Eripuraa sateenkaaren alla (juttukommentit)

Sama idea on tullut itsekin mainittua jo aiemmin ja täysin järkeenhän se kävisi. Lisäksi yhä monilla tuntuu olevan tosiaan se käsitys, että transsukupuoliset ja homoseksuaalit olisivat samaa vastaavaa porukkaa, vaikka sehän ei tosiaan paikkaansa millään perusteella pidä.
Eripuraahan lietsoi jo aiemmin transsukupuolinen Caitlyn Marie Jenner (ex William Bruce Jenner), joka promos transsukupuolisuutta, mutta kertoi vastustavansa yhdenvertaista avioliitto-oikeutta - eli halusi itselleen kaiken, josta osan halusi evätä muilta.

Transsukupuolisuus on tosiaan omanlaisensa asia, sillä transsukupuolinenhan voi olla sillä identiteetti-sukupuolellaan sitten seksuaalisuudeltaan tavallaan jokin näistä LGB. Tosin jos transsukupuoliselta ei korjata sukuelimiäkin, on tilanne ymmärrettävästi suhteessa muihin kimurantimpi.

Sitten ovat toki myös seksuaalisuudeltaan transvestiitit, joilla se toisen sukupuolen habitukseen ja vaatetukseen tälläytyminen on ilmeisesti seksuaalista, eikä niinkään sukupuolenkorjausasia. He ovat hyvin lähellä biseksuaaleja nais+mies -jutullaan. Naisen habitukseen viihteellä (ja ehkä vapaallakin) tälläytyvä mieshän ei ainakaan homo voi olla, sillä naisellisuudellaan hän ei seksuaalisesti tietenkään vetoa yhteenkään homomieheen, eikä heteroonkaan, vaan hänestä ovat kiinnostuneet biseksuaalit, joita liki hän on itsekin.

Toki ehkä alkaa olla sitä hoteroittenkin mukaanottamisen tarvetta, eli LGBS

Kommenttia muokattu: 09.11.2015 klo 02:00
"Sille ei ole tarvetta vaikka 1,321 kannattaakin sitä, että vähemmistöihin kuuluvat sortavat toisiaan."

Ei ole kyse mistään sortamisesta. Sama asia kuin jos kuulovammaisilla ja amputoiduilla olisi yhteinen järjestö ja vaikka sitten kuulovammaiset ehdottaisivat, että erottaisiin erilleen, kun eivät nämä kaksi ryhmää nyt oikein kuulu saman otsikon alle.

Kyse on järjestä.

Kommenttia muokattu: 09.11.2015 klo 23:53
"Ei ole kyse mistään sortamisesta."

Seksuaali-ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvat ennakkoluulot kulkevat usein käsi kädessä. Myös "liikkeen" sisällä löytyy hyvinkin paljon toisin vähemmistöihin kohdistuvia ennakkoasenteita- ja luuloja, väheksyntää, kuin myös suoranaista-tai sisäistettyä homofobiaa sekä misogyniaa. Vaaditaan tasa-arvoa mutta samalla sorretaan toisia.

Mikään uusi ilmiö tämä ei ole, transväki on koettu liikkeelle ongelmallisena 1970-luvun politisoitumisesta lähtien. Ei ole mikään ihme että Germaine Green puolustaa Drop the T-vetoomusta, yrittiväthän feministit aikoinaan estää drag-queenien sekä transihmisten osallistumisen Pridekulkueihin.

Setan näkyvin fokus taitaa olla nyt tasa-arvoisen avioliittolain jälkeen translaki ja siihen vaaditut muutokset. Tämä lainsäädännöllinen epäkohta ei varmaan kosketa kovinkaan monta homoa tai lesboa suoranaisesti ja varmasti ärsyttää monia, jotka kuvittelevat Setan ajavan vain heidän homoasiaa.

"Sama asia kuin jos kuulovammaisilla ja amputoiduilla olisi yhteinen järjestö ja vaikka sitten kuulovammaiset ehdottaisivat, että erottaisiin erilleen, kun eivät nämä kaksi ryhmää nyt oikein kuulu saman otsikon alle."

Eikä ole. Drop the T- vetoomuksessa toivotaan eri järjestöjen sekä medioiden lopettavan transväen edustamisen tai näihin liittyvän uutisoinnin.
Järjestäytyneessä "homoliikkeessä" kysymys on paikallisesti tai kansainvälisesti toimivista ihmisoikeusjärjestöistä, jotka ajavat seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjen asioita vaikuttaakseen asenneilmapiiriin, tasa-arvoon sekä lakimuutoksiin, jotka vaikuttavat eri vähemmistöjen asemaan ja näin edistävät tasa-arvoa. On kattojärjestöjä ja niiden alaisuudessa toimivia tai niihin eri tavoin liittyviä toimioita.
Esimerkiksi Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, joka kokoaa yhteen 24 jäsenjärjestöä paikallisina (maakunnat) sekä valtakunnallisina (Suomen Karhut ry, Mummolaakso, Kasary, H.O.T ym). Setan tavoitteena on, "että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Seta korostaa jokaisen oikeutta määritellä – tai olla määrittelemättä – itse itsensä, perheensä ja ihmissuhteensa."

"Kyse on järjestä."

Ei vaan järjestöistä. Järjestäytyneet Hlbti-liikkeet sisältävät erilaisia ja toisistaan riippumattomia tahoja ja toimioita, jotka toimivat rinnakkain, lomittain, erikseen ja yhdessä tavoitteena yhdenvertaisuus. Mitään erottelua ei tarvita.
  • 6 / 10
  • Rekkarissa auto, vene ja koira
  • 10.11.2015 10:38
Hmm. Olin aikanaan yllättynyt, kun sukupuolensa mieheksi korjanneella ystävälläni oli vaikeuksia hyväksyä samansukupuolista seurustelukumppaniani. Hän kun olikin mieleltään persuja kannattava perusheteromies, syntynyt vain väärään kroppaan. Vähitellen olen yhä vankemmaksi faktaksi todennut, ettei johonkin vähemmistöön kuuluminen välttämättä tee henkilöstä yhtään empaattisempaa jonkin muun vähemmistön asioille. Ei tämä silti ole peruste jättää transihmisiä pois kattojärjestöstä -aivan samoin homomiehiä harvemmin kiinnostaa lesbonaisten asiat, ja päin vastoin.
Vaikka seksuaalinen suuntautuneisuus ja sukupuoli-identiteetti ovat toisistaan erilliset asiat, on minusta hyviä syitä edistää näiden suhteen vähemmistössä olevien kansanryhmien asioita yhden sateenvarjon alla.

Tiedostan kyllä, että eri ryhmillä on erilaisia omia tavoitteita ja tarpeita. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla keskeisin tarve on saada enemmistön kanssa yhdenvertainen tunnustus ja asema parisuhteilleen ja perheilleen. Sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla taas päällimmäisenä lienee oikeus oman sukupuolisuutensa määrittelyyn.

Sekä seksuaalinen suuntautuneisuus että sukupuolisuus ovat yhteydessä oppiin sukupuolisuuden (yksinomaisesta) kaksinapaisuudesta. Molemmissa tapauksissa vähemmistöön kuuluminen näyttäytyy ristiriitana tämän kaksinapaisuuden ja siihen liitetyn "vastakkaisuuden" kanssa. Siinä on tämän ryppään yhdistävä tekijä. Yhteisiä tavoitteita kaikille ryhmille ovat esimerkiksi syrjinnän vähentäminen ja sateenkaarevuuden arkipäiväistäminen.
Ketä palvelee tällä asialla mässäily? Näistä asioista olisi parempi olla hiljaa.
Ehkä hassuin kohta vetoomuksen perusteluissa on kilvoittelu Stonewallin sankareiden sukupuolis-seksuaalisesta olemuksesta. Vetoomuksen laatijoita näyttää harmittavan sankarien käsittäminen transsukupuolisiksi. He haluaisivat kutsua sankareita ilmeisesti homoiksi transvestiiteiksi. Onpas liikuttavaa, että sankarit halutaan tuolla tavoin omia eri suunnilta. Ei kyllä mitään uutta alla auringon.

Totisempaa on se näkemys, että sukupuolen korjaaminen olisi vastoin "LGB-ideologiaa", koska korjaaminen vahvistaa perinteisiä käsityksiä maskuliinisuudesta ja feminiinisyydestä. Kun taas LGB-"ideologiaan" kuuluu perinsteisten sukupuolikäsitysten kyseenalaistaminen. Ja mikä hiton LGB-ideologia?

Tähän väitteeseen kaipaisin lähdettä: 90% sukupuolidysforiasta kärsivistä lapsista kasvaa nuoruuteen tultaessa tasapainoisiksi homoseksuaaleiksi. Tämä on mielenkiintoinen väite ja se jos mikä yhdistää sukupuolellisuuden ja seksuaalisuuden.

Äkkiseltään vaikuttaisi vähän siltä, että nyt ovat humanistit, naistutkijat, psykologit ja sosiologit päässeet juomaan vähän turhan paljon kahvia, kun vauhtia näyttäisi tulleen liikaa.