ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Aloitteiden kannatus vahvistaa kyselyjen kertomaa - "Aito avioliitto" ei synnyttänyt kansanliikettä

Sami Mollgren • 30.09.2015 00:00 • 27 kommenttia. NÄKÖKULMAT • KOTIMAA

Aito avioliitto -yhdistys keräsi nimiä myös Helsingin rautatieaseman katveessa (kuva: JuhaniV)
Kannatusilmoitusten keruu Aito avioliitto -yhdistyksen kansalaisaloitteelle on päättynyt. Aloitteella pyritään 1. maaliskuuta 2017 voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseen. Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativa kansalaisaloite sai runsaat 101 000 kannatusilmoitusta, ja se riittää tuplasti turvaamaan aloitteen pääsyn eduskunnan käsiteltäväksi. Silti jäätiin kauas "kansanliikkeestä", jollaista yhdistyksen piiristä kuuluneiden puheiden perusteella toivottiin syntyväksi.

Aito avioliitto -yhdistys yritti ottaa mallia Ranskassa vaikuttavasta La Manif pour tous -liikkeestä. Se on pyrkinyt erityisesti kampanjansa edetessä myös ottamaan julkisuudessa etäisyyttä yhdysvaltalaiseen homovihajärjestöksi luettuun uskonnollistaustaiseen MassResistance-järjestöön, jonka kanssa se vielä alkuvuodesta ilmoitti olevansa "yhteisessä rintamassa". Kuten Ranskassa, Suomessakin viestinnästä on häivytetty uskonnolliset yhteydet. Sen sijaan keppihevoseksi valjastettiin koskettava teema: huoli lasten oikeuksista. Samalla luonnollisesti jätettiin mainitsematta, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perheiden tunnustaminen saman arvoisiksi heteroparin vanhemmoimien perheiden kanssa parantaa myös lasten asemaa - ja jokainen perheen pysyvyyden puolesta esitetty puheenvuoro on puolustuspuhe yhtäläisesti sateenkaariperheille.

"Aito avioliitto" ei kasvanut kansanliikkeeksi

Siinä missä tasa-arvoista avioliittolakia edistänyt Tahdon2013-aloite sai tarvittavan määrän allekirjoituksia runsaassa puolessa vuorokaudessa ja ylitti 100 000 allekirjoituksen rajan alle vuorokaudessa, keräsivät Aito avioliitto -aktiivit nimiä kentällä aivan viimeiseen asti. Tahdon2013-aloitteen kannatusilmoitukset annettiin lähes yksinomaan kansalaisaloite.fi -palvelussa, kun taas Aito avioliitto -yhdistyksen aloitteen kannatusilmoituksista suurin osa on kerätty turuilla ja toreilla kiertelemällä - siellä mistä on oletettu löytyvän homoavioliittoihin ja laajemminkin seksuaalivähemmistöihin vähintäänkin varauksellisesti suhtautuvia.

Sieltä-täältä kantautuneiden tietojen mukaan Aito avioliitto -aktiivit jalkautuivat suurin toivein nimiä keräämään kesän uskonnollisiin massatapahtumiin. Nimiä kerättiin myös erilaisissa pienemmissä hengellisissä tilaisuuksissa, ja huolestuttavaa on ollut kuulla - toivottavasti yksittäisistä - tapauksista, joissa nimiä on vaadittu kirjoittamaan ryhmäpaineen alla. Nimiä tiedetään käydyn keräämässä myös moskeijoissa - vaikka samaiset nimenkerääjät ovat muissa yhteyksissä vastustaneet suurmoskeijan rakentamista.

Erityisesti kampanjan loppupuolella nimiä jalkauduttiin keräämään kiertueen ja tempauksien muodossa sadan tuhannen allekirjoittajan rajan häämöttäessä. Kiertueeseen liittyy myös loppukesästä nähty ikävä välikohtaus, kun Aito avioliitto -yhdystyksen kojua vahingoitettiin Helsingin keskustassa. Vandalisointi oli asiaton "puheenvuoro", toisin kuin muut kiertuekojun ympäristössä toteutetut myönteiset tempaukset yhdenvertaisuuden puolesta ja erottelua vastaan - kuten sateenkaariliputus, performanssit ja muu päivystäminen.

Aito avioliitto -yhdistyksen puuhahenkilöt ovat ehtineet useaan otteeseen myös syyttää mediaa siitä, ettei sille suotu vastaavaa näkyvyyttä kuin tasa-arvoista avioliittolakia edistäneelle Tahdon2013-aloitteelle. Kun kesällä tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativa aloite sai kasaan 50 000 nimeä, niin asia oli mediassa näkyvästi esillä. Aito avioliitto -yhdistyksen toiminta on myös saanut näkyvää tukea kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten suunnalta.

Aito avioliitto -yhdistys on ilmoittanut aikovansa olla jatkossakin esillä.

Toisin kuin Aito avioliitto -yhdistyksen kohdalla, Tahdon2013-aloitteen ympärille syntynyt todellinen elävä kansanliike oli erityinen, ainutlaatuinen ja siksi itsessään uutisoitava ilmiö. Sen hedelmä on ensimmäinen lainsäädännön osaksi edennyt kansalaisaloite.

Voimasuhteet kuin mielipidetiedusteluissa

Tahdon2013-aloite sai noin 166 000 ihmisen kannatuksen ja Aito avioliitto -yhdistyksen aloite noin 101 000 ihmisen kannatuksen. Luvut vastaavat hehtaarilleen viime vuosien mielipidekyselyiden tuloksia: samaa sukupuolta olevien avioliittoja tukee reilusti yli puolet suomalaisista ja vastustaa runsas kolmannes.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Viime kyselytutkimukset eivät ota huomioon sitä iso ryhmä joka on vaihtanut mielipidettä, viimeisimmästä neutraalista kyselytutkimuksesta on erittäin kauan aikaa.Omassa tuttava piirissä merkittävä määrä henkilöitä on vaihtanut suhtautumista samalla tavalla kuin useat poliitikot.
  Pohtija kissa (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 01:08
aa-helluntailaisten kannattaa opetella arvostamaan Rakkautta,
eli että ihmiset elävät ja pariutuvat luonnon moninaisuuden luomasti,
luontonsa mukaan Rakkaudesta heilinsä tai heilansa kanssa.

Lasten etu on olla rakastettuja lapsia, sillä tärkeintä on Rakkaus.

Kommenttia muokattu: 30.09.2015 klo 01:44
  human • 30.09.2015 01:43
Minä en usko radikaaliin asennemuutokseen kansan keskuudessa suuntaan taikka toiseenkaan. Toki omassa lähipiirissä muutokset voivat olla merkittäviä, mutta on aika todennäköistä, että iso juna kulkee hyvin hissukseen kohti suurempaa tukea homoavioliitoille.

Parasta lääkettä suhtautumiselle on se, että hlbti-aihepiiri on henkilökohtaisesti tuttu. Siis että lähipiirissä on avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia. Mitä vähemmän asian ympärillä on mystiikkaa, sitä enemmän on hyväksyntää. Toki mediallakin on vaikutuksensa.
  smo • 30.09.2015 07:30
Mielenkiintoisia ovat myös sosiaalisessa mediassa asianomaisten esille tuomat tapaukset, joissa vihjataan nimiä kerätyn vastikkeellisesti. Näihin on törmännyt esim. aivopierusivuston kuvissa. Kaikki kristilliset keinot painostuksesta ja uhkailusta alkaen ovat siis ilmeisesti olleet käytössä.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 08:55
Olisi varmaan myös syytä ajaa kerätyt nimet edunvalvontarekisterin läpi tarkastaa montako "kuollutta sielua" sieltä on pistetty allekirjoittamaan.
  räyhähenki (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 09:30
Vääristelyä. Aidon avioliiton kannatus olisi moninkertainen jos aikaa olisi ollut enemmän.
  Järki käteen (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 11:12
Vaikka Päivi Räsänen sanoo aito-a-pumpun videolla, ettei avioliittolakiasiaa ole vielä ratkaistu lopullisesti, hän tietää aivan hyvin, ettei aloitteella ole mitään mahdollisuuksia. KD:n eduskuntaryhmän vetäjä Peter Östman oli aamulla Radio Vegan haastattelussa realisti eikä ryhtynyt arvailemaan menestymismahdollisuuksia. Luvassa on isossa salissa noin 40 ääntä - ja hylkäys.

Minusta olisi viisasta, että lakivaliiokunta kuulisi muutaman asiantuntijan ja tekisi mietinnön, josta eduskunta päättäisi normaalissa järjestyksessä. Näin vedettäisiin matto jälkikäteisspekulaatioilta - esimerkiksi, ettei uskallettu antaa koko eduskunnan päättää.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 15:06
Niinpä. Kun Eduskunta äänestäisi ja tulisi se jytky-Voitto-tuki avioliitolle (itse käytän yhdenvertaisesta avioliitosta avioliitto-nimeä, perustellusti, verrrattuna siihen aiempaan syrjivään heteroliittoon) toistamiseen, niin asia olisi sillä kokolailla selvä ja umpi-uskovaisten mesomis-hölinät enimmäseen poissa päiväjärjestyksestä sitten. Toki helluntailaiset, viidesläiset, patmos yms jatkossakin tulevat varmasti harjoittamaan uskontovihaansa, mutta Suomen hyväksyntää sille ei olisi ja se johtaisi väistämättä siihen, että jouduttaisiin säätämään uskontovihasyrjintäsuoja lainsäädäntöönkin, hyvinkin mahdollisesti viimein myös erottamaan uskomukset täysin valtiosta Suomessakin.

Kommenttia muokattu: 30.09.2015 klo 15:39
  human • 30.09.2015 15:34
"Vääristelyä. Aidon avioliiton kannatus olisi moninkertainen jos aikaa olisi ollut enemmän."

Nimienkeruuaikaa on puoli vuotta. Siinä ajassa kerättyjen kannatusilmoitusten määriä verrataan. Sitä paitsi vasta-aloitteen kannatukseen on vielä olennaisesti voinut vaikuttaa tieto Tahdon2013-aloitteen suuresta kannatuksesta. Ehkä kannattaisi itse lopettaa se vääristely ja valitella siitä, ettei enempi määrä ihmisiä viitsi tuollaista kannattaa.

Kommenttia muokattu: 30.09.2015 klo 20:15
  Homopallero • 30.09.2015 20:07
Hyvä muistaa että tuo n 101 000 nimeä on aloitteen tekijöitten antama tieto, eli vasta sitten kun Väestörekisterikeskus tarkistaa kannatusilmoitukset saadaan virallinen luku. Ja kun aiempia kansalaisaloitteita katsoo, niin helposti jopa tuhansia kannatusilmoituksia hylätään. Eli veikkaan hyvin vahvasti, että alle 100 000 on lopullinen lukema, varsinkin kun paperisia kannatusilmoituksia on niin iso osa kokonaissaldosta.

Turuilta ja toreilta myös kuuluu, että AA-porukka on kerännyt nimiä mm vahvasti juopuneilta, alaikäisiltä, sekä suomenkieltä osaamattomille on kerrottu että aloite on lasten oikeuksista (samaa on kerrottu kyllä myös ihan suomenkielisillekin). Eli keinot nimien keräämiseen ovat olleet osittain epärehelliset. Tämähän nyt ei kenellekään tietenkään tule yllätyksenä kun katsoo yhdistyksen taustajoukkoa.

Ajan loppuminen on myös huono tekosyy. Aloite on ollut mediassa ihan riittämiin, ja AA-porukka on spämmännyt mainoksiaan netin vääärälleen (Facebook, Suomi24, ja jopa vauvaforumit). Eli turha mediaa syyttää kun fakta on se, että aloite ei vaan saanut suurta yleisöä taakseen.
  Eed (ei rekisteröitynyt) • 30.09.2015 20:33
Yksi asia minua kovasti rupesi mietityttämään tässä paperikeräyksessä. Ainakin Aito avioliitto -poppoon Facebook-sivulla todetaan kansalaisaloite-kampanjan päättyneen ja samalla todetaan, että "Paperisia kannatuslomakkeita voi vielä lähettää (päivätty viimeistään 29.9.2015) osoitteeseen Aito avioliitto ry [osoitetiedot poistettu]. Lähetys tulisi tapahtua lähipäivinä, ja mieluiten 1-postissa".

Minusta tuollainen jälkikäteen tapahtuva lähettely on erikoista. Yleensä olen tottunut siihen, että ratkaiseva asia on postileima.

Sähköisten kannatusilmoitusten kohdalla tilanne on selkeä: kansalaisaloite.fi -palvelu on kartalla sekunnin tarkkuudella siitä, milloin kannatusilmoitus on annettu. Kannatusilmoitus on mahdollista jättää verkkopalvelussa vahvasti tunnistautuen vain tiettyjen aikarajojen puitteissa - hetkestä A hetkeen B.

Paperisten kannatusilmoitusten kohdalla epämääräinen käytäntö mahdollistuu siksi, koska ymmärtääkseni kupongeille ja varsinkaan niiden käsittelylle ei ole säädetty selkeitä käytäntöjä. Ilmeisesti riittää, kunhan saadaan tietyt tiedot sisältäviä papereita kansalaisaloitteen kerääjiltä. Niissä ei mitään heikkoakaan - saati sitten vahvaa - tunnistautumista edes tarvita.
  smo • 01.10.2015 08:11
Tuota lukumäärää, 101 000 kpl, ei voi lakata ihmettelemästä huvittuneenakin, kun laskee yhteensä Aito avioliitto ry:n taustalla vaikuttavien herätysliikkeiden jäsenmäärät sekä ottaa huomioon erilaiset "samaan blokkiin" kuuluvat esim. poliittiset sidosryhmät.

Kaiken järjen mukaan muutaman ensimmäisen päivän aikana olisi pitänyt saada 100 000 "uskollista uskonnollista" pelkässä intternäätissä kokoon mutta ei.

Herätysliikkeiden parissa sana tuosta aloitteesta käytännössä saavutti salamana hulvattoman määrän "uskollisia uskonnollisia".

Omat lukemattomat printtimediat, sosiaalisen median foorumit ja kokonainen tv-kanavakin käytössä jne.

Valittaminen medianäkyvyyden puutteesta oli melkoista vinssiin liilaamista.

Ehkä ne säästävät voimiaan ja massojaan tulevia näyttäviä protestipläjäyksiään varten? Niinhän se on Ranskassakin mennyt.
  Vinssi (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2015 18:39
Eduskuntakäsittely se vasta jännittävä onkin. Millaisen byrokraattisen protokollan mukaan tämä viha-aloite käsitellään?

Ja kun asia tulee äänestykseen, niin selvä enemmistö on puolesta ja noin 40 vastaan, pääasiassa intohimoisia uskovaisia ja perushomofoobikkoja.

Sipilä ei varmasti halua koskea aiheeseen pitkällä kepilläkään.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2015 21:51
Hmmm.. Tykkään Minna B:n huomiosta!
Tosin eppäilen, että valtionhallintoa katsoen painekyllästetysti kokematon Sipilä nostaa juuri tämän sumuverhoksi korporaatioiden tukemiseen. Voisi valita myös pakolaiset tahi Venättän, mutta tämä on helpoista helpoin (tosin ei uppoa sivistyneessä maailmassa, mutta Kaveri-Soinihan jo tunnetaan täällä EU-parlamenttiröyhtäilyistään). Itsekin, luppana, tulee mualimmankolkasta, missä ei vielä montaa erilaista ole nähty.
  JETT (ei rekisteröitynyt) • 01.10.2015 23:39
"Vinssi" arvelee aloitteen takana olevien herätysliikeiden koon v ähän yläkanttiin. Innokkaimmin tukena ja taustavoimina ovat helluntailaiset ja Kansanlähetyksen (Räsäsen hengellisen kodin) porukat sekä Patmos. Siitä kertyy noin 35-40.000 päätä. Pienemmistä vapaista suunnista toki löytyy kannatusta, mutta jäsenmäärä jää yhteensäkin kymmeneen tuhanteen. Lestadiolaiset ovat olleet nihkeitä - varmaan monet yksityishenkilöt pistäneet nimensä, mutta liike pidättyväinen. SLEY - evankeliset - kielsi nimien keräämisen kesäjuhlilla, mutta yksityiset jäsenet varmaankin antaneet nimiään.

Poliittisesti aloite on kristillisdemokraattien varassa: keskeiset aktiivitoimijat pääosin KD:n porukkaa.

Kerätyt 100000 allekirjoitusta on saatu kasaan työllä. Siitä annettakoon tunnustusta.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 02.10.2015 00:20
Viime eduskuntavaaleissa KD sai 105 134 ääntä. Siitä voidaan päätellä, ettei koko KD-kannattajisto antanut tukeaan tälle aloitteelle.
  smo • 02.10.2015 07:56
Olisi aika kiintoisaa päästä ajelemaan annettu kannatusaineisto edes siinä määrin jonkin tarkastusmyllyn läpi, että näkisi, montako Joulu Pukkia tai Ukko Jumalaa sieltä löytyy. Tai kuinka moni on sähköisen kannatusilmoituksen lisäksi vahingossa tullut myös paperisen kannatuslappuun puumerkkinsä rustanneeksi.
  kuka tarkastaisi (ei rekisteröitynyt) • 04.10.2015 22:18
Uutisessa lukee:
”Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativa kansalaisaloite sai runsaat 101 000 kannatusilmoitusta...”

Näin oli vielä pari päivää sitten eli lukumäärä oli 101 116, mutta nyt on ilmestynyt 5554 allekirjoitusta lisää
www.kansalaisaloite.fi

AA-joukkio on kertonut toimivansa yhteisrintamassa homojen oikeuksia vastaan englantilaisen Coalition for Marriagen (C4M) kanssa. C4M:n perusti Christian Institute, joka vaatii homosuhteille korkeampaa suojaikärajaa, on vastustanut parisuhdelakia, adoptiomahdollisuutta ja tasa-arvoista avioliittolakia sekä ajaa ns. kehotuskieltopykälää, jolla kiellettäisiin homouden ”mainostaminen” kouluissa ja kaikkialla muuallakin. C4M keräsi suuren määrän allekirjoituksia tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Allekirjoituksissa oli runsaasti väärennöksiä ja virheitä, sama henkilö oli allekirjoittanut monta kertaa, allekirjoituksia oli myös ulkomailta jne., pari esimerkkiä ( www.pinknews.co.uk ) ja ( www.pinknews.co.uk ).

Että sellaista sakkia.

Kommenttia muokattu: 09.10.2015 klo 16:50
  Havainnoija • 09.10.2015 16:49
Oispa mahtava päästä tarkistamaan noita paperi-ilmoituksia kuin suuri osa on niistä kuraa:) Odotan innolla jos ja kun kannattajien nimet tulevat julkiseksi.
  Kaisa (ei rekisteröitynyt) • 09.10.2015 18:33
AA-porukan keräämien kannatusilmoitusten määrä lisääntynyt jälleen

Keräyksen päättymisen (29.9.) jälkeen lokakuun alkupäivinä kannatusilmoituksia oli 101 116. Muutama päivä sen jälkeen ilmestyi 5554 lisää eli lukumääräksi tuli 106 670.
Luku 106 670 pysyi pitkään, en pysty sanomaan tarkasti kauanko, mutta mielestäni ainakin kaksi viikkoa ellei kauemmin, sillä tarkastin luvun säännöllisesti. Nyt kun katsoin, lisäystä oli tullut 969 eli yhteensä 107 639.
www.kansalaisaloite.fi

Lievästi ilmaisten sangen kummallista. Toisaalta taas, kun tietää allekirjoitusten kerääjien vaikealaatuisen homo-ongelmaisuuden, mikään ei enää varsinaisesti hämmästytä.
---
Lisäys

Persupoliitikot käyneet kannustamassa AA-joukkiota

1.
Timo Soini lähetti AA-joukkion syysjuhlaan ”valtiovallan tervehdyksen” kuten esitteessä luki, tässä juttu tilaisuudesta
aitoavioliitto.fi
2.
Nyt myös oikeusministeri Jari Lindström, jota pidän sangen pienimunaisena, on käynyt vakuuttamassa AA-joukkion nokkamiehille, että persut seisovat epätasa-arvoisen avioliittolain takana eli me homot emme ole sellaisia kunnon suomalaisia, joille kuuluisi kaikki oikeudet:
aitoavioliitto.fi

Mielestäni Soini ja Lindström ovat toimineet väärin.

Kommenttia muokattu: 09.11.2015 klo 01:10
  Havainnoija • 09.11.2015 00:36
AA-joukkion paperiset kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukseen

AA-joukkio on toimittanut viime perjantaina 13.11. paperiset kannatusilmoituksensa Väestörekisterikeskukselle, joka antaa noin kolmen kuukauden kuluttua eli ilmeisesti helmikuussa 2016 tiedon laskennan tuloksesta.
Sen jälkeen joukkiolla on kuusi kuukautta aikaa toimittaa kansalaisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vastustava aloitteensa eduskuntaan. Eduskunnan lähetekeskustelu voisi olla jo keväällä 2016, mutta siirtynee syksyyn. Eduskunta lähettänee sen sitten lakivaliokuntaan, jolla on muutakin tekemistä kuin käsitellä valheellisia väitteitä sisältävää sepustusta, joten lakivaliokunta ottaa sen käsiteltäväkseen ehkä vuoden 2017 alkupuoliskolla, jolloin tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan. Lakivaliokunta voi toki tyrmätä fundisten aloitteen heti kättelyssä eli lopullinen hylkääminen tapahtuu tässä kerrottua nopeammin. Joka tapauksessa jotain seurattavaa ensi vuodelle.
---
AA-joukkion kohteina nyt kansanedustajat ja opetussuunnitelma

AA-joukkio kertoo, että sen tarkoituksena on ”kansanedustajien tavoittaminen asiallisella tiedolla ja koulutyön kehittäminen”, mikä suomeksi sanottuna tarkoittaa valheellisten väitteiden tuputtamista kansanedustajille ja pyrkimystä muuttaa opetussuunnitelmaa siten, että kouluissa ei opetettaisi yhteiskunnallista todellisuutta, vaan heidän uskontonsa vääristyneitä ja vihamielisiä ihmiskäsityksiä. AA-joukkio kertoo olleensa ”opetustyötä ja opetussuunnitelmia koskevassa seminaarissa Saksassa”, mikä aivan ilmeisesti tarkoittaa niitä saksalaisia fanaatikkoja, jotka järjestävät mielenosoituksia opetussuunnitelmaa vastaan Saksassa ( ranneliike.net ). AA-joukkion pyrkimyksenä on myös julkaista ensi vuoden alussa Suomen ”kouluissa levitettävää aineistoa”, mikä aivan ilmeisesti tarkoittaa vääristelyn, valheiden ja uskontopohjaisen homovihan tuputtamista oppilaille ja opettajille.
Muissa Pohjoismaissa ei vastaavanlaista fanaatikkojen esiinmarssia ole ollut. Mikä suomalaisia vaivaa?
  Havainnoija • 16.11.2015 21:41
AA-joukkion puheenjohtaja Jukka Rahkonen erosi/erotettiin tehtävästään

Helluntailainen Rahkonen on se AA-joukkion perustajiin ja nokkamiehiin kuuluva tapaus, joka on ollut jatkuvasti äänessä, esittänyt valheellisia väitteitä homoista ja sateenkaariperheistä kaikissa haastatteluissa, kehunut nollan alapuolella olevia pseudotutkimuksia, toiminut Päivi Räsäsen faniryhmässä, homovihaa levittävässä taivastelevisiossa, fanittanut ulkomaisia homoviharyhmiä yms. Tällä viikolla Rahkonen, joka edustaa samaa aatemaailmaa kuin vanhoilliset muslimit, ehdotti mm. islamin kieltämistä lailla.
Rahkosen erosta/erottamisesta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.

Kommenttia muokattu: 20.11.2015 klo 19:11
  Havainnoija • 20.11.2015 18:30
Kotimaa24.fi'n mukaan taustalla ovat Rahkosen Facebook-kommentit, joissa hän on tällä viikolla muun muassa vaatinut islamin harjoittamisen kieltämistä lailla:

"Kaikki moskeijat Suomessa sileäksi heti, jos täällä vielä jollain on järkeä päässä. Julkisilla paikoilla muslimiryysyissä kulkemisesta sakot. Kaikki islamiin viittaava symboliikka pitää kieltää. Koraani, Sirat, Haditit ja muu islamilainen kirjallisuus hävitettävä. Tällaista konkretiaa ehdottaisin aluksi".

Eropäivityksessään Rahkonen toivoo, että Suomeen syntyisi "uusi vahva konservatiivinen rintama, jonka agenda on paljon laajempi kuin avioliittoinstituution säilyttäminen".

Rahkosen mielestä uskonnonvapaus on "troijalainen", joka estää erottelemasta hyviä ja pahoja uskontoja. Islam ei Rahkosen mielestä toisaalta ole uskonto lainkaan vaan "erittäin haitallinen poliittinen järjestelmä".

Aito avioliitto yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen vahvistaa Rahkosen eronneen puheenjohtajan tehtävästä. Turunen ei halua kommentoida sitä, kenen aloitteesta eropäätös syntyi.

---
Rahkosen lausunto oli odotettavissa. Aito Aviohelvetti ry:n viestintä ja todellisuus ajaa jo toiseen karikkoon - ja lujaa. Eikä Pasi Turusen salamyhkäinen vaikeneminen sitä yhtään paranna.

Aito Aviohelvettihän on ottanut kantaa muun muassa uskonnonopetukseen kouluissa ja korostanut perheiden itsemääräämisoikeutta lapsen kasvatusasiassa ja aatteenvapautta.

Mutta, entäpä, jos perheen uskontona onkin islam, eihän se käykään.

Kommenttia muokattu: 21.11.2015 klo 23:13
  Rubix • 21.11.2015 23:11
Rahkonen esiintyy AA:n verkkosivulla edelleen naamakuvansa kera puheenjohtajana. AA:ta tukevien lahkojen verkkojulkaisut Seurakuntalainen-lehti, Kd-lehti ja Patmos eivät ole kertoneet vielä lainkaan Rahkosen hyllyttämisestä, ilmeisesti sen verran kiperä paikka.
---
AA-joukkion hyökkäys transihmisten oikeuksia vastaan on myös alkanut. AA:n verkkosivulle naamakuvansa tällännyt Susanna Koivula on poikkeuksellisen rasittava tapaus ( susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi ). AA-joukkion tavoitteisiin kuuluu opetussuunnitelman muuttaminen myös niin, että moninaisuus-sanaa ei käytettäisi ja tietenkin paljon muuta.

AA:n tukijoihin kuuluvat Seurakuntalainen ja jumalaradio sekoilevat nyt näin ( www.seurakuntalainen.fi ) tukenaan helluntailainen evankelista Sari Essayah, joka meppinä toimiessaan äänesti sen puolesta, että EU sallisi vihapuheen homoja kohtaan. Essayah on myös äänestänyt naisten oikeuksia vastaan.

Kommenttia muokattu: 23.11.2015 klo 01:01
  Havainnoija • 23.11.2015 00:57
Koivula on uskonnollinen trolli, jolle ei kannata vastata mitään. Do not feed the troll.
  Jarmo (ei rekisteröitynyt) • 23.11.2015 09:48
AA-joukkion vastoinkäymiset jatkuvat

Uusi Suomi -verkkolehden Puheenvuorosta on poistettu ainakin 5-6 AA-joukkion hörhöjen eli Veikka Mattilan, Timo Lehtosen ja paheenjohtaja Susanna Koivulan kirjoitelmaa, jotka olivat sairaalloisen transvihamielisiä.

AA-joukkion epätoivo senkun lisääntyy, ja Koivula on ottanut avukseen ihan Raamatun viimeisimmässä tekeleessään (”Raamattu tuo selkeästi esille, että Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi;”Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” 1.Moos.1:27 Se, että sukupuolia on kaksi ei siis voi kristinuskon näkökulmasta olla vähän tai vähäpätöistä. Se on nimittäin osa Luojan täydellistä suunnitelmaa ; ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää...”)
Tässä Koivulan tuoreimmat sekoilut, ei kannata lukea:
susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Koivula ja Lehtonen intoutuivat mussuttamaan myös Opetushallitukselle, joskaan silläkään ei ole mitään merkitystä, sillä Lehtosen lätinät tiedetään:
aitoavioliitto.fi

Ilkka Salo vastaa Koivulan raamatulliseen genderismiin:
ilkkasalo1.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Kommenttia muokattu: 19.01.2016 klo 14:29
  Havainnoija • 19.01.2016 00:18
Koivulan harhaisia ja pahuutta huokuvaa vihapuhetta taas uudessa suomessa:
susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi
  Kaisa (ei rekisteröitynyt) • 24.01.2016 19:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy