Eripuraa sateenkaaren alla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 10

Joukko homo- ja biseksuaalisia miehiä ja naisia on vaatinut pudottamaan T-kirjaimen pois kansainvälisesti tunnetusta LGBT-lyhenteestä - siis käytännössä tekemään eron seksuaalivähemmistöjen ja sukupuolivähemmistöjen välille.

Vetoomuksessa mainitut sateenkaarijärjestöt GLAAD ja HRC ovat tuominneet vaatimuksen.

Vetoomuksen taustalla olevat katsovat, että seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyvät kysymykset poikkeavat täysin sukupuoli-identiteettiin liittyvistä kysymyksistä. Vetoomuksen tekijät väittävät eräiden sukupuoli-identiteettiin liittyvien tavoitteiden olevan ristiriidassa naisten ja homomiesten tavoitteiden kanssa.

Change.org -palvelussa julkaistulla Drop the T -vetoomuksella on runsas tuhat allekirjoittajaa. Adressi on osoitettu järjestöille ja tiedotusvälineille, kuten Human Rights Campaign, GLAAD, Lambda Legal, The Advocate, Out magazine ja HuffPost Gay Voices. Näiden haluttaisiin lopettavan sukupuolivähemmistöjen edustamisen.

Vetoomuksen julkaisijan nimimerkki on sama kuin vetoomuksen otsikko.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjoituksessa todetaan, että "emme kannata suvaitsemattomuutta tai ennakkoluuloja trans-yhteisöä kohtaan; tunnustamme ja kunnioitamme aikuisten oikeutta päättää omasta elämästään". Samalla kirjoituksessa todetaan, että se ei kuitenkaan saa loukata naisten, homomiesten tai lasten oikeuksia. Vetoomuksen tehneet katsovat, että keskustelu asiasta pitää käynnistää.

GLAAD ja HRC tuomitsevat vetoomuksen

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan vaikuttamaan pyrkivä amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) on ottanut kantaa vetoomukseen, ja kutsunut sitä pöyristyttäväksi ja tuhoavaksi. Järjestö kertoo kannanotossaan tukevansa transyhteisöä.

Myös HRC (Human Rights Campaign) tuomitsee vetoomuksen. Sen mukaan kyse on yhdestä liikkeestä ja yhteisöstä, eikä sen työ ole tehty ennen kuin yhdenvertaisuus koskettaa meistä joka ainoaa.

PinkNews: Campaigners attack ´outrageous´ petition to drop ´T´ from ´LGBT´
Advocate: LGBT Groups Respond to Petition Asking to ´Drop the T´
Change.org: Drop the T
LGBTQQIA - Aakkoskeittoa

10 kommenttia

Sama idea on tullut itsekin mainittua jo aiemmin ja täysin järkeenhän se kävisi. Lisäksi yhä monilla tuntuu olevan tosiaan se käsitys, että transsukupuoliset ja homoseksuaalit olisivat samaa vastaavaa porukkaa, vaikka sehän ei tosiaan paikkaansa millään perusteella pidä.
Eripuraahan lietsoi jo aiemmin transsukupuolinen Caitlyn Marie Jenner (ex William Bruce Jenner), joka promos transsukupuolisuutta, mutta kertoi vastustavansa yhdenvertaista avioliitto-oikeutta - eli halusi itselleen kaiken, josta osan halusi evätä muilta.

Transsukupuolisuus on tosiaan omanlaisensa asia, sillä transsukupuolinenhan voi olla sillä identiteetti-sukupuolellaan sitten seksuaalisuudeltaan tavallaan jokin näistä LGB. Tosin jos transsukupuoliselta ei korjata sukuelimiäkin, on tilanne ymmärrettävästi suhteessa muihin kimurantimpi.

Sitten ovat toki myös seksuaalisuudeltaan transvestiitit, joilla se toisen sukupuolen habitukseen ja vaatetukseen tälläytyminen on ilmeisesti seksuaalista, eikä niinkään sukupuolenkorjausasia. He ovat hyvin lähellä biseksuaaleja nais+mies -jutullaan. Naisen habitukseen viihteellä (ja ehkä vapaallakin) tälläytyvä mieshän ei ainakaan homo voi olla, sillä naisellisuudellaan hän ei seksuaalisesti tietenkään vetoa yhteenkään homomieheen, eikä heteroonkaan, vaan hänestä ovat kiinnostuneet biseksuaalit, joita liki hän on itsekin.

Toki ehkä alkaa olla sitä hoteroittenkin mukaanottamisen tarvetta, eli LGBS

Kommenttia muokattu: 09.11.2015 klo 02:00