Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja erosi tehtävästään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 18
Aito avioliitto -yhdistys keräsi kesällä nimiä tasa-arvoista avioliittolakia vastustavalle kansalaisaloitteelle Helsingin rautatieaseman liepeillä (kuva: JuhaniV)

Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavan Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen on Facebook-päivityksessään kertonut eronneensa tehtävästään. Asiasta uutisoi Kotimaa24.

Rahkonen kertoo ilmoittaneensa erostaan Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen torstaisessa kokouksessa. Hän katsoo, ettei voi siinä roolissa samaan aikaan ja riittävän vapaasti tuoda muita mielestään tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun sillä retoriikalla, jonka hän itse kokee nykytilanteessa tarpeelliseksi ja täysin perustelluksi. Yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen vahvistaa Kotimaa24:n mukaan Rahkosen eroamisen, mutta häneltä ei saatu kommenttia siitä, kenen aloitteesta eropäätös syntyi.

Rahkonen on kuluvalla viikolla esimerkiksi vaatinut islamin harjoittamisen kriminalisointia Suomessa. Hänen mielestään maassa tarvitaan "uusi vahva konservatiivinen rintama, jonka agenda on paljon laajempi kuin avioliittoinstituution säilyttäminen". Rahkonen on myös kritisoinut uskonnonvapautta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kotimaa24: Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja erosi
Kommentti: Aloitteiden kannatus vahvistaa kyselyjen kertomaa - ´Aito avioliitto´ ei synnyttänyt kansanliikettä
Kommentti: Aito Avioliitto -yhdistys on amerikkalaisen homoja vihaavan Mass Resistance -järjestön haarakonttori

18 kommenttia

  • 1 / 18
  • karhumiäs
  • 20.11.2015, 20.47
Tarvitsemme laajan rintaman, joka kriminalisoi kaikkien uskontojen harjoittamisen. Sama aa on siis huolissaan uskonnonvapauden kohtalosta, kun tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan 2017. Syy eroon on takuuvarmasti Rahkosen näkemys, että Suomessa on tehtävä loppu uskonnonvapaudelle. Sovittamaton ristiriita. Uusäärioikeistomme löytyy siis kristillisistä lahkolaispiireistä.
Korviini tihkuneiden tarinoiden perusteellahan useammatkin AA-seurakunnan aktiivit lähestyivät allekirjoitusten toivossa myös muslimeita.

Vähän haiskahtaa siltä, että JP Rahkosen mieleen olisi yhden totuuden uskonnollinen valtio.

Minusta jokaisella pitää olla oikeus harjoittaa haluamaansa uskontoa. Toisaalta, uskonnollis-motivoitunut vallankäyttö on sopimatonta.