissa tapauksissa niin on käynytkin.

Em. yhtälössä 1+1 ei ole 5, vaan yleensäkin tämä "keskitymme vain urheilusuoritukseen" -linjan hokeminen kertoo joko A) nykyaikaisen urheilujohtamisen ammattitaidon pahasta puutteellisuudesta tai B) suorasta valheesta. Useissa tapauksissa kun toiminnan selkärangan muodostava olutmyynti kun on aika vaikeaa mieltää "pelkäksi urheilusuoritukseksi", varsinkin jos laji on sellainen, että se alkaa olla enemmän viihdettä kuin urheilua.

Show-paini nyt on lähes puhdasta viihdettä, mutta sielläkin ollaan kansakunnan pulssilla, myös sponsoreiden osalta. Muistaakseni kansainvälinen raskaan sarjan panimojätti repi paitsi pelihousunsa myös sponsorisopimukset, kun vähemmistöasioihin suhtauduttiin passiivis-agressiivisesti. Toistaalta on hirmuinen sääli, jos ainoa keino saada järjen ääni kuuluviin on iskeä tulppia rahahanoihin. Joskus se tehoaa, mutta usein myös syntyy eeppiset mittasuhteet saavia katkeruuksia puolin ja toisin.
  Ossi Halme • 06.10.2012 00:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy