Aito avioliitto -yhdistyksen mainoslakanan levittäminen Helsingin tuomiokirkon portaille pahastutti seurakunnan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 16
Aito avioliitto -yhdistys on kerännyt aloitteelleen allekirjoituksia monissa eri paikoissa. Teltan grafiikka oli käytössä myös 30 metriä leveässä mainoslakanassa (kuva: JuhaniV)

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta sanoutuu irti sukupuolineutraalia avioliittolainsädääntöä vastustavan Aito avioliitto -yhdistyksen mainoslakanasta. Yhdistys levitti 30 metriä leveän mainoksen sunnuntaina tuomiokirkon portaille ja Narinkkatorille.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin tuomioseurakunnan kirkkoherra Matti Poutiainen kommentoi kriittisesti lakanan levittämistä Tuomiokirkon portaille. Hän kertoo Helsingin Sanomissa olevansa hyvin pahoillaan siitä, että Tuomiokirkon kuvaa on käytetty hyväksi ja annettu virheellistä tietoa.

- Se antaa sellaisen kuvan, että seurakunta olisi asian takana, vaikka näin ei ole, sanoo Poutiainen.

Hän muistuttaa, että kirkossa on paljon asiasta eri tavalla ajattelevia ihmisiä, ja sanoo ettei tällaiselle tempaukselle olisi annettu lupaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Havaintojen mukaan sunnuntaina myös ainakin Helsingin keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Forumissa Aito avioliitto -yhdistyksen aktiivi jakoi ohikulkijoille ilmoituksia ja kehoitti näitä allekirjoittamaan tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativan kansalaisaloitteen.

Aito avioliitto -yhdistyksen aloitteen kannatusiloitusten keruun viimeinen päivä on 29. syyskuuta. Lähes sadasta tuhannesta kerätystä kannatusilmoituksista suurin osa on kerätty paperisille lomakkeille.

Aito avioliitto -yhdistyksen käyttämä grafiikka on samaa kuin ranskassa samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustaneita mielenosoituksia järjestänyt La Manif pour tous -ryhmä käyttää. Aito avioliitto -yhdistyksellä on myös yhteyksiä yhdysvaltalaiseen Mass Resistance -homovihajärjestöön.


Eduskunta hyväksyi joulukuussa 2014 tasa-arvoisen avioliittolain ja presidentti vahvisti sen allekirjoituksellaan helmikuussa 2015. Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1. maaliskuuta 2017.

Nyt voimassa oleva avioliittoinstituutiosta erillinen samaa sukupuolta olevien parisuhteita säätelevä parisuhdelaki hyväksyttiin tasan 14 vuotta sitten, 28. syyskuuta 2001 ja se astui voimaan 1.3.2002. Myös tuolloin samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamista vastustettiin äänekkäästi.

Helsingin Sanomat: Kirkko sanoutuu irti miehen ja naisen välistä avioliittoa mainostavan yhdistyksen mainoslakanasta
Aito Avioliitto -yhdistys koettaa hakea julkisuutta ja kannatusta vaikka väkisin
Aito Avioliitto -yhdistys on amerikkalaisen homoja vihaavan Mass Resistance -järjestön haarakonttori

16 kommenttia

Uskon että paperisissa kannatusilmoituksissa on vilunkia. Toivon mukaan ne oikeasti todella tarkastetaan. AA on muutenkin ollut suhteellisen epärehellinen kannattajistaan, käyttänyt mm Ben ben Zyskowiczin nimeä kannattajissaan vaikka alunperin lakia vastutustaut Ben ei kannata sen kumoamista ym.
Aito Avioliitto tekee nyt kaikkensa päästääkseen 100 000 rajan yli. Saa nähdä onnistuuko. Allekirjoitukset heille kelpaisivat vaikka ISIS:iltä.

Paperikannatuksia on huomattavasti enemmän kuin nettikannatuksia. Äänet kun on täytynyt isolla vapaaehtoisjoukolla kerätä herätysjuhlilta ja vanhainkodeista.

Tuommoinen luvatta laitettu lakana paitsi pilaa Senaatintorin arvokkaan kulttuurimaiseman niin voihan siihen vaikka kompastua kirkosta tulijat. Tökeröä ja hyvien tapojen vastaista toimintaa jälleen kerran Aito Avioliitto porukalta.