ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta järjestää mielenosoituksen 25.4. Tšetšenian tapahtumien vuoksi Venäjän suurlähetystöllä

Sami Mollgren • 20.04.2017 07:21 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta vaatii Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla tiistaina 25.4. kello 17 alkaen järjestettävällä mielenosoituksella Tšetšenian homovainojen lopettamista.

Tšetšeniassa on käynnissä laaja homo- ja bimiesten vaino, jossa heitä pahoinpidellään, pidätetään ja suljetaan epävirallisiin vankiloihin kidutettaviksi, kerrotaan Setan keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa. Venäjän hlbt-verkosto on uutistietojen mukaan pystynyt vahvistamaan 3 raportoidusta 20 murhasta.

- Viranomaiset kieltävät tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Seta vaatii mielenosoituksessa, että Venäjän valtio tuomitsee homo- ja bimiehiin kohdistuvan vainon, väkivallan ja kidutuksen ja että viranomaiset toimivat viipymättä tämän lopettamiseksi, todetaan tiedotteessa.

Seta kertoo lähettäneensä myös ulkoministeri Timo Soinille kirjeen, jossa se pyytää, että myös Suomi toimii yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta tämä brutaali vaino saadaan loppumaan.

Seta kerää huhtikuun ajan varoja Tšetšenian vainojen uhrien auttamiseksi pois alueelta. Järjertöstä kerrotaan, että tähän mennessä lahjoituksia ovat tehneet yli 170 henkilöä 5800 euron edestä. Varat ohjataan Venäjän hlbt-verkoston (Russian LGBT Network) kautta käytettäväksi matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Ihmiset voivat myös allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen ja lahjoittaa ulkomailta ILGA-Euroopan välityksellä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kirjeen olisi voinut lähettää vaikka pääministerille tai presidentille, joka hoitaa ei-EU-suhteet, sillä vaikka ulkoministeri olisikin oikea vastaanottaja, Soini luultavasti käsittelee sen roskapostina....
  Väärä osoite (ei rekisteröitynyt) • 20.04.2017 10:35
En pääse itse naapuriin mieltä osoittamaan, mutta hengessä mukana. Sinne menijät kiitos panostuksestanne ja muistakaa käyttäytyä asiallisesti toisin kuin tässä ihan hyvässä biisissä, vaikka heillä sama päämäärä onkin.
  pekka.punavuori • 25.04.2017 10:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy